![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Pewnego dnia rozmawialem z Gargamelem i powiedzial mi, ze wystosuje oficjalne 'pismo' do osob, ktore zajmowaly sie CBPL. Rozmawialismy takze o tym, ze sprawa nie jest banalna - czesc osob zostala po prostu naciagnieta przez organizatorow na koszty, nie dajac w zamian nic.
Nie musze dodawac, ze sprawe mozna zglosic do prokuratury. Nie chce aby zabrzmialo to dziwnie - ale mam nadzieje, ze sprawa nie przycichnie a osoby ktore byc moze mialy dobre intencje - zdaly sobie sprawe z tego, ze naciagnely wiele osob |
![]() |
![]() |
#ADS | |
Reklama
Circuit advertisement
![]() Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: 28 Mar 2004
|
![]()
cicho licze na to, ze 'tworcy' sie wypowiedza...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Nadzieje chyba próżna- CBPL to jest coś na co wszyscy czekali i nikt się nie doczekał, dlatego pozostaje nam jak dostąd jedyna polska liga- PLAAO
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: 13 Sep 2003
Miasto: Wrocław
|
![]()
Albo jest to projekt niepowazny albo jest robiony przez niepowaznych ludzi. Nie wiem jaka suma zostala zebrana, ale fakt ze wiele klanow wplacilo pieniadze chociaz mogli wydac je w calkiem inny sposob.
O odkladaniu terminu juz nie wspomne bo kazdy wie co sie dzialo przez ostatni rok. Oprocz tego ze Witek napisal ze jest zalezny od Zodiaca i odwrotnie to nic konkretnego w sprawie CBP sie nie dzialo w ostatnim czasie. Po tym jak zaczely sie zapisy nastapil absolutny koniec i do tej pory projekt stoi w tym samym miejscu. Smutne na prawde smutne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Czesc ludzi wpłaciła i czuje sie OSZUKANA
![]() ![]() Ktos wzial cos okolo 500-600 zł (taka kwota kiedys padala) Ktos inny za to cos zaplacil - jesli ktos sie nie wywiazuje z umowy to powienien zwrocic kase ![]() ![]() Mam nadzieje ze osoby na ktore konto zostały za ten "projekt" przelane pieniadze czytaja to forum ![]() ![]() (o odsetkach nie wspominam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
a podobno nawet 700zl
a moze by zrobic tak zeby topcik nie mial za chwile 10 stron komentarzy po 1 zdaniu a zeby wypowiedzilay sie osoby odpowiedzialne ze CBPL
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Osoby odpowiedzialne za CBPL maja zwyczaj zakladania oddzielnego tematu do oswiadczen. W ogole taki swoj temat gdzies tam maja, tylko nie liczylbym, ze taka odpowiedz pojawi sie szybko
![]()
Kiedy wszyscy wokół ciebie równiuteńko idą Przyjacielu ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość I kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość I gdy już wierzysz, że twoja perspektywa jest jedyną perspektywą Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość I zanim uznasz tych co mają ją za zbędne ogniwo Przyjacielu, ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: 05 Feb 2003
|
![]()
Kiedys dzialalo jeszcze forum CBPL a teraz juz nawet to nie dziala swoja droga dostalem tam kiedys bana za to ze ich krytykowalem
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
ehh kwasiu, miales racje, gdy jeszcze stare cbp dzialalo... moglem za ta kase krówke kupic i sie z kolegami napic...ze tez kwaska nie posluchalem
![]() najwiecej to i tak chyba biedne maje stracily... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
Czy sie stoi czy sie lezy 600zł sie nalezy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
E tam ... spoko wodza.... ma byc to bezdie ... i tak juz ponad rok ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
dobra dobra .. ale kto wie czemu to wkoncu sie jeb....
ktos z kims sie poklocil ? czy sie w glowach po prostu popieprzylo .. tak ot pytam bo nie w temacie jestem ![]()
![]() |
#14 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
No Zodiac zaczal grac w World of Warcraft i tyle wiemy...
Kiedy wszyscy wokół ciebie równiuteńko idą Przyjacielu ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość I kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość I gdy już wierzysz, że twoja perspektywa jest jedyną perspektywą Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość I zanim uznasz tych co mają ją za zbędne ogniwo Przyjacielu, ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
Powinna dojsc nowa opcja z kasowaniem postow -> "Za dużo byków w poscie, uzyj glowy albo slownika. W przypadku uzycia pierwszej opcji moderatorzy strony aa.pl nie ponosza odpowiedzialnosci za szkody spowodowane uderzeniem glowa o monitor"
![]()
![]() |
#20 | |||
![]() Zarejestrowany: 27 Jan 2004
Miasto: Przasnysz
|
![]() Cytat:
Jak wypuścili WoWa to nagle się okazało, że WoW do przyjemności nie należy bo dla niego Zodiac ma czas, a dla przyjemności jaką jest CBP już wogóle zabrakło czasu bo ta ciężka robota czyli granie w WoWa dużo czasu zabiera. CBP nie dla idiotów! WoW - powinni tego zabronić. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
![]() ![]() |
![]()
Proponuje komuś, kto wpłacił pieniądze rozmowę z Zodiakiem i ustalenie ostatecznego terminu uruchomienia CBP. Jeżeli sie nie wywiąże, to na Policje i do US.
Może w ten sposób oduczy się olewać ludzi.
![]() |
#22 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
![]()
Jak ktoś jeszcze nie wpłacił i ma dużo kasy to prosze o kontakt ze mną , ja "napewno" zrobie wszytko tak jak należy (zyli za zebraną kasę kupie sobie coś). Z góry dziekuje za wsparcie mojego projektu CBPLDN (clanbase polska dla naiwnych).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
![]()
Dobre pytanie....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
![]() |
![]() Cytat:
za twoje bezsensowne posty jeszcze nie widzialem posta w ktorym bys na nikogo nie najezdzal.... i najbardziej wkurzajace - jakze lubisz ciagle podkreslac ze jestes pijany jezeli to prawda to sie lecz alkoholizm to choroba.....
![]() |
![]() |
#26 |
![]() |
![]()
Nikt z 'ekipy' nie wypowiedzial w tym topiku ....
Czekam nadal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
![]()
|
![]()
nie tylko zodiak za to skasowal, grafik też, a wogole to najwieksze koszta poniósł majestic wiec ci co tu tak placzą nie dali ani grosza... o co ten krzyk?
|
![]() |
![]() |
#28 |
General of the Army
![]() Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
|
![]()
wszyscy doskonale wiedza ze nie tylko Majestic jest tym wszystkim zawiedziony zeby nie uzyc mocniejszych slow gdyz wlasnie bez tych pozostalych ktorzy wierzyli w idee cbp zbiorka bylaby skazana na porazke
tak jak Cola wspomnial mialem sie oficjalnie jako redaktor serwisu wypytac sie o cbp jednak wydarzenia ostatniego okresu spowodowaly ze komunikacja z tworcami jest mocno utrudniona chyba jako jeden z nielicznych juz dawno zdalem sobie sprawe z powagi zaistnialej sytuacji - jedyne co moge obiecac to przekazanie Zodiacowi informacji o tym temacie i prosba o jakiekolwiek wyjasnienia
![]() |
#29 |
Guest
![]()
|
![]()
tak gargamel MAJESTIC ucierpiał na tym moze i najwiecej ale nie zapomnijmy ze to klan MAJESTIC w wiekszosci tworzył CBP, [Majestic]Zodiak - WANTED, [Majestic]Witek - WANTED...
pomysł z policją nie był do końca głupi, ale ja bym tylko to zgłosił n apolicje skarbową... ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
General of the Army
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#31 | ||
Guest
![]()
|
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#32 |
General of the Army
|
![]()
co ma do kwestii tworcow cbp kwestia bylych czlonkow Majestic
![]() |
#33 |
|
![]()
Moze to ze wiele osob utozsamialo powstawanie CBPL z klanem Majestic ktory co by nie mowic mial najwiekszy wklad w ten projekt.
![]() |
#34 | |
General of the Army
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Zarejestrowany: 16 Oct 2002
Miasto: Warszawa
|
![]()
Wklad Majestic w CBPL byl taki, ze po ukonczeniu prac, za ktore ktos - nie klan jako calosc - wzial pieniadze, utrzymywalby za DARMO caly serwis. Chyba wiecie ile kosztuje domena i miejsce na serwerze z duzym transferem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
General of the Army
|
![]()
domena zostala wykupiona i serwis byl hostowany
![]() |
#37 |
Guest
![]()
|
![]()
Jedyne co moge zrobic to porozmawiac z Zodiacem co dalej bedzie z CBPL.
|
![]() |
![]() |
#38 | |
General of the Army
|
![]()
oto odpowiedz Zodiaca na podanie przeze mnie linka do tego tematu
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
Domena jak i hosting zas sie niedlugo skoncza i ciekawe kto teraz wylozy kase?
Projekt CBP upadnie, bo nawet sami tworcy nie racza nic powiedziec. Edit <-- Eh, nie zebym byl pesymista ale juz to slyszelismy z rok temu... na prawde chcialbym uwierzyc w slowa, ale watpie zeby wyszli na prosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
General of the Army
|
![]()
domena konczy sie za pol roku
hosting juz sie skonczyl
![]() |
#41 | ||
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 |
![]() |
![]()
Skoro osoba, ktora jest wspolodpowiedzialna za ten projekt (Zodiac) nie ma zamiaru przeczytania tego topiku to swiadczy to dobitnie o tym, ze ma to gdzies. Nie wierze w slowa, ze projekt powstanie ... kiedys, bo nie po raz pierwszy slowa takie padaja.
Bez sciemniania zawsze mozna zadac od osoby ktora wziela kase - zwrotu gotowki, jesli nie wywiazuje sie z umowy slownej. Nagroda Darwina za to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() ![]() |
![]()
moze teraz Zodiac naciąga graczy innych gier i dlatego mówi o różnych grach
![]() ![]()
![]() |
#44 |
![]() Zarejestrowany: 20 Feb 2003
|
![]()
Czytajac te 3 strony tematu, mozna stwierdzic jasno, CBP nie powstanie, przykro mi to mowic, ale taka jest prawda. A moze niech Zodiak powie cos o wycieczce do Egiptu, ja mu natrulanie nie bronie zadnych wycieczek, ale kasy za widmo CBP juz na pewno nie ma, teraz bedzie tylko odkladanie, odkladanie i odkladanie.
Co do konsekwencji prawnej, byla spisana jakas umowa ? (ja jak mam wykonac stronke, dostaje ) Gargamel niech sie wypowie, w koncu on "Niedoszly Prawnik" ale cos tam wie P.S Pogadac z Camvidem i do Uwagi Zodiaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() |
![]()
Umowa to nie tylko pisemne potwierdzenie, istnieje ustna umowa z ktorej rowniez nalezy sie wywiazac. A dowodow jest mnostwo na forum + napewno wiele osob ma potwierdzenie wplat na konto 'widma'.
Ale to nie o to chodzi, zeby sprawy do sadu wywlekac. Wazne jest to, zeby taka osoba uzmyslowila sobie, ze jest zwyklym naciagaczem. Wkurza mnie rowniez sam fakt, ze ktos wzial kase i mogl wydac nawet bubla (ale wydac ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
![]() Zarejestrowany: 20 Feb 2003
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() |
![]()
Uwielbiam dyskutantów, ten kraj dzięki Wam wyjdzie kiedyś na ludzi
![]() Po pierwsze, to tak jak pisałem milion razy, Wasza wielka, aczkowiek zawsze jakaś kasa została spieniężona nie tylko na piwo & panienki, ale na takie błahostki jak np. opłacenie grafika. Niestety ale ja do tego interesu dokładam, i nie mówię o swojej pracy, bo na taką sumę żeby sobie za to zapłacić to mnie niestety nie stać - jestem tylko studentem ![]() Reasumując i wracając do meritum, ja zrobiłem za darmo dla paru darmozjadów CBP w wersji pierwszej i zróbię równiez CBP w wersji drugiej. Jeśli kogoś stać, by opłacać moje rachunki i dać mi kase na jedzenie, chętnie dla niego napiszę CBP. A tak wróćmy do rzeczywistości, w której za ok 300 PLN robie projekt wart więcej. Robię go za darmo praktycznie. Dlatego nie poświęce pracy i studiów na zaspokojenie Waszych potrzeb chęci pogrania sobie w AA. Sorry, ale musiscie poczekać jeszcze i poczekacie tak czy inaczej, żadne mniej lub bardziej mądre dyskusje tego nie zmienią ![]() Do kiedy? W zasadzie ile będzie trzeba. Życia mi nie starczy na napisanie tego, ale na szczęście (moje o Wasze, tj przyszłyj userów systemu) mam pomoc w postaci programisty drugiego i jakoś nam to powinno pójść szybciej. Ale nie wcześniej niż po mojej sesji. Jeśli Wy chcecie tracić życie na AA - prosze bardzo. Ale ja pasuje ![]()
![]() |
#48 |
![]() |
![]()
cola --> akurat Twój post przeczytałem
![]() Nie wydam bubla, w buble można grać już teraz. IMO nie ma sensu robić shitu. Moje podejście do pracy, tj. dążenie do tworzenia rozwiązań zbliżonych do perfekcji jest problemem nawet tutaj - wole nie wystawiać nic niż wystawić bubla. A system który pochodzi pare miesięcy nie jest wart w mojej opini grosza. Jak już robić to robić dobrze. A dobry program, tak rozległy jak CBP, to duuuuużo pracy. Jak dużo? Hmmm zapytaj jakiegoś programiste, to Ci powie ![]()
![]() |
#49 |
![]() |
![]()
Oooo, cos nowego...
... a nie, zaraz... zaraz zaraz... ... gdzies juz to widzialem...
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() |
![]()
oo i jeszcze:
NIKON --> co Ci mogę powiedzieć o Egipcie, poczytaj książki, ludzie tak robią ![]() To pomaga, poszerza horyzonty, czasami sie przydaje. A jak nie, zawsze możesz walić głową w mur - pomoże na pewno ![]() (to tak apropo debili których interesuje co robie w prywatnym życiu - gówno Was to obchodzi, to moje życie, możecie sobie również jechać i robić co się Wam podoba)
![]() |
Bookmarks |
Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
|
|