America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Ogólne AA3 (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=92)
-   -   Combat reload (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=20680)

Chomiq 06-15-2011 12:40

Combat reload
 
Dla tych, ktorym nie szkoda magazynka przy przeladowaniu:

wpisujemy w konsoli (domyslnie ~):
setbind R combatreload

Mozna oczywiscie zmienic na inny klawisz. Ustawiajac pod R tracimy w ten sposob domyslne, standardowe przeladowanie pod tym klawiszem.

Jeszcze raz przypominam, uzywajac combat reloada tracimy magazynek przy przeladowaniu (nie idzie do tej sakwy na magi, tylko laduje "na ziemi").

Louis 06-15-2011 16:04

Nice :-P

DEEDEE[PL] 06-16-2011 19:32

Ten alternatywny reload pomimo że bardzo przydatny jest zbugowany, często powoduje "jam", nawet po użyciu "melee" atak.

Chomiq 06-17-2011 04:50

Dlatego nie bylo go w release notes i nie jest oficjalnie wprowadzony. Kod jest, ale niedopracowany. Devowie uznali, ze jezeli ktos chce to moze sobie to zbindowac, a lepiej gdy info jest podawane publicznie, niz gdyby ktos oskarzal potem o uzywanie "cheatow" przez osoby wtajemniczone.

RudY+- 06-17-2011 07:04

Przecież ta opcja była już w prebecie przed 3.0, jak działały jeszcze te rozwijane kółka. Później ją wywalili, czy po prostu wywalili te kółka, a o opcji zapomnieli?

Chomiq 06-17-2011 09:22

Pozniej ja wywalili.

Ulfding 06-17-2011 19:13

Na pubach już pojawiają się pytania "dlaczego inni przeładowują szybciej niż ja"...

Louis 06-17-2011 20:18

Cytat:

Napisał Ulfding (Wiadomość 293355)
Na pubach już pojawiają się pytania "dlaczego inni przeładowują szybciej niż ja"...

hahha

RudY+- 06-17-2011 20:56

ehh i robi się jak z fastswapem w 2.8x, niby wszyscy wiedzieli co i jak, ale na pubach było ogólne zdziwienie :D

-misiu 06-18-2011 13:13

Cytat:

Napisał RudY+- (Wiadomość 293361)
ehh i robi się jak z fastswapem w 2.8x, niby wszyscy wiedzieli co i jak, ale na pubach było ogólne zdziwienie :D

Jak komus sie nie chce poczytac troche o grze i jej konfiguracji, to niech sie nie dziwi. Osobiscie uwazam, ze umiejetnosc odpowiedniego dostosowania gry do swoich potrzeb, oraz wykorzystanie wszystkich legalnych trickow dla zwiekszenia przewagi nad przeciwnikiem jest tez wazna czescia wspolzawodnictwa.

Oczywiscie AA jako seria jest w tym wypadku uposledzona - a to devteam zapomnial cos wywalic z gry (patrz devmode), a to wkradl mu sie bug, ktory przeszedl przez betatesty, i do tego utrzymal sie w grze przez 8 lat (patrz niewidzialna sciana na tunelu ;) ).

Do tego wszechobecna nagonka na cheaterow, tweaki, usprawnienia. To oczywiscie powoduje poronione pomysly w stylu "gramy tylko na default.ini". Rozumiem ten punkt widzenia, bo jezeli system antycheaterski jest dziurawy jak ser szwajcarski, a CVARy nie sa w stanie zabezpieczyc w 100% przed niedozwolonymi zagraniami, to nie ma sie co dziwic takim pomyslom. Nie jest to wina graczy, nie jest to wina lig - wine ponosi zespol ktory gre tworzy.

Jestem zwolennikiem duzej dowolnosci modyfikacji configu gry. Bo po co meczyc sie np. z kwiatkami/krzaczkami (np daje to wzrost fps), jezeli mozna je wylaczyc. A to, ze ktos inny nie przeczytal/nie znalazl jak to zrobic - coz - to tez jest pewien rodzaj wspolzawodnictwa. Na argument "przeciez AA to symulacja pola walki, wszystko co zwieksza realizm powinno byc wlaczone" odpowiadac nie musze, wystarczy miec troche oleju w glowie i trzezwego spojrzenia aby samemu sobie odpowiedziec ;)

tidididi 06-18-2011 13:35

Misiu to etatowy ini tweaker 8)

Louis 06-19-2011 12:43

Tutaj macie filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=ADhBq...layer_embedded

delin0m 06-20-2011 04:47

Cytat:

Napisał DEEDEE[PL] (Wiadomość 293343)
Ten alternatywny reload pomimo że bardzo przydatny jest zbugowany, często powoduje "jam", nawet po użyciu "melee" atak.

To akurat nie jest dziwne, bo w rzeczywistości przy takim sposobie przeładowania broń ( a szczególnie M4 czy M16) częściej się zacina.

malyxxl 06-20-2011 14:35

...

Chomiq 06-20-2011 14:38

Combat reload is allowed for general use. It is not an exploit and you may want to consider it something of an "easter egg". It is, however, not an officially supported feature at this point. If you use it you may want to consider yourself a "combat reload tester" and feel free to post your thoughts on the functionality in the feedback area. We'll read that feedback and determine whether or not to make combat reload an official part of a future version of AA 3.x.

A few notes on combat reload.

1. Slower movement equals less chance of a jam, although the chance is still greater than using standard reload. Slowing to a walk or standing still will give you the best chance of properly seating the magazine.

2. Combat reload does indeed drop the current magazine to where it is gone forever, no matter what was in it. So be careful when you hit reload if you run out of ammunition a lot using it (or you can look for more ammunition by finding ES2 ammunition objects).

3. If you interrupt a combat reload you will end up doing a full reload after the action that interrupted it completes.

We hope you enjoy this undocumented (until now) and unofficial "feature". Please do share this with other users so they, too, can choose whether or not to take advantage of it.Combat reload is allowed for general use. It is not an exploit and you may want to consider it something of an "easter egg". It is, however, not an officially supported feature at this point. If you use it you may want to consider yourself a "combat reload tester" and feel free to post your thoughts on the functionality in the feedback area. We'll read that feedback and determine whether or not to make combat reload an official part of a future version of AA 3.x.

delin0m 06-20-2011 16:12

Cytat:

Napisał malyxxl (Wiadomość 293406)
Taaaak? To wytłumacz mi proszę czym te dwa sposoby przeładowania różnią się poza samym miejscem docelowym magazynka?

Otóż różnią się tym, że za pierwszym razem magazynek jest wyciągnięty, a za drugim razem wypada samoczynnie po naciśnięciu przycisku zwalniacza.

Drugi sposób powoduje częstsze powstawanie tak zwanego "Double feed" czyli zatrzaśnięcia się 2 naboi w komorze - problem, który jest najczęstszą przyczyną zacięcia w rodzinie AR-15

nazgul45 06-24-2011 05:25

gdzie szukać innych tego typu patentów??? ta gra ma to do siebie, że znalezienie jakichkolwiek bindów czy zmian configa graniczy z cudem.

Louis 06-24-2011 05:49

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293482)
gdzie szukać innych tego typu patentów??? ta gra ma to do siebie, że znalezienie jakichkolwiek bindów czy zmian configa graniczy z cudem.

Pomocne będzie to:

http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=182623

Nie liczyłbym na gotowce :-P

Chomiq 06-24-2011 06:58

"Oooo, mozna wylaczyc foga!"

RudY+- 06-24-2011 07:27

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293482)
gdzie szukać innych tego typu patentów??? ta gra ma to do siebie, że znalezienie jakichkolwiek bindów czy zmian configa graniczy z cudem.

Każdy dobry gracz sam robi sobie config i bindy. Nie wspominając o tym, że w tej grze nie jest to akurat tak ważne jak w tytułach chodzących na engine q3 czy csie

nazgul45 06-24-2011 11:13

Cytat:

Napisał RudY+- (Wiadomość 293486)
Każdy dobry gracz sam robi sobie config i bindy. Nie wspominając o tym, że w tej grze nie jest to akurat tak ważne jak w tytułach chodzących na engine q3 czy csie

dobry gracz ze mnie żaden...po prostu gram i to od miesiąca. niestety wkurwia mnie to okrutnie, kiedy widzę że ludzie ewidentnie mają podrasowane ( nie mówię że cheatują - ale to też przed chwilą na youtubie widziałem ) configi, dzięki czemu uzyskują nieuczciwie/uczciwie przewagę...skoro tak, również chciałbym wiedzieć jak można legalnie podkręcić config, by grało się lepiej.... na łatwiznę też nie liczę, ale spec od kodów ze mnie żaden, dlatego pytam gdzie tego szukać.

PeeL 06-24-2011 11:29

krótkie wyjaśnienia do prawie wszystkich linijek w engine.ini znajdziesz tu: http://wiki.beyondunreal.com/UE3:Engine_%28UT3%29
Jednak jest coś takiego jak cvary (admin serwera może zablokować możliwość zmiany pewnych linijek), na większości serwerów są to:
Cytat:

pb_sv_cvar "Engine.Engine bUseTextureStreaming ../AA3Game/Config/AA3Engine.ini" EXCLUDE "FALSE"
pb_sv_cvar "SystemSettings FogVolumes ../AA3Game/Config/AA3Engine.ini" EXCLUDE "FALSE"
pb_sv_cvar "Engine.PlayerInput MoveForwardSpeed ../AA3Game/config/aa3input.ini" in 1200 1200
pb_sv_cvar "Engine.PlayerInput MoveStrafeSpeed ../AA3Game/config/aa3input.ini" in 1200 1200
pb_sv_cvar "Loader SaveLogin Rule de Game.ini" exclude e
jeśli zmienisz te wartości to po prostu PB nie wpuści Cię na serwer, po zmianie na defaultowe będziesz mógł wejść ponownie - bana nie dostaniesz :)
no i przed jakimiś zmianami, radzę sobie gdzieś skopiować "stare" ini

Chomiq 06-24-2011 13:04

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293492)
dobry gracz ze mnie żaden...po prostu gram i to od miesiąca. niestety wkurwia mnie to okrutnie, kiedy widzę że ludzie ewidentnie mają podrasowane

I wlasnie w momencie gdy braki chcesz uzupelnic "podkreceniem ini" przegrywasz. Zacznij grac lepiej, a nie tlumaczyc sie tym, ze ktos ma lepsze ini.

tidididi 06-24-2011 13:47

Cytat:

Napisał Chomiq (Wiadomość 293494)
I wlasnie w momencie gdy braki chcesz uzupelnic "podkreceniem ini" przegrywasz. Zacznij grac lepiej, a nie tlumaczyc sie tym, ze ktos ma lepsze ini.

Przecież tak jest najwygodniej. "Bo on ma kręcone ini!"

Przeżywałem to, znam to. Smutne.

"Bo on wszystko słyszy i nie ma recoila"

rmcdzk 06-24-2011 15:35

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293492)
dobry gracz ze mnie żaden...po prostu gram i to od miesiąca. niestety wkurwia mnie to okrutnie, kiedy widzę że ludzie ewidentnie mają podrasowane

Skoro grasz od miesiąca, co jest nie oszukujmy się niczym, to proszę Cię nie mów tak, bo to brednie. Nie nauczyłeś się jeszcze gry jako gameplay'u a już coś zaczynasz kombinować bo myślisz, że nagle przestaniesz dostawać w dupę. Błąd. Tutaj jest jak z pokerem, zaczynasz grać, dostajesz baty, pograsz trochę i myślisz, że sporo wiesz i wiele już nie się nie poprawisz, a tu nagle bęc i zderzenie z ponurą brązowo-gównianą rzeczywistością, 0. ;p Zabijasz fartem a nie konsekwentną grą, myśleniem i overcome'em przeciwnika :]

Nie wiem ile trzeba pograć w 3.0 aby być na poziomie 'decent', ale na pewno nie miesiąc przy ludzkim poziomie spędzania czasu przy komputerze. Ale jednak z drugiej strony jak we wszystkim, można byłoby wymienić parę nicków z AA którzy grają kilka lat i nic im nie pomoże już.


Reasumując kolego, jak Ci się gra podoba, pograj trochę a potem dostosuj wszystko pod siebie.

@tidididi

Przecież to widać ;) o igrek zet

PeeL 06-24-2011 15:39

Cytat:

Napisał rmcdzk (Wiadomość 293497)
Nie wiem ile trzeba pograć w 3.0 aby być na poziomie 'decent', ale na pewno nie miesiąc przy ludzkim poziomie spędzania czasu przy komputerze.

3.1 :D

nazgul45 06-24-2011 18:02

panowie heheh.... z drzewa sie nie urwalem i aa3 to nie pierwszy fps w jaki gram. ekspertem jak juz pisalem nie jestem i nigdy nie bede, bo nie mam 8h dziennie czasu na granie. przed nikim sie nie tlumacze, a w szczegolnosci przed soba, bo gram dla funu. prosze jednak przestancie pitolic farmazony, ze config nie ma znaczenia, bo sami w to chyba nie wierzycie. wiadome i oczywiste, ze 95% sukcesu to trening, pozostale to sprzet i ustawienia, dlatego nie odbiegajmy od meritum, a wy nie zabawiajcie sie w ojcow zalozycieli i dajcie znac, co mozna jeszcze zrobic, aby grywalnosc byla lepsza/szybsza

tidididi 06-24-2011 18:12

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293501)
panowie heheh.... z drzewa sie nie urwalem i aa3 to nie pierwszy fps w jaki gram. ekspertem jak juz pisalem nie jestem i nigdy nie bede, bo nie mam 8h dziennie czasu na granie. przed nikim sie nie tlumacze, a w szczegolnosci przed soba, bo gram dla funu. prosze jednak przestancie pitolic farmazony, ze config nie ma znaczenia, bo sami w to chyba nie wierzycie. wiadome i oczywiste, ze 95% sukcesu to trening, pozostale to sprzet i ustawienia, dlatego nie odbiegajmy od meritum, a wy nie zabawiajcie sie w ojcow zalozycieli i dajcie znac, co mozna jeszcze zrobic, aby grywalnosc byla lepsza/szybsza

http://www.tweakguides.com/UT3_1.html
http://www.tweakguides.com/Graphics_1.html
http://www.tweakguides.com/NVFORCE_1.html

Ulfding 06-24-2011 18:21

Cytat:

jeśli zmienisz te wartości to po prostu PB nie wpuści Cię na serwer
Peel akurat za te linijki to masz Permanent bana jeżeli server zestremuje tego kicka.

Chomiq 06-24-2011 18:32

pb_sv_cvar "Loader SaveLogin Rule de Game.ini

Za to konkretnie.

PeeL 06-25-2011 04:17

Cytat:

Napisał Ulfding (Wiadomość 293504)
Peel akurat za te linijki to masz Permanent bana jeżeli server zestremuje tego kicka.

ups :?

delin0m 06-25-2011 05:40

Cytat:

Napisał Chomiq (Wiadomość 293505)
pb_sv_cvar "Loader SaveLogin Rule de Game.ini

Co to oznacza?

RudY+- 06-25-2011 06:54

na oko to loader jakiegoś hacka

GrzesiekP 06-25-2011 13:50

Cytat:

Napisał tidididi (Wiadomość 293495)
Przecież tak jest najwygodniej. "Bo on ma kręcone ini!"

Przeżywałem to, znam to. Smutne.

"Bo on wszystko słyszy i nie ma recoila"

Ah, i ten pamiętny tekst:

"Zagracie na standardowym .ini czy się boicie?" haha :D

kwiatek8914 06-25-2011 14:10

Cytat:

Napisał GrzesiekP (Wiadomość 293514)
Ah, i ten pamiętny tekst:

"Zagracie na standardowym .ini czy się boicie?" haha :D

nie wracajmy do tego :)

sebkaaa 06-25-2011 15:03

Cytat:

Napisał GrzesiekP (Wiadomość 293514)
Ah, i ten pamiętny tekst:

"Zagracie na standardowym .ini czy się boicie?" haha :D

:-]

nazgul45 06-30-2011 17:15

tak tak tak....wszyscy kręcą bękę i zażekają się o swojej uczciwości. szkoda tylko, że kiedy gadam z typami z klanów i z AA3 i z AA wszyscy z przymróżeniem oka mówią "ćwicz dalej.....szukanie bugów w grze bo tym sie wygrywa". żeby było jasne, nie szukam cheatów, bo to głupota.
pyanie laika, gdzie siedzi engine.ini? za choler nie mogę znaleźć tego pliku, chyba że to ini ma inne rozszerzenia.
jeszcze jedno pytanie, jak to jest, że w trakcie gry w AA3, przy pingach sięgających 200 ( u prawie wszystkich 20 użytkowników serwera ) nie widać lagów, cięć, skaczącej postaci itp? gra musi cierpieć z powodu tak wysokich pingów... a ta nic. formą lagów w grze mogą być straty polegające np na ...kulki wychodzą z karabinu, ale nie wchodzą w cel???

BrYK 06-30-2011 18:27

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293584)
tak tak tak....wszyscy kręcą bękę i zażekają się o swojej uczciwości. szkoda tylko, że kiedy gadam z typami z klanów i z AA3 i z AA wszyscy z przymróżeniem oka mówią "ćwicz dalej.....szukanie bugów w grze bo tym sie wygrywa". żeby było jasne, nie szukam cheatów, bo to głupota.
pyanie laika, gdzie siedzi engine.ini? za choler nie mogę znaleźć tego pliku, chyba że to ini ma inne rozszerzenia.
jeszcze jedno pytanie, jak to jest, że w trakcie gry w AA3, przy pingach sięgających 200 ( u prawie wszystkich 20 użytkowników serwera ) nie widać lagów, cięć, skaczącej postaci itp? gra musi cierpieć z powodu tak wysokich pingów... a ta nic. formą lagów w grze mogą być straty polegające np na ...kulki wychodzą z karabinu, ale nie wchodzą w cel???

Lagi a straty pakietów to dwie różne rzeczy.
Zaginione kule to właśnie straty pakietów. Na stronie jest artykuł dokładnie opisujący lagi i PL.

RudY+- 07-01-2011 08:44

Cytat:

Napisał nazgul45 (Wiadomość 293584)
tak tak tak....wszyscy kręcą bękę i zażekają się o swojej uczciwości. szkoda tylko, że kiedy gadam z typami z klanów i z AA3 i z AA wszyscy z przymróżeniem oka mówią "ćwicz dalej.....szukanie bugów w grze bo tym sie wygrywa"

nie widze w tym niczego złego. jak ktoś zna dobrze grę to potrafi wykorzystać z niej całość, a jak twórcy nie umieją usunąć błędu od kilku wersji to 'it's not a bug, it's a feature!

A jak bug jest imba, to mądrzy ludzie kopią z serwerów takich ludzi którzy tego używają. A na meczach jest zakazany


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 18:18.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl