![]() |
Bunnyhopping- lamerstwo czy metoda w grze?
MNie osobiscie krew zalewa jak widze kolesia, który bez przerwy podstakuje, czekajac az ci sie opróżni magazynek, a potem "dokańcza dzieło". Szczególnie denerwujące jest to w podczas walki w bliskim zwarciu.
Osobiscie nie wciskam spacji co sekundę, w czasie pojedynku. Jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na temat tej "taktyki". Chociaż przyznaję, ze kiedy mam RPK w łapie, to nie ma dla mnie róznicy. |
Cytat:
pograj trochę więcej to zrozumiesz - mi to nie przeszkadza, bo sam tak robię ;) |
Lamerstwem, jest dac się na to nabrac. To metoda z gier a'la CS i BF. Ale w AAO niestety jest to gwóźdź do trumny.
Po paru skokach CEM, spada do minimum i przez chwilę, gośc nie będzie mógł w nic trafic. Nie wal i nie goń go celownikiem, tylko sledź spokojnie. W końcu gośc się zatrzyma, lub namierzysz miejsce jego lądowania i gośc wpadnie sam w strumień Plumbum. Oczywiście, jak wywalisz bezproduktywnie cały magazynek na zajączka, to sam jesteś sobie winien, nim przeładujesz, CEM gostka wzrośnie i zdąrzy cię namierzyc i strzelic. |
Ahh, kiedys to byly wspaniale czasy. Teraz to robie tak tylko gdy jestem przestraszony i uciekam przed granatem z gorki.
|
Kazdy gra jak potrafi...
Jezeli bedziesz dobry to nawet jeden raz nie podskoczy... |
IMO, ten dzial bedzie bardziej odpowiedni niz ogolne.
|
Jak ktoś jest ode mnie słabszy to mi to nie przeszkadza, jak zacznie skakać.
Jak jest lepszy to wtedy dla mnie lepiej, że nie strzela do mnie tylko skacze. :P Jak Ci to jakoś specjalnie przeszkadza (kiedyś to było większe utrudnienie jak przeciwnik skakał, ale teraz?), że aż to lamerstwem nazywasz, to jeszcze długa droga przed Tobą w tej grze. :) |
Lamerstwem to jest jak ktoś się non stop kładzie i wstaje, a co poniektórzy opanowali jeszcze podczas tego technikę strzelania. Takiego trafić to sztuka, z problemem skakania sobie już poradzili więc nie powinno Ci to aż tak przeszkadzać, przyszedł czas na rozwiązanie opcji padnij-powstań ;]
|
Cytat:
Jakoś dawno nie widziałem żeby ktoś tak robił... |
Cytat:
|
Cytat:
juz nie mozna padac i strzelac... zostalo tylko wstawanie i strzelanie :P |
Cytat:
|
bzdura, teraz jest jeszcze gorszy syf - koles niby lezy, ale jest taki wygiety w pasie w gore, i robi cos ala cwiczenie - leżenie i ciągle podnoszenie klaty piersiowej i reszty odwloku do do gory i opuszczanie, i tez sie nie da takiego zabic, na pipie na outsajdzie czesto cos takiego widuje :/
kiedys poprosilem takiego jednego zeby tak pare razy porobil to przy mnie i nie dalo sie go ubic :/ |
Cytat:
|
Cytat:
Być może robił to z niewielkimi przerwami strzelania na leżąco i strzelania na stojąco (ciężko mi stwierdzić) ale efekt i tak ten sam. Kładącego i wstajcego nie da się trafić, a w między czasie strzelał (nie wiem czy podczas kładzenia się czy już na leżąco). |
Cytat:
|
Cytat:
To jest bug graficzny. Gościu tak naprawdę leży, a tylko u nas się wyświetla, jak by się w połowie zginał i podnosił przednią część ciała do góry (a tak na prawdę ta przednia część ciała cały czas leży na ziemi), czyli jak strzelacie w tą górną część ciała to nie dziwne, że go nie zabijecie. |
Cytat:
chcialbym zobaczyc takiego - "czekajacego" :D |
Cytat:
Co do bunnyhoppingu to pograj jeszcze w tą gre a przekonasz sie co to za cudo... elo |
Cytat:
|
Bunnyhopping jest bardzo dobry (przynajmniej u mnie ) jezeli przeciwnik mnie nagle zaskoczy lub przestraszy :) i wcale nie uwazam tego za lamerstwo
|
Cytat:
Swoją drogą bunnyhoppingu używam tylko w kilku sytuacjach - kiedy jestem red, wtedy szybciej skakać niż biec - Kiedy strzelają wtedy skacze aby schować sie za murek lub cos innego - Kiedy mam automat w ręku ( przy m16 skakać i strzelac sie nie opłaca) |
A mi sie tam wydaje ze warto skoczyc kiedy :
- nagle wpadam na op4 - wbiegam w przypałowe miejsce np wpadam przed B od strony dziury na UA. - s p i e r ... uciekam przed ogniem z daleka pierwsza opcja to jeden skok w bok :D zeby typ zmarnował pestki pomachał troche razerem czy co tam ma i w niego wale najczesciej kucam odrazu zazwyczja skuteczne, lepsi gracze itak trafia :D mimo tego uniku. opcja dwa to jeden dwa skoki i krecenie głowa zeby ogarnac co sie dzieje tu i tam a opcja 3 to free fly :D |
Osobiście lubię strzelać do "zajączków", taki skacze i nic więcej nie robi. Zazwyczaj pada od drugiej serii nie czyniąc mi mi przy tym żadnej krzywdy.
Skaczcie do góry jak kangury Ja będę strzelał kille zbierał |
Każdy gra jak umie. Swoją drogą troche wkurzyła mnie zasada na jakims niemieckim serku (Pipeline): bunnyhopping=kick
|
Cytat:
Dobre też jest jest ruch w prawo, w lewo no i kucanie przy tym. Oczywiście nie zapominać o strzelaniu. |
Za stary jestem, dwie czynności na raz to już nie dla mnie, a jak podskocze i opadne to potem zapominam po co skakałem, zatrzymam się, odpoczne, może sobie przypomne ...
|
Kto był w wojsku, ten wie co oznacza komenda "krótkimi skokami naprzód" :)
Prawda jest taka, że należy zrobić wszystko żeby przeżyć, czy to będzie skakanie czy też inna forma aeorobiku. :D |
co te smieszne w duzych odstepach podskakiwanie ma wspolnego z bunny hopem.... nie trafnie zapozyczona nazwa te skakanie w AA to poprostu podskakiwanie to jest BH >> http://youtube.com/watch?v=Irj07apmjng&feature=related tak jest to cs ktory tak mieszacie z blotem heretycy a zrobienie tego co wyprawiaja na tym movie to naprawde sztuka i jak sie ma te skakanie w AA do tych skokow :x albo chociazby do prostego skakania w BF http://youtube.com/watch?v=a1gT9VsCb14&feature=related ..... zeby nie bylo OT osobiscie uwazam ze jak ktos umie grac to i tak ustrzeli delikwenta ktory usilnie probuje zrobic BH w AA bo wieczorem naogladal sie super wykonanych mlodziezowych filmikow na youtube badz innym portalu. Czesc pozdrawiam
|
Cytat:
mam nadzieję ze w AA 3.0 nie będzie możliwości podskoku, a zrobią coś takiego jak w CoD4 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wszyscy przecież o tym wiedzą... :) |
Wczoraj grałem w CoDa to się wydawało, że gościu fikołki robi:) Skakał jak kangur i kosił wszystkich.
|
spora ilosc bunnyhopperow jedzie na dodatkowych skryptach
a druga czesc tych bannyhopperow poprostu jest dobra a skacze tylko po to by sie pobawic bo im nudno :P |
dodatkowych skryptach? mowisz o CoDzie? tzn jakich skryptach?
|
w sumie to mowie o cs :P Ale w CoD tez tez moze sa :P
|
mini chodzi chyba o bindowanie klawiszy (skrpty)
|
Czytam tak te wasze odpowiedzi niektore to sie nadaja na bash.org.pl :D
co do hopperow ktos powiedzal ze poskacza i im sie stamina zjedzie i 0 celnosci, takie male info przy mniejszej celnosci wskaznik walniecia hs jest bardzo wysoki :) Co do AA 3.0 jak bedzie podobne do cod 4 z malymi przerobkami to bede w to pykal 24h/7... |
A co dokładnie miało by być podobne?
|
Gra miała być najbardziej rzeczywistym odtworzeniem pola walki - a ten numer ze skakaniem jest mało realny a powiedziałbym - odrealniony. Przy wyraźnej różnicy w PINGu, taka umiejętność podskakiwania ratuje życie dla stosującego taką zasadę - a dla celującego (na polskich łączach) jest czynnikiem frustrującym. Strzelasz do takiego "Małysza" , który próbuje doskoczyć do najbliższej zasłony i szansa na trafienie takiego jegomościa przy opóźnieniu czasowym pakietu (PINGU) jest bardzo mała.
Do sytuacji używania podskakiwania dochodzi bardzo często w pomieszczeniach.Celując do takiego Skoczka - jesteś zmuszony szybko go unicestwić - gdyż słyszysz, że jego "kolega" z drużyny nadbiega ku pomocy.Z reguły - gość który przed Tobą skacze jak pchła - trafia do Ciebie - raniąc Cię..zaś reszty dokonuje jego kompan, na którym nie zdążyłeś skupić uwagi ze względu na wywijającego przed Tobą hołubce.. Co pozycji PADNIJ-POWSTAN - to widziałem kilku takich magików ;) którzy korzystali prawdopodobnie ze skryptów zapisanych pod klawiszami myszy (sa programowalne myszy z serii A4Tech) - takie cudo zaobserwowałem w misjach SF - gdzie mogli korzystać z granatnika M203. Co do powyższych - nie uważam, że wykorzystywanie tych tricków to lamerstwo. Uważam , że to twórcy chcieli umożliwić graczom wskakiwanie na przeszkody, ale wyszło jak zawsze.Wbudowali w grę możliwość, która w prawdziwej akcji bojowej kończyła by się zgonem - miłośnika Turnieju 4-ech Skoczni. Ciesze się , że tego typu elementu nie będzie już w AA 3.0. - wreszcie wirtualne pole walki znacznie zbliży się ;) do jego realnych warunków. |
Cytat:
Cytat:
Osobiście dla mnie to totalne lamerstwo, nienawidzę tego, gdy akcja, a taki wyskoczy Hops ! Hops ! Za murkiem, rzuca granat i cyk, po Tobie :< |
Akurat rada z ktorej korzystasz to bzdura. Jakos nie zauwazylem roznicy w kutecznosci trafien(CEM moze i sie zmniejsza, ale z kilku metrow zawsze trafisz tam gdzie chcesz).
|
Zadna taktyka.. lamerstwo. To ma tez swoje dobre strony.. kazdy skok, to jest delay przed kolejnym skokiem. Kiedy sobie gosciu biegnie i skacze, to on na pare sekund zwalnia.. potem znow biegnie tak jak biegl. Jak ktos ma czuja, to czasem te pare sekund wystarcza zeby goscia zdjac.
Na szczescie w AA 3 bedzie tak jak w Hidden & Dangerous.. jak chcemy gdzies wejsc, zejsc naciskamy przycisk i postac dziala. Wspina sie, albo wrecz przeciwnie. Cytat:
|
Skaczą ale tylko po ostrzale z moździeży :)
Strasznie nie lubię, ty pajacyków co po pierwszym świśnięciu kuli koło głowy zaczynają taniec godowy. Chociaż może w ten sposób lubią przygotowywac się na śmierć :) |
W pierwszych wersjach gdy jeszcze dało się robić reload w skoku wszyscy którzy byli dobrzy skakali taka prawda xP Też skakałem bo inaczej bym żadnego 1vs1 nie wygrał. Było to normą i już.
Ale teraz gdy AA3 idzie wielkimi krokami i nie ma być skoków cieszę się z tego. Nareszcie rozgrywka którą można zobaczyć np. w SWAT4 tam nie skaczesz tam musisz się chować, używać granatów itp. Nie ma skoku i to się dobrze sprawdza. |
Nie będzie skoku wymyśli się co innego...
|
skakanie kucanie .. kwestia ogarniecia .. kazdy ci powie ze na ulamek sekundy przed skokiem mozesz heda z du** zasadzic :) mi sie wydaje ze lepszy CEM jest , ogólnie stosowana technika na honorowych serverach w meczu nazywany PUBSKOKIEM :)
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=bcz1x...eature=related |
Jeden z serwerów amerykańskich w AA 2.8.5 - 303lg serwer - na mapie BORDER wprowadził zasady z AA3.0 i kilkunastu graczy (jeżeli nie kilkudziesięciu) było bardzo zdziwionych kiedy po wykonaniu w trakcie biegu słynnego Bunnyhopp - wyleciało od kopa z serwera (Admin bardzo uważnie się wszystkim przyglądał). Gracze - z resztą sami raportowali tego typu incydenty.
I okazało się że uczestnicząc w rozgrywce w wer 2.8.5 - według zasad z AA 3 (granie zespołowe - stosunkowo rzadkie akcje -> "na Rambo" - pełna współpraca teamu, bez "małyszomanii" ->Bunnyhoppingu ) - grało się - F E N O M EN A L N I E. Zarówno w Ataku jak i w Obronie. Miało się poczucie , że pomimo braku kontaktu werbalnego poprzez TS albo Ventrilo ,kazdy w zespole wie za co jest odpowiedzialny, jeden drugiego wspiera i osłania. Dodam tylko, że ludzie grali z różnych części świata.. |
Czasy w strefie GMT. Teraz jest 06:33. |
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl