Wróć   America's Army PL > Dodatkowe > Inne

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 04-12-2005, 19:31   #1
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7008
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie Kochany Microsoft-Czy się to podoba,czy nie...instalujem SP2

Microsoft rozpoczal automatyczny update windowsa XP - kazdy ma miec SP2.

Wiecej tu http://www.pcworld.pl/news/news.asp?m=7&id=77453
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Reklama is online  
Stare 04-12-2005, 20:15   #2
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

ehh jak to dobrze, ze sobie te automaty usunalem
zainteresowanym polecam programik XP antispy
IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 20:19   #3
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

nie wiem czemu tak sie bronicie przed sp2 . Zainstalowałem z AU odrazu jaak tylko tam wyszedł. Rewleka, windows mi lekko przyspiszył , zajefajny fajerłolek, całkiem interesujace centrum zabezpieczen. Zero problemów.
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 20:20   #4
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

ja z przyzwyczajenia jestem przeciw, jak typowy Polak
nie lubie po prostu jak mi sie cos robi a ja o tym nie wiem
IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 20:44   #5
Symonides
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Mar 2003
Miasto: Hrabstwo Ducha
Wiadomości: 4894
Wyślij wiadomość przez ICQ do Symonides Wyślij wiadomość przez AIM do Symonides Wyślij wiadomość przez Yahoo do Symonides wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

ja tam juz 3 miechy mam sp2 i nie narzekam z wlasnej nieprzymuszonej woli
__________________
Symonides jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 20:46   #6
thing
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 02 Oct 2004
Wiadomości: 235
Wyślij wiadomość przez ICQ do thing Wyślij wiadomość przez MSN do thing
Domyślnie

hmm... ja tez dotychczas nie ściagałem tego bo po co mi to było
teraz może sobie zainstaluje, zobaczymy czy pomoze
__________________
thing jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 20:56   #7
lpz
General
 
Zarejestrowany: 13 Sep 2003
Miasto: Wrocław
Wiadomości: 922
Domyślnie

Mialem SP2, teraz aktualnie nie mam, ale zamierzam spowrotem zainstalowac bo jednak komp z SP2 ma calkiem niezle zabezpieczenia, wiadomo jednak ze trzeba zainstalowac cos dodatkowo, jednak faktynie ta wersja Servie Packa jest hmmmmmmm sympatyczna
lpz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 21:18   #8
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7008
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Ja tez mam SP2 zainstalowany od chwili udostepnienia.

Zaczolem ten temat aby uswiadomic niektorych ze lacze maja zajete bo sie winda automatycznie aktualizuje
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-12-2005, 21:29   #9
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

jak kto lubi
IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 00:06   #10
TheGreenStorm
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 19 Mar 2005
Wiadomości: 76
Wyślij wiadomość przez MSN do TheGreenStorm
Domyślnie

Instalkę mam od tak dawna że już chyba ją zgubiłem ale jeszcze nie instalowałem. Słyszałem jednak głównie pozytywne opinie na temat SP2.
Zobaczymy co wyjdzie na forum, może się skuszę i zainstaluję
Jaki i [OSZ]IIPen{PL} polecam wyłącznie automatów i bez tego kochane okna mogą zacząć żyć własnym życiem
TheGreenStorm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 02:57   #11
NaOdwyku
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 08 Sep 2003
Wiadomości: 111
Domyślnie

Mala parafraza tytulu:

"Czy się to podoba,czy nie...instalujemy SP2"

Wrecz przeciwnie, Nie Chce to NIE zainstaluje. Koniec Kropka.
NaOdwyku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 05:15   #12
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7008
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

W sumie kazdy za nas zgodzil sie na takie postepowanie Microsoftu.
W umowie licencyjnej jest wyrazny fragment, ze w przypadku niezainstalowania poprawek zaostana one pobrane i zainstalowane automatycznie.
Tylko kto czyta te umowy przez instalacja jakiegokolwiek programu?
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 05:49   #13
Czullo
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

Ja mam Sp2 i nie narzekam, a anty M$ proponuje Linuxa.
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 06:51   #14
JiHAD^
General
 
Zarejestrowany: 10 Feb 2005
Miasto: Mushroom Kingdom
Wiadomości: 772
Wyślij wiadomość przez AIM do JiHAD^
Domyślnie

Jak sie wam nie podoba to instalujcie linuchy, ja na linuchu mam wiencej FPS w AA niż na Windzie...
__________________
-> Goomba.pl społeczność graczy Nintendo Wii U, 3DS i retro.
JiHAD^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 13:59   #15
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK
W sumie kazdy za nas zgodzil sie na takie postepowanie Microsoftu.
W umowie licencyjnej jest wyrazny fragment, ze w przypadku niezainstalowania poprawek zaostana one pobrane i zainstalowane automatycznie.
Tylko kto czyta te umowy przez instalacja jakiegokolwiek programu?
no i dlatego mi sie ta umowa nie podoba,
powiem ci BrYKu w zaufaniu, ze w mojej tego nie ma
IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 15:40   #16
kaktus
General
 
Zarejestrowany: 21 Jun 2004
Wiadomości: 1856
Wyślij wiadomość przez AIM do kaktus
Domyślnie

to sie zassa automatycznie ale przed kazda instalacja madrzy ludzie zrobili zapytanie tlyko po ch*** sssac te 2xx MB przz ich glupie centrum jak mozna z jakiegos FTP zassac w 30min ? (zaleznie od lacza) ale nie zmiernie wspolczuje ludziom ze 129Kb/s jak im sie w tle pobiera heh ("pewnie beda bili operatora, sasiada lub szukali wirka)
kaktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 17:55   #17
NaOdwyku
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 08 Sep 2003
Wiadomości: 111
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK
W sumie kazdy za nas zgodzil sie na takie postepowanie Microsoftu.
W umowie licencyjnej jest wyrazny fragment, ze w przypadku niezainstalowania poprawek zaostana one pobrane i zainstalowane automatycznie.
Tylko kto czyta te umowy przez instalacja jakiegokolwiek programu?
A kto bedzie sie dostosowywal do umowy licencyjnej na piracie? Jedno zaprzecza drugie :wink:
NaOdwyku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 21:11   #18
Zwirek
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 20 Aug 2004
Wiadomości: 813
Wyślij wiadomość przez MSN do Zwirek
Domyślnie

SP2 mam od momentu jak tylko sie pojawilo. Instalowalem z obawa, ale milo sie rozczarowalem... Blokowanie okienek itd. Nie mam programu antywirusowego i nie laze po jakichs "dziwnych" stronach, i do tej pory nic zlego sie nie dzialo...
__________________
ex.
- =[LC]=
- TRIBE
- [PSF]
Zwirek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 23:12   #19
.Sebus][Msc.^
Captain
 
Zarejestrowany: 01 Nov 2004
Wiadomości: 135
Wyślij wiadomość przez MSN do .Sebus][Msc.^ Wyślij wiadomość przez Yahoo do .Sebus][Msc.^
Domyślnie

A czy instalując SP2 to się czasem Winda nie piepszy Podobno SP2 ma w sobie kody pirackie i w czasie instalki je sprawdza i sie Windows obsrywa. Czy ktoś słyszał o czymś takim
.Sebus][Msc.^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-13-2005, 23:14   #20
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

bzdura....
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 05:14   #21
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7008
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał SeboLQ
A czy instalując SP2 to się czasem Winda nie piepszy Podobno SP2 ma w sobie kody pirackie i w czasie instalki je sprawdza i sie Windows obsrywa. Czy ktoś słyszał o czymś takim
Bzdura


Seriale przy instalacje sprawdzal SP1. SP2 tego nie ma.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 06:59   #22
Liga-PL
General
 
Zarejestrowany: 11 Jul 2003
Wiadomości: 920
Wyślij wiadomość przez AIM do Liga-PL
Domyślnie

Cytat:
Napisał [OSZ
IIPen{PL}]
powiem ci BrYKu w zaufaniu, ze w mojej tego nie ma
a ja swojej nie czytalem jeszce
ale i tak mam SP od daaaawna i nie narzekam !
__________________
- mamo, mamo czy ja bylem adoptowany
- tak, ale cie oddali........
Liga-PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 08:08   #23
kaktus
General
 
Zarejestrowany: 21 Jun 2004
Wiadomości: 1856
Wyślij wiadomość przez AIM do kaktus
Domyślnie

nie ma co narzekac na SP2 bo to chyba najlepsza poprawka byla

Btw niehc mi kots powie czy instalujac fresh system i majac tlyko SP2 mam rowniez poprawki z SP1 zawsze mnie nurtowalo to pytanie
kaktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 08:22   #24
WOjtas
General
 
Zarejestrowany: 20 Nov 2002
Wiadomości: 3087
Wyślij wiadomość przez ICQ do WOjtas Wyślij wiadomość przez MSN do WOjtas
Domyślnie

Inaczej - czy jak mam suchego XP, bez SP1, to da sie zainstalowac SP2?
Czy trza najperw SP1, a dopiero pozniej bede mogl sp2?
__________________
Kiedy wszyscy wokół ciebie równiuteńko idą
Przyjacielu ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I gdy już wierzysz, że twoja perspektywa jest jedyną perspektywą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I zanim uznasz tych co mają ją za zbędne ogniwo
Przyjacielu, ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
WOjtas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 08:26   #25
kaktus
General
 
Zarejestrowany: 21 Jun 2004
Wiadomości: 1856
Wyślij wiadomość przez AIM do kaktus
Domyślnie

mozna zainstalowac samo sp2 bo widzialem juz takie kompilacje ale caly czas sie zastanawiam czy one maja w sobie te poprawki z sp1
kaktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 08:51   #26
Liga-PL
General
 
Zarejestrowany: 11 Jul 2003
Wiadomości: 920
Wyślij wiadomość przez AIM do Liga-PL
Domyślnie

Cytat:
Napisał WOjtas
Inaczej - czy jak mam suchego XP, bez SP1, to da sie zainstalowac SP2?
Czy trza najperw SP1, a dopiero pozniej bede mogl sp2?
da sie
ja tak zrobilem
__________________
- mamo, mamo czy ja bylem adoptowany
- tak, ale cie oddali........
Liga-PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 13:07   #27
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7008
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

A nie lepiej zrobic sobie instalke windy od razu z SP2?

Potrzebna do tego jest plyta z instalka windowsa (z sp1 lub bez) i sciagniety sp2. Uruchamia sie programik, pokazuje naped z plyta, pokazuje serwice packa i po chwili ma sie obraz instalki na dysku.

Programik nazywa sie AutoStreamer - najnowsza wersja to (chyba) 1.0.33
dziala bo sam tego uzywam.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 13:47   #28
KaT
General
 
Zarejestrowany: 16 Oct 2002
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 6794
Domyślnie

Tak samo mozna wszystkie latki M$ dodawac do instalki.
__________________
KaT jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-14-2005, 15:35   #29
TheGreenStorm
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 19 Mar 2005
Wiadomości: 76
Wyślij wiadomość przez MSN do TheGreenStorm
Domyślnie

W sumie dobra myśl z tym połączeniem. Akurat mam delikatne problemy więc może niedługo będę zmuszony stawiać nowy system to przetestuję.
SP2 jeszcze nie instalowałem to może wrzucę przed formatem i zobaczę czy warto Z tego co widzę to chyba tak
TheGreenStorm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-15-2005, 16:08   #30
CaptZod
Chief Warrant Officer
 
Zarejestrowany: 23 Jan 2005
Wiadomości: 171
Wyślij wiadomość przez MSN do CaptZod
Domyślnie

Huh. Ja to sobie sciagnalem od razu. Jak poprzednio mowione, jest dobry, przyspiesza kompa, ma fajny system zabezpieczen (ok firewalla wylaczylem, uzywam innego) oraz mi sie podoba. Nawet zeby nie sciagac na nowo nigdy wiecej, kupilem sobie na plycie orginalnego SP2 z Empika dzużego przy Marszałkowskiej za 5.99zł Wspaniały zakup
I tak polecam zeby SP2 instalowac. Jeden najwazniejszy powod, wg mnie:
Robiłem trojana w delphi, na chwile przed wyjsciem SP2. Wtedy go tez zakonczylem. Wszystko dzialalo (ok byl jeszcze ubogi, wiec wiele nie bylo ) a jak wszedl SP2, to ciagle probowal go blokowac. I wszystki funkcje nad ktorymi sie meczylem na nic. Tylko nie myslcie ze robilem go w zlych zamairach .
CaptZod jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-15-2005, 16:26   #31
TheGreenStorm
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 19 Mar 2005
Wiadomości: 76
Wyślij wiadomość przez MSN do TheGreenStorm
Domyślnie

Zdradź mi CaptZod w jakim to szczytnym celu pisałeś tego trojana :
TheGreenStorm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 00:31.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl