Wróć   America's Army PL > Dodatkowe > Inne > Inne gry

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 09-22-2007, 08:29   #1
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie Crysis



Przypominam że za 3 dni wychodzi demo.


Wymagania minimalne:

* Procesor 2.8 GHz;
* 1 GB RAM;
* Karta graficzna GeForce 6800 GT 256 MB/Radeon 9800 Pro 256 MB;
* 16 GB wolnego miejsca na dysku twardym;
* System operacyjny Windows XP lub Windows Vista.

Jak to u was jest Bo ja czekam na ta gre juz prawie rok i nawet troche sie nie zniecheciłem. Nie którzy mowili że to "Far Cry z nową grafiką..." ,zobaczymy za 3 dni
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 09-22-2007, 10:04   #2
Frysiek
General
 
Zarejestrowany: 30 Apr 2004
Wiadomości: 880
Domyślnie

a gdzie w wymaganiach grafika z DX10, tak wszyscy lamentowali?
Frysiek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 10:24   #3
Bzyku
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 22 Apr 2007
Miasto: Tychy
Wiadomości: 559
Wyślij wiadomość przez AIM do Bzyku Wyślij wiadomość przez MSN do Bzyku
Domyślnie

16GB czyli jest w HD ?
__________________


Bzyku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 10:27   #4
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

Na Dx9 tez ma dzialac, ale ponoc ma byc obciete m.in. czesc efektow fizyki - np. drzewa nie bedzie mozna zwalic. Poza tym grafa gorsza, ale w dotychczasowych grach roznica Dx9 vs. Dx10 jest pomijalna, wiec zobaczymy jak to bedzie z Crysisem. Najwieksza roznica to i tak bezie na pewno Gf6800 vs. Gf8800 w Dx9
Mnie osobiscie jako juz to pisalem w innym temacie zniechecaja do grania te "potwory".
__________________

Ostatnio edytowany przez Janek : 09-22-2007 o 10:29
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 10:46   #5
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość
Na Dx9 tez ma dzialac, ale ponoc ma byc obciete m.in. czesc efektow fizyki - np. drzewa nie bedzie mozna zwalic. Poza tym grafa gorsza, ale w dotychczasowych grach roznica Dx9 vs. Dx10 jest pomijalna, wiec zobaczymy jak to bedzie z Crysisem. Najwieksza roznica to i tak bezie na pewno Gf6800 vs. Gf8800 w Dx9
Mnie osobiscie jako juz to pisalem w innym temacie zniechecaja do grania te "potwory".
Ja o tym nic nie słyszałem że ma być obcięte coś poza grafiką.
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 10:51   #6
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Cytat:
Napisał -Bzyku Zobacz Wiadomość
16GB czyli jest w HD ?
Ummm, powiedz mi ktora gra na pc nie jest w HD?

Odnosnie samej gry to raczej nic specjalnego pod wzgledem fabuly itp. Spoko, grafa moze byc, efekty swietne ale nie tylko o to chodzi w grze. Bardziej interesuje mnie juz FarCry 2.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 11:45   #7
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

Cytat:
Napisał -Bzyku Zobacz Wiadomość
16GB czyli jest w HD ?
Co to jest 16 gb ? pffff . Strangehold wymaga 50 gb =)
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 12:31   #8
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

A nie sory to z fizyka dotyczy tylko MP, gdzie beda osobne serwery Dx9 i Dx10.

Cytat:
As for the DX9 version we won’t have physics and day and night cycle in-game. That means you won’t be able to shoot down trees and/or alter any other objects than vehicles on the map. Additionally the time of day setting doesn’t change dynamically. This is caused due to the tremendous server load such physics might cause on crowded gaming servers. Still you will be able to experience maps with different time of day settings since the maps can be altered in the Sandbox2 Editor.
__________________
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 12:51   #9
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Stranglehold ma 15gb po zainstalowaniu.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 13:14   #10
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Cytat:
Napisał Catra Zobacz Wiadomość
Co to jest 16 gb ? pffff . Strangehold wymaga 50 gb =)
Jakie 50 Gb 15 Gb

EDIT:
Instalka zajmuje 12,9 Gb.... Powodzenia w sciąganiu (oczywiscie kopi zapasowej )

EDIT2:

FAKK http://www.gram.pl/news_9gPqGu1_Demo...zesuniete.html FAKK
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się

Ostatnio edytowany przez Malutki : 09-22-2007 o 13:21
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 14:04   #11
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

Far Cry był jak flaki z olejem :/
tematyka Crysis aż tak szczególnie nie odbiega od FC, pewnie będzie to ładna gierka z takim sobie gameplay, chodź niektórzy piali z zachwytu nad FC
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 14:11   #12
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

Cytat:
Napisał =M4LuTkI= Zobacz Wiadomość
Jakie 50 Gb 15 Gb

EDIT:
Instalka zajmuje 12,9 Gb.... Powodzenia w sciąganiu (oczywiscie kopi zapasowej )

EDIT2:

FAKK http://www.gram.pl/news_9gPqGu1_Demo...zesuniete.html FAKK
Cytat:
15.0 GB free hard disk space (Stranglehold requires 50GB of free hard disk space during the installation process but, once installed, the setup files can be removed or stored elsewhere. If installing to a secondary drive, your system's primary drive requires 20GB of free hard disk space during the installation process.)
* DirectX 9.0b compatible graphics card with 64 MB VRAM (see below for complete list))
czyli można powiedzieć że wymaga 50GB
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 15:34   #13
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Oki zwracam honor Ale 50 GB... matko.
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 16:02   #14
foCus.
General
 
Zarejestrowany: 13 Sep 2005
Wiadomości: 1390
Wyślij wiadomość przez AIM do foCus.
Domyślnie

50gb?! 2/3 mojego dysku... będzie trzeba się uzbroić w jakąś 250-350 grr.
__________________

foCus. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 16:24   #15
RHK111
General
 
Zarejestrowany: 25 Mar 2003
Wiadomości: 1123
Wyślij wiadomość przez MSN do RHK111
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość
Na Dx9 tez ma dzialac, ale ponoc ma byc obciete m.in. czesc efektow fizyki - np. drzewa nie bedzie mozna zwalic. Poza tym grafa gorsza, ale w dotychczasowych grach roznica Dx9 vs. Dx10 jest pomijalna, wiec zobaczymy jak to bedzie z Crysisem. Najwieksza roznica to i tak bezie na pewno Gf6800 vs. Gf8800 w Dx9
Mnie osobiscie jako juz to pisalem w innym temacie zniechecaja do grania te "potwory".
Najpierw moze bys sie dobrze poinformowal, bo efekty fizyczne nie maja wiele wspolnego z DirX. Sa w sieci 2 trilery porownawcze Crysis, jeden na DirX10 i drugi na DirX9 (sekwencja filmu w tym samym miejscu - dzungla). Drzewa "scinane" przpomocy dzialka vulcan maja ten same efekt w DirX9 i 10, podobnie z wybuchami granatow itp.

Jedyna roznica mogla by byc w oswietleniu i nic wiecej. Nastepnym razem nie pie...l glupot.

Salu2
__________________
RHK111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 17:44   #16
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

RHK, czytaj pozniejszy post Janka, poprawil sie
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 18:37   #17
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

Cytat:
Napisał nice.Chomiq Zobacz Wiadomość
Stranglehold ma 15gb po zainstalowaniu.
Potrzebuje 50. W wymaganiach masz.
Na dysku zajmuje 15, ale instalacja potrzebuje w sumie 50, chyba , ze na innym dysku instaluejsz wtedy 20 na systemowym i reszta jakos na dysku z gra.

EDIT
musze przed postowaniem czytac całość
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 19:17   #18
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Heh, ja i tak sobie to i to odpuszcze. Sprzet nie pociagnie.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 19:49   #19
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

INMO sadzac po BioShocku roznica w oswietleniu pomiedzy Dx9 a Dx10 wcale nie jest taka mala. Co do reszty grafy to w zamknietych przestrzeniach ja nie widze w zasadzie zmian.
Ogien jest neisamowicie zrobiony - po raz pierwszy chyba widze ogien wygladajacy jak ogien a nie "palaca sie" tekstura.
__________________
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-22-2007, 19:56   #20
Dj. Gargamel
General of the Army
General
 
Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
Wiadomości: 8640
Domyślnie

to filmik ilustrujacy ta roznice co pisal Janek
__________________
Dj. Gargamel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 01:15   #21
RHK111
General
 
Zarejestrowany: 25 Mar 2003
Wiadomości: 1123
Wyślij wiadomość przez MSN do RHK111
Domyślnie

Z tego co mi wiadomo to HDR odpowiedzialne za zmiane dynamiczna dnia/nocy bylo juz na DirX8 ---> "JointOps". DirX9 obsluguje wszystkie efekty na spoko, jadynie widoczna roznica jest w texturach (woda, ogien) i oswietleniu (efekty pylu w promieniach slonecznych lub sztucznego oswietlenia).
UE3 i inne tez obsluguja zmiane dynamiczna dnia i nocy ale trzeba to zaprogramowac, gral ktos w Oblivion ? Bo tam jesta zmiana dynamiczna dnia i nocy i gra dziala na DirX9.
Ze wszystkich prub i porownan jakie do tej pory widzialem, DirX10 nie zapowiada zadnej rewolucji - dowodem na to programatorzy gier tacy jak Carmac z idsoftware, ktory ostatnio powiedzial ze beda dalej produkowac na DirX9 poniewaz nowy D10 nie zawiera nic specialnego.

Nie zaprzeczam, ze DirX10 nie bedzie sie rozwijal i napewno przyszle wersje beda w stanie podniesc poprzeczke i zrewolucjonizowac rynek gier, ale na to jescze dlugo poczekamy.

Salu2
__________________
RHK111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 01:44   #22
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

IMO roznica jest i to widoczna, aczkowlwiek nierewolucyjna rzeczywiscie - raczej ewolucyjna. Zreszta gry juz dzis wygladaja na tyle dobrze, ze trudno raczej o rewolucje.
Carmac moim zdaniem nie do konca ma racje, skoro sam twierdzi, ze aby polepszyc wspolczesne gry najwazniejsze jest wlasnie operowanie swiatlem/cieniem - tyle, ze on uwaza ze powino byc to rozwiazane za pomoca 64 bitowego koloru.
Ale z drugiej strony troche prawdy w tym jest, bo generalnie Dx10 to zoptymalizowany Dx9 - wiekszosc efektow Dx10 jest osiagalna na Dx9 tyle, ze beda bardziej sprzetozerna i trudniejsze do zaprogramowania. Np. Dx10 czesciowo obsluguje fizyke za pomoca Geometry Shaderow oraz ma ulepszony instancing (kopiowanie obiektow) - obie rzeczy da sie zrobic w Dx9, ale zuzycie mocy komputera bedzie znacznie wieksze.
Jakie naprawde mozliwosci ma Dx10 to sie okaze za ok. 1-2 lata, jak juz programisic beda wykorzystywali w pelni to na co on pozwala.
__________________

Ostatnio edytowany przez Janek : 09-23-2007 o 01:46
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 02:03   #23
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

Przypomniec tez trzeba ze przed dx9.0 c była 9.0b i 9.0 a te sie od siebie rozniły "nieco" . Wiec uwazam , ze przyszłosc jest jeszcze przed dx 10 Zreszta 10 była pisana od nowa, wiec ma wiecej mozliwosci rozwoju niz 9
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 14:14   #24
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

W efekcie koncowym dx10 to faktycznie zadna rewolucja. Architektura jednak jest zupelnie nowa i pozwala na duzo wiecej niz kobylasta architektura dx9 - tutaj mamy rewolucje. Wykorzystanie tych nowych mozliwosci to kwestia juz tylko czasu i kolejnych wersji 10tki.
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 14:29   #25
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

identyczne opinie były gdy pojawił się dx9 wersja "C" a jak jest teraz każdy wie, PS i VS 3.0 maja obecnie duże znaczenie
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 16:04   #26
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Cytat:
Napisał IIPen Zobacz Wiadomość
W efekcie koncowym dx10 to faktycznie zadna rewolucja. Architektura jednak jest zupelnie nowa i pozwala na duzo wiecej niz kobylasta architektura dx9 - tutaj mamy rewolucje. Wykorzystanie tych nowych mozliwosci to kwestia juz tylko czasu i kolejnych wersji 10tki.
Dx10 i Dx9 jesli chodzi o graike to to samo, ale żeby uzyskać Wx9 to co uzyskuje sie w D10 potrzeba duzo wiecej roboty. Ot cala filozofia
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 16:15   #27
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

Jesoo, porownujecie wersje ktora jest rozbudowywana od lat z wersja ktora stawia pierwsze kroki Dajcie moze troche czasu, przed ocena DX 10
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 16:17   #28
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

Cytat:
Napisał =M4LuTkI= Zobacz Wiadomość
Dx10 i Dx9 jesli chodzi o graike to to samo, ale żeby uzyskać Wx9 to co uzyskuje sie w D10 potrzeba duzo wiecej roboty. Ot cala filozofia
dokładnie
jednak...
Cytat:
Wyjątek stanowią tutaj tylko efekty fizyczne realizowane przez Geometry Shadery. Dużej liczby realistycznych interakcji między obiektami nie osiągnie się w rozsądnym czasie korzystając z mocy obliczeniowej procesora i bibliotek DirectX 9.
wszystko w artykule "DirectX 10 bez tajemnic"
http://pclab.pl/art26921.html
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 16:51   #29
RHK111
General
 
Zarejestrowany: 25 Mar 2003
Wiadomości: 1123
Wyślij wiadomość przez MSN do RHK111
Domyślnie

Mysle po obserwacji projektow gier, ktore obecnie sa w przygotowaniu to praktycznie wszystkie wyjda na DirX9 i to tak przez nastepne 2 lata co najmniej. Byc moze w 2009/2010 doczekamy sie DirX11 bo na 2008 maja wydac 10.1.
Mowicie, ze DirX9 strasznie sprzetozerny, haha - nic tylko poczytac o probach gier z DirX10 i problem stoi nie tylko po stronie Visty ale ponoc bardzo ciezko sie programuje i optymizuje drivery na ten system - do tej pory to co wyszlo z ATI i NV pozostawia wiele do zyczenia).

Salu2
__________________
RHK111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 18:46   #30
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

Cytat:
Napisał =M4LuTkI= Zobacz Wiadomość
Dx10 i Dx9 jesli chodzi o graike to to samo, ale żeby uzyskać Wx9 to co uzyskuje sie w D10 potrzeba duzo wiecej roboty. Ot cala filozofia
Nieprawda. Dx9 i Dx10 roznia sie znacznie. Chociazby caly pipeline zostal okrojony i uproszczony. SM4.0 - universal shader ( zamiast vertex i pixel shadera) i geometry shader. Roznice, jak juz pisalem, sa bardzo znaczne w architekturze. Panowie z MS musieli sie na prawde troche napracowac . Ponadto sprzezenie go z vista. W XP i w starszych systemach za grafike okienek i calego pulpitu odpowiadal GDI. Zeby sie dostac do karty graficznej DirectX musial sie przebijac przez mase warstw systemu. W viscie natomiast, DX jest jedna z nizszych warstw - dzieki temu docelowo ma wszystko jeszcze sprawniej dzialac z jak najwiekszym pominieciem systemu. Jest jeszcze kilkanascie innych, drobniejszych roznic. Era visty i dx10 dopiero nadchodzi. Jeszcze nie ma sprzetu na ktorym mozna by faktycznie wykorzystac potencjal dziesiatki i sama dziesiatka moze byc jeszcze w kilkunastu miejscach usprawniona. Dziesiatka bedzie pozwalac na efekty jakich jeszcze nie bylo i na ilosc obiektow i swiatel w jednej scenie o jakich tworcy gier mogli tylko dotychczas pomarzyc.

Zatem nie mozesz powiedziec, ze "DX9 i DX10 to to samo, tylko pod 10tka sie szybciej robi". To, ze jeszcze nie ma produktu, ktory by tobie udowodnil, ze tak nie jest, wcale nie znaczy, ze twoje stwierdzenie jest sluszne. Glownie nie ma takiego produkutu, bo nie ma jeszcze sprzetu, ktory by to wszystko porzadnie pociagnal.

To, ze programista ma to samo API, wcale nie znaczy, ze za nim lezy to samo.
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 20:14   #31
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

w czym naprawdę rzecz jest napisane w artykule w linku który zamieściłem pod ost postem =M4LuTkI'ego= ... wiec po co takie dywagacje

oczywiście dx10 i Vista to nieuniknione (ważne jednak by ten system został znacznie poprawiony kolejnymi SP ) ale na korzystanie z dx10 musimy poczekać do premiery najsilniejszego modelu GeForce 9 lub jego odpowiednika od AMD (ATi Radeon) , obecnie GF88 oferuje płynność na granicy
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 20:17   #32
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

Nie patrzylem na twojego posta, poza tym ten tekst w pclabie nie nalezy do najlepszych, jakie czytalem na ten temat

EDIT:
His - plynnosc na granicy obecnych gier, ktore mozliwosci dx10 bardzo nedznie wykorzystuja. Dopoki nie zaczna powstawac gry dx10 only, ktorych wersja na dx9 bylaby tak okrojona, ze az by bolalo , dopoty nie bedziemy mieli zbyt wielkich korzysci z nowego dx`a i nowych kart. Jednak to raczej nie nastapi w erze 8mek i lekko sceptycznie patrze na to, zeby to nastapilo nawet w erze 9tek.
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-23-2007, 20:47   #33
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

Jak dla mnie to Vista jest niezla - tylko strasznie wkurzajace sa problemy ze sterownikami i niektorymi programami.
__________________
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-25-2007, 18:37   #34
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Ma ktoś może pożyczyć kluczyka do Bety MP Crysisa Takie małe pytanko
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-10-2007, 17:34   #35
Dj. Gargamel
General of the Army
General
 
Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
Wiadomości: 8640
Domyślnie

Któż z Was Drodzy Czytelnicy, nie słyszał o Far Cry? Jednym z najlepszych shooterów 2004 roku?. Owa gra zachwyciła wszystkich piękną grafiką, oraz niewygórowanymi jak na możliwości graficzne enginu wymaganiami. Dziś mam okazję przedstawić oficjalne wymagania kolejnego dziecka Cryteka. Jak się możecie domyślać nie należą one do niskich, gra ruszy już na nienajnowszym sprzęcie, jednak by nacieszyć się grafiką przewyższającą możliwości obecnych konsoli będziemy musieli zaopatrzyć się w iście high-endowe podzespoły.

Po przełożeniu premiery dema, spekulacjach na temat docelowego sprzętu niezbędnego do uruchomienia gry oraz dyskusjach na forach internetowych, nasza ciekawość zostaje wreszcie zaspokojona. Uwagę przyciąga większe zapotrzebowanie na pamięć operacyjną oraz szybkość procesora pod Vistą.

Wymagania Crysis

Minimalne wymagania:
OS: Windows XP lub Windows Vista
Procesor: 2.8 GHz lub szybszy (XP) albo 3.2 GHz lub szybszy (Vista)
Pamięć: 1.0 GB RAM (XP) albo 1.5 GB RAM (Vista)
Pamięć graficzna: 256 MB
Pamięć dyskowa: 12GB

Obsługiwane procesory:
Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz dla Visty)
Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz dla Visty)
AMD Athlon 2800+ (3200+ dla Visty)

Obsługiwane karty graficzne:
NVIDIA GeForce 6800 GT lub szybsze; ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro dla Visty) lub szybsze. Wersje na laptopa tych układów mogą, ale nie muszą działać. Zintegrowane układy graficzne nie są obsługiwane. Konieczna może być również aktualizacja sterowników.

Rekomendowane wymagania:
OS: Windows XP / Vista
Pamięć: 2.0 GB RAM
GPU: NVIDIA GeForce 8800 GTS/640 i podobne


Posiadacze słabszych PC-tów będą musieli obejść się smakiem oraz zrezygnować z najnowszych fajerwerków graficznych. Cevat Yerli, jeden z działaczy Cryteka w rozmowie z dziennikarzem GameSpot powiedział:
„Jeżeli chodzi o jakość cieniowania i tekstur grafiki w grze Crysis uruchamianej na komputerze spełniającym minimalne wymagania sprzętowe, będzie ona porównywalna do tytułów sprzed około trzech lat. Jednak poziom detali geometrii jest znacznie wyższy niż w przypadku gier tamtej generacji. Skalowanie ma miejsce na wielu płaszczyznach takich jak jakość cieniowania, rozdzielczość tekstur, czy cienie. Widoczność i interaktywność są zbliżone do Far Cry.”

Chcącym zweryfikować powyższe słowa polecam ściągnięcie wersji demo Crysisa, która ma się pojawić już 26 października. Premiera pełnej wersji gry nie uległa zmianie i przypada na dzień 11 listopada.
http://esports.pl/?id=post&post_id=1879514775
__________________
Dj. Gargamel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-10-2007, 18:39   #36
RHK111
General
 
Zarejestrowany: 25 Mar 2003
Wiadomości: 1123
Wyślij wiadomość przez MSN do RHK111
Domyślnie

W moim przypadku odpale ta gierke pod koniec 2008 juz na nowym sprzecie, ale w sumie to czekam na FC2 i na "realistyczne" MODy Crysis´a.

Salu2
__________________
RHK111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-25-2007, 13:26   #37
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Dziewczęta Przygotować na jutro dysk bo zabieramy się za ściąganie dema Crychy
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-26-2007, 21:38   #38
Czullo
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

Macie demo dziewczęta?:

http://na.llnet.cdn.ea.com/u/demos/Crysis_SP_Demo.exe

Ostatnio edytowany przez Czullo : 10-26-2007 o 21:41
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-26-2007, 22:15   #39
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

1813 MB predkosc sciagania 0.7 kb/s przewidywany czas 754h Poczekam na inny link
__________________

Ostatnio edytowany przez Janek : 10-26-2007 o 22:22
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-26-2007, 22:23   #40
ojest!
General
 
Zarejestrowany: 06 Mar 2003
Miasto: Katowice-Brynów
Wiadomości: 2350
Wyślij wiadomość przez AIM do ojest! Wyślij wiadomość przez MSN do ojest!
Domyślnie

Bedzie dzialac, czy tak jak Stranglehold mi nie odpali ?
__________________
ojest! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-26-2007, 23:52   #41
Czullo
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

http://www.fileshack.com/file.x/11333/Crysis+SP+Demo

na PT jest torrent z demkiem
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 10:57   #42
Piter
General
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2004
Wiadomości: 1224
Domyślnie

http://www.gamershell.com/download_21700.shtml -> z serwera UK leciało 300-250 kBps.
__________________
Piter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 13:25   #43
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Ej chlopaki ale czy to nie jest demo "pre order" żeby mi po 10 godzinach sciagania nie zapytalo o login do EA i nie sprawdzalo czy kupilem PreOrdera
; leci mi 35KB/s
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 17:24   #44
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Dla tych, ktorzy zrobili pre order demo bylo dostepne dzien wczesniej.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 17:46   #45
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

1024x768, wszystko na low da sie grac ale czasami scina - tyle, ze wyglada ohydnie (4x gorzej niz FC). Na lepszych ustawieniach da sie grac, ale nie da sie walczyc bo mam wtedy z 5fps. Porazka maksymalna. Co smieszne jak dam autodetect to gra mi sie ustawia na "high" Ciekawe czy to kwestia Radeona i sterownikow do niego czy na 8800 dziala tak samo.
Poza tym gra mi sie nie podoba - przeciwnicy to chodzace cyborgi nawet bardziej niz w Stalkerze. 3/4 trybow kombinezonu sie do niczego nie przydaje poza przeskakiwaniem plotku ktorego nie da sie przeskoczyc w trybie domyslnym, a wrogowie bez zadnych magicznych kombinezonow co chwila strzelaja do mnie z jakichs krzakow na max gestych w ktorych ja nic dostrzec nie moglem.

EDIT: Na najwyzszych ustawieniach wyglada bardzo ladnie, ale co z tego...

EDIT2: C2Q 6600, 4GB RAM, Radeon x2900XT...

EDIT3: Powodzenia zycze tym ktorzy beda gre odpalac na tym rzekomo obslugiwanym 6800...
__________________

Ostatnio edytowany przez Janek : 10-27-2007 o 17:55
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 18:59   #46
RHK111
General
 
Zarejestrowany: 25 Mar 2003
Wiadomości: 1123
Wyślij wiadomość przez MSN do RHK111
Domyślnie

No to dzieki Janek, na twoim sprzecie idzie jak krew z nosa a co dopiero na moim
Odpuszcze sobie demo, w sumie to jestem na etapie HL2 Ep2 a pozniej jeszcze kilka dlugich gier czeka w kolejce - czsu malo zaleglosci wiele.
Najwazniejsze ze COD4 bedzie za 2 tygodnie i bardzo ladnie mi smigalo.

Salu2
__________________
RHK111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 19:09   #47
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2676
Domyślnie

Podobno niektorym jakos dziala, wiec to pewnie wina sterownikow do Radeona...
__________________
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 19:13   #48
spd
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 15 Aug 2005
Miasto: Poznań
Wiadomości: 43
Domyślnie

Hmm Janek nie wiem czemu Ci tak chodzi. Co prawda przyznam, że na high nie da się grać, ale na medium z AA wszystko mi śmiga bez najmniejszych warpów.

Mój config:

e4400@2.8, 2GB Ramu, Radeon x1950pro.

Jedne co muszę przyznać, grafika grzeje się przy Crysisie straszliwie.
spd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 19:17   #49
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość

EDIT2: C2Q 6600, 4GB RAM, Radeon x2900XT...
na bank problem sterowników albo hoj wie czego w systemie , na takiej machinie spokojnie powinno działać w Dx10 , high i dość wysoka rozdzielczość
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 19:24   #50
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość
1024x768, wszystko na low da sie grac ale czasami scina - tyle, ze wyglada ohydnie (4x gorzej niz FC). Na lepszych ustawieniach da sie grac, ale nie da sie walczyc bo mam wtedy z 5fps. Porazka maksymalna. Co smieszne jak dam autodetect to gra mi sie ustawia na "high" Ciekawe czy to kwestia Radeona i sterownikow do niego czy na 8800 dziala tak samo.
Poza tym gra mi sie nie podoba - przeciwnicy to chodzace cyborgi nawet bardziej niz w Stalkerze. 3/4 trybow kombinezonu sie do niczego nie przydaje poza przeskakiwaniem plotku ktorego nie da sie przeskoczyc w trybie domyslnym, a wrogowie bez zadnych magicznych kombinezonow co chwila strzelaja do mnie z jakichs krzakow na max gestych w ktorych ja nic dostrzec nie moglem.

EDIT: Na najwyzszych ustawieniach wyglada bardzo ladnie, ale co z tego...

EDIT2: C2Q 6600, 4GB RAM, Radeon x2900XT...

EDIT3: Powodzenia zycze tym ktorzy beda gre odpalac na tym rzekomo obslugiwanym 6800...
Nie dziwie sie że tak oceniłeś grę Skoro chodziła marnie. Z tego co czytałem to sa bardzo pochlebne opinie o Crysis a co do AI to podobno wszystkie inne wymiekaja Napewno nie jest to kupa + dobra grafika!
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 18:02.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl