Wróć   America's Army PL > Dodatkowe > Inne

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 02-23-2005, 06:20   #1
Pchela!
General
 
Zarejestrowany: 11 Mar 2003
Wiadomości: 1446
Wyślij wiadomość przez ICQ do Pchela! Wyślij wiadomość przez MSN do Pchela!
Domyślnie Jak dodac adres url do animacji flash ?

Jak dodac adres url do animacji flash ?

robilem cos takiego
on (press) {
getURL("http://forum.moto-bike.prv.pl/");

}
i jak dla mnie powinno byc ok ale nie dzialalo :/
i pojawial sie komunikat
**Error** Scene=Scene 1, layer=Layer 1, frame=14:Line 1: Mouse events are permitted only for button instances
on (press) {

Total ActionScript Errors: 1 Reported Errors: 1

pomoze ktos ?
__________________
Pchela! jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 02-23-2005, 07:47   #2
.error.[cola]
General
 
Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Sieradz
Wiadomości: 1418
Wyślij wiadomość przez ICQ do .error.[cola] Wyślij wiadomość przez AIM do .error.[cola] Wyślij wiadomość przez MSN do .error.[cola]
Domyślnie

JAk dajesz buttona - po lewej stronie na dole jest takie pole W zakladce Properties "Instance Name".
Button musi miec nazwe, zebys mogl mu przypisac taka akcje.
.error.[cola] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 15:20   #3
Pchela!
General
 
Zarejestrowany: 11 Mar 2003
Wiadomości: 1446
Wyślij wiadomość przez ICQ do Pchela! Wyślij wiadomość przez MSN do Pchela!
Domyślnie

a wiec tak jestem calkiem zielony flashu .. ale mam zrobiona animacje ..
bez zadnego buttona
i teraz jak go dodaje[mam go z prawej strony w tabelce]
nadaje mu znazwe z tym ze jest on tylko w jednej klacce ...
jak dodam adres nie wyswiela zadnych bledów....
czyli kolejne pytanie co zrobic by bylo dobrze ?
z gory dzieki :-)


pozdrawiam
__________________
Pchela! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 15:45   #4
.Tito.
Lieutenant Colonel
 
Zarejestrowany: 05 Aug 2003
Miasto: Kęty
Wiadomości: 305
Wyślij wiadomość przez MSN do .Tito.
Domyślnie .

Napisz w czym robisz animacje w macromedi czy w swishu. Czy po klknięciu w twoją animację ma się otworzyć jakaś strona Czy chcesz w jakimś konkretnym miejscu animacji stworzyć buttona i żeby po kliknięciu otwierała się jakaś strona Napisz dokładniej co chcesz uzyskac
.Tito. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 16:13   #5
[GROM] com.bat
General
 
Zarejestrowany: 16 Oct 2002
Wiadomości: 842
Wyślij wiadomość przez MSN do [GROM] com.bat
Domyślnie

Cytat:
Napisał .error.[cola
]JAk dajesz buttona - po lewej stronie na dole jest takie pole W zakladce Properties "Instance Name".
Button musi miec nazwe, zebys mogl mu przypisac taka akcje.
bzdura aż kwiczy

______________
I teraz:
Do samej animacji nie dodasz adresu url bo niby co on ma robic. Jezeli nadales juz akcje:

on(press)

to ,jak z resztą miales napisane w debugu, jest ona zarezerwowana tylko dla butonów. Zaden inny obiekt nie będzie z tego korzystał bo 1) masz tam postawiony warunek; 2) press, release itp jasno daja do zrozumienia ze chodzi o przycisk.

_______________

Napisz dokladnie o co ci chodzi bo sam nie rozumiem zwrotu " chce dodać URL do animacji..."

__________________
[GROM] com.bat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 16:19   #6
Pchela!
General
 
Zarejestrowany: 11 Mar 2003
Wiadomości: 1446
Wyślij wiadomość przez ICQ do Pchela! Wyślij wiadomość przez MSN do Pchela!
Domyślnie

Chce dodac url adres url do animacji ..

ehhehe
pisze ze jestem zielony
uzywam Macromedia Flash MX 2004
i mam zrobione animacje i ma to isc an banner czyli po kliknieciu ma sie otwierac strona najlepiej w nowym oknie


pozdrawiam
__________________
Pchela! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 16:19   #7
WOjtas
General
 
Zarejestrowany: 20 Nov 2002
Wiadomości: 3087
Wyślij wiadomość przez ICQ do WOjtas Wyślij wiadomość przez MSN do WOjtas
Domyślnie

Cytat:
Napisał [GROM
com.bat]
Cytat:
Napisał .error.[cola
]JAk dajesz buttona - po lewej stronie na dole jest takie pole W zakladce Properties "Instance Name".
Button musi miec nazwe, zebys mogl mu przypisac taka akcje.
bzdura aż kwiczy

______________
I teraz:
Do samej animacji nie dodasz adresu url bo niby co on ma robic. Jezeli nadales juz akcje:

on(press)

to ,jak z resztą miales napisane w debugu, jest ona zarezerwowana tylko dla butonów. Zaden inny obiekt nie będzie z tego korzystał bo 1) masz tam postawiony warunek; 2) press, release itp jasno daja do zrozumienia ze chodzi o przycisk.

_______________

Napisz dokladnie o co ci chodzi bo sam nie rozumiem zwrotu " chce dodać URL do animacji..."

spojz na jego podpis i sie domysl
__________________
Kiedy wszyscy wokół ciebie równiuteńko idą
Przyjacielu ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I gdy już wierzysz, że twoja perspektywa jest jedyną perspektywą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I zanim uznasz tych co mają ją za zbędne ogniwo
Przyjacielu, ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
WOjtas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 16:31   #8
[GROM] com.bat
General
 
Zarejestrowany: 16 Oct 2002
Wiadomości: 842
Wyślij wiadomość przez MSN do [GROM] com.bat
Domyślnie

jeżeli chcesz zeby tan baner co go masz w podpisie byl jednoczesnie butonem.
Zrob ksztalt ktory bedzie pokrywal caly obrazek. czyli taki prostokat,
kliknij na nim prawym przyciskiem i zrob Convert To Symbol >> wybierz >> Buton

wejdz do niego . Powinienes miec tylko jedna klatke z oobiektem(Up) wez go teraz myszką i przeciągnij do klatki "Hit" reszte klatek zostaw, mają być puste. teraz wroc na główną scenę i powinenes miec na calj animacji taka poświatę. to jest twój buton teraz na niego kliknij wejdz do akcji i wklej tam to:

on(release)
{
getURL("http://forum.moto-bike.prv.pl");
}



a jak niedasz rady to wrzuc na ten serwer plik *.fla a nie *.swf
__________________
[GROM] com.bat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 16:46   #9
.Tito.
Lieutenant Colonel
 
Zarejestrowany: 05 Aug 2003
Miasto: Kęty
Wiadomości: 305
Wyślij wiadomość przez MSN do .Tito.
Domyślnie .

*rysujesz kwadrat wielkości całego pola roboczego (twoja animacja)zaznaczasz go i konwertujesz na button (..F8..)

*dwukrotnym kliknięciem na niego przechodzisz do jego edycji - Przechodzisz do zakładki UP - Ctrl+A (zaznaczasz wsio), Ctrl+X (wycinasz), przechodzisz do zakładki HIT, tworzysz ujęcie kluczowe (F7), wklejasz to co wyciąłeś (ctrl+shift+V)

*otrzymałeś button niewidoczny dla oka ale widoczny dla mychy po najechaniu na animacje

*wracasz na główną listwę czasową (u ciebie wszystko to co kombinowałeś z animacją) zaznaczasz zrobiony wcześniej Button i wklejasz skrypt(F9):

on (release) {
getURL("http://forum.moto-bike.prv.pl" , "_blank");
}


*_blank żeby strona po kliknięciu otwarła się w nowym oknie domyślnej przglądarki


pozdro
.Tito. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 17:14   #10
Pchela!
General
 
Zarejestrowany: 11 Mar 2003
Wiadomości: 1446
Wyślij wiadomość przez ICQ do Pchela! Wyślij wiadomość przez MSN do Pchela!
Domyślnie

dalem button i dziala z tym ze mam przy nim czarne kontury ... jak to wylonczyc ?

a tak pozatym to:
ha ha chopy to dziala tylko teraz mi sie przestwailo cos ale to nic ...
odpowiedzcie jeszcze na to co u gory ... wielkie DZIĘKI
__________________
Pchela! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 17:27   #11
.Tito.
Lieutenant Colonel
 
Zarejestrowany: 05 Aug 2003
Miasto: Kęty
Wiadomości: 305
Wyślij wiadomość przez MSN do .Tito.
Domyślnie .

W opcjach rysowania możesz wyłączyć krawędzie. Możesz także najechać na te krawędzie które już masz (w edycji buttona) kliknąć na nie i usunąc po prostu DELem.
.Tito. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-23-2005, 19:32   #12
WOjtas
General
 
Zarejestrowany: 20 Nov 2002
Wiadomości: 3087
Wyślij wiadomość przez ICQ do WOjtas Wyślij wiadomość przez MSN do WOjtas
Domyślnie

Zrob tak jak ma aron.
Po najechaniu an button bedzie sie zmienial kursor. Niekoniecznie identycznie jak u arona, ale zeby sie jakos wyroznialo.
Ja np. jestem przyzwyczajony ze aktywna hotlinkowana (czy jak to okreslic) grafika odsyla do strony tylko wtedy, gdy po najechaniu pojawia sie juz jakas akcja.
Ale moze to tylko ja .
__________________
Kiedy wszyscy wokół ciebie równiuteńko idą
Przyjacielu ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I gdy już wierzysz, że twoja perspektywa jest jedyną perspektywą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I zanim uznasz tych co mają ją za zbędne ogniwo
Przyjacielu, ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
WOjtas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-24-2005, 06:23   #13
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

Nie wiem jak w Flashu, ale w Swishu jest to bardzo prosto zrobic - dla kazdej sceny (zakladka "Scene") mozna nadac nazwe i wpisac URL ktory sie otworzy po kliknieciu, oraz wybrac czy ma byc to nowe okno czy ramka.
Moze Flash tez ma podobna opcje.
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-24-2005, 06:33   #14
Pchela!
General
 
Zarejestrowany: 11 Mar 2003
Wiadomości: 1446
Wyślij wiadomość przez ICQ do Pchela! Wyślij wiadomość przez MSN do Pchela!
Domyślnie

flash ma tylko malego pomocnikai jak nie wieszoco chodzitoCi to malo da...
__________________
Pchela! jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 06-14-2012, 15:59   #15
rkskojot
 
Zarejestrowany: 14 Jun 2012
Wiadomości: 1
Domyślnie Przycisk z adresem url flash cs5

Witam mam podobny problem jak kolega z tym ze ja zrobilem cala stronke w adobe flash profesjonal cs5.

Moze dokladnie wyjasnie o co chodzi z moim problemem

mianowicie zrobilem stronke i wszystko dziala swietnie poza dwoma wyjatkami nie mam zielonego pojecia jak dodac do butona adres url czytalem na wielu forach sprawdzalem wiele sposobow i nic z tego nie dziala oraz niewiem jak ustawic stronke zeby dopasowywala sie do rozdzielczosci przegladarki

najpierw na temat butona

sprawa wyglada tak strona zawiera rozwijane menu i wszystko w nim dziala poprawnie jak klikne na home wskakuje home jak klikne na contact wskakuje contact ale wlasnie o ta zakladke mi sie rozchodzi musze na niej umiescic symbole facebooka, twittera, i linkedin, ktore beda odsylac do poszczegulnych stron i w zaden sposub nie moge tego zrobic

ani (press)

wyskakuje komunikat

Follow_mc,layer, Layer5, Frame1, Line1, 1086 syntax error:expecting semicolon before left brace

przy wpisaniu kodu

Function gotobtn15(event:MouseEvent):void{
var adress: URLRequest:new URLRequest("http://www.facebook.com");
navigateToURL(adress);
}
btn15.addEventListener(MouseEvent.CLICK, gotobtn15);


wyskakuje komunikat

Follow_mc, Layer, Layer2 Frame30 Line4(czyli linia pierwsza kodu jaki wpisalem) 1071: syntax error: expected a deffinition keyword (such as function) after attribute funtion, not gotobtn15

prubowalem tez zrobic movieclip nad butonem z funkcja press ale to tez nie zadzialalo
jestem jeszcze troche zielony we flashu bo dopiero sie ucze mam ogromna prosbe jesli moze ktos wytlumaczyc jak dla "debila" jak to zrobic bylbym bardzo wdzieczny ewentualnie moze ktos poprawi moj plik fla

tu link do pliku

https://dl.dropbox.com/u/68618699/fl...u%20droped.fla

a tu link do strony jak ona wyglada i pracuje

https://dl.dropbox.com/u/68618699/fl...%20droped.html

Drogi problem jak juz wspomnialem dotyczy dopasowania stronki do rozdzielczosci przegladarki (skalowanie) ja potrafie tylko ja ustawic na srodku

Przepraszam za brak polskich znakow jestem za granica i nie mam polskich znakow na swoim kompie
rkskojot jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 06-14-2012, 17:03   #16
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

1. Temat odkopany po 7 latach.

2. Temat ten wyjaśniony jest w podręczniku do programu - polecam poczytać lub skorzystać z tutoriali dostępnych w programie.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 09:23.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl