Wróć   America's Army PL > America's Army 2.8.x > Ogólne 2.8.x

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 03-30-2007, 11:31   #1
Dj. Gargamel
General of the Army
General
 
Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
Wiadomości: 8640
Domyślnie Wymagania gry 2.8.x oraz porty

The current Minimum System Requirements for AA:SF (Coalition) are as follows:

- 3-D graphics card with 128 MB memory and support for hardware transformation and lighting
- 2.4 GHz processor or equivalent
- English version of Windows(r) 2000/XP Operating System with latest updates
- 512 MB RAM
- 3.5GB of uncompressed hard disk space for game files
- 4X DVD-ROM (not required for downloaded installations)
- Windows 2000/XP compatible system (including compatible 32-bit drivers for CD-ROM drive, video card, sound card, mouse and keyboard)
- DirectX(r)9.0
- 100% Compatible DirectX 9.0 soundcard
- 56kbps Modem or other network connection
- NVIDIA(r) nForce(tm) or other motherboards/soundcards containing the Dolby(r) Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio

The current Recommended System Requirements for AA:SF (Coalition) are as follows:

- 3-D graphics card with 256 MB memory and support for hardware transformation and lighting
- 3.0 GHz processor or equivalent
- English version of Windows(r) 2000/XP Operating System with all updates
- 1 GB RAM
- 3.5GB of uncompressed hard disk space for game files
- 4X DVD-ROM (not required for downloaded installation)
- Windows 2000/XP compatible system (including compatible 32-bit drivers for CD-ROM drive, video card, sound card, mouse and keyboard)
- DirectX(r) 9.0
- 100% Compatible DirectX 9.0 soundcard
- Broadband Network Connection
- Nvidia® nForce™ or other motherboard/soundcards containing Dolby Digital® Content Encoder required for Dolby Digital® audio.


GAME PORTS:

The internet ports currently required to be open for America's Army v2.8.1 are listed below:

# UDP - 1716, 1717, 1718, 8777, 27900
# TCP - 14200, 20025-45, 20046, 20047, 20048, 28910

UDP ports explained:

# 1716 for the Game
# 1717 for the GameQuery
# 1718 for the Master Server Query
# 8777 for the Standard UT Query
# 27900 for GameSpy

TCP ports explained:

# 28910 for GameSpy
# 20025-45 for MBS Game Server
# 20046 for the Auth server
# 20047 for MBS
# 20048 for DCDS
# 14200 for LAN
__________________
Dj. Gargamel jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 05-27-2007, 20:08   #2
tomek_2@
Sergeant First Class
 
Zarejestrowany: 30 Mar 2007
Wiadomości: 18
Domyślnie

Czesc

Mam takie pytanie: jak devteam ustalaja wymagania sprzetowe gry na stronie podane sa takie jak wyzej, a mi gra dziala na duzo gorszym sprzecie.
Fakt, czasami sie tnie, jak sie antywirus wlaczy ale grac sie da na starych mapach.
Moj sprzet to: AMD Athlon XP 1500+ 1,35 ghz
256 mb ram
Radeon 9200
tomek_2@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-27-2007, 20:32   #3
WiN
General
 
Zarejestrowany: 18 Sep 2005
Wiadomości: 977
Wyślij wiadomość przez ICQ do WiN Wyślij wiadomość przez AIM do WiN Wyślij wiadomość przez MSN do WiN Wyślij wiadomość przez Yahoo do WiN wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

Cytat:
Napisał tomek_2@ Zobacz Wiadomość
Czesc

Mam takie pytanie: jak devteam ustalaja wymagania sprzetowe gry na stronie podane sa takie jak wyzej, a mi gra dziala na duzo gorszym sprzecie.
Fakt, czasami sie tnie, jak sie antywirus wlaczy ale grac sie da na starych mapach.
Moj sprzet to: AMD Athlon XP 1500+ 1,35 ghz
256 mb ram
Radeon 9200
Minimalne wymagania gry są po to, by gra jako tako działała
WiN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-06-2007, 20:01   #4
NIKE(PL)
Staff Sergeant
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2007
Wiadomości: 14
Domyślnie

ej a ja mam ati radeon 9200 i ram 256 , procek 2400 będzie mi chodzilo dobrze (na jakich) aa 2.6 i czy by chodziło aa 2.7?
NIKE(PL) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-06-2007, 20:40   #5
[ANONIM]
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 10 Aug 2004
Miasto: Babin/Lublin
Wiadomości: 2736
Wyślij wiadomość przez AIM do [ANONIM]
Domyślnie

Na 2.6 bedzie slabo a na najnowszej wersji(2.8.1) to by Ci nie ruszylo.
__________________
[ANONIM] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-06-2007, 21:54   #6
NIKE(PL)
Staff Sergeant
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2007
Wiadomości: 14
Domyślnie

Szcvzeze mylisz sie gralem w 2.8 i chulalo z "lagami" ale na kompie (cięcia)!
NIKE(PL) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-06-2007, 22:28   #7
[ANONIM]
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 10 Aug 2004
Miasto: Babin/Lublin
Wiadomości: 2736
Wyślij wiadomość przez AIM do [ANONIM]
Domyślnie

Cytat:
Napisał NIKE(PL) Zobacz Wiadomość
Szcvzeze mylisz sie gralem w 2.8 i chulalo z "lagami" ale na kompie (cięcia)!
Skoro jestes taki madry, to po co pytasz?
__________________
[ANONIM] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-07-2007, 06:27   #8
NIKE(PL)
Staff Sergeant
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2007
Wiadomości: 14
Domyślnie

widzisz pytałem o 2.7 i o 2.6 eh em ;/
NIKE(PL) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-07-2007, 07:49   #9
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

2.7 ma prawie takie same wymagania jak 2.8
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-07-2007, 13:44   #10
Malutki
General
 
Zarejestrowany: 02 Dec 2005
Miasto: Bochnia/Kraków
Wiadomości: 1762
Wyślij wiadomość przez AIM do Malutki
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK Zobacz Wiadomość
2.7 ma prawie takie same wymagania jak 2.8
Nie "prawie" bo 2.8 chodzi znacznie lepiej niż 2.7 przynajmniej u mnie!
__________________
Grosz do grosza... czyli zbieramy dla potrzebujących

Przyłącz się
Malutki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-07-2007, 16:13   #11
Czarny:)
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 17 Oct 2005
Wiadomości: 63
Wyślij wiadomość przez MSN do Czarny:) Wyślij wiadomość przez Yahoo do Czarny:)
Domyślnie

U mnie na 2.7,2,8 i 2.8.1 praktycznie nie było różnicy zawsze mi się cięło
__________________
{uname} Fragrate {fr} Honor {honor} Killsy {kills} Zgony {kia}
Status {status} Wszystkie punkty {score}
Ostatnio Gralem na {lmap} IP servera
Czarny:) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-07-2007, 20:02   #12
NIKE(PL)
Staff Sergeant
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2007
Wiadomości: 14
Domyślnie

dowaliles xD ok thx!
NIKE(PL) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-08-2007, 22:04   #13
mart123
Chief Warrant Officer
 
Zarejestrowany: 01 Mar 2004
Wiadomości: 133
Domyślnie

Ja dorzucę tylko info na temat modemu 56 k.

Po pierwsze łącze dial up w TPSA jest do 56 k download i gdzieś połowa z tego upload. Grac można tylko na małych mapach typu mckena i ping jest straszny +/-180. Przy ilości osób na serwie ponad 10 (tych żyjącyh) i będących niedaleko ping skacze na tysiąc i po graniu.

Można sobie także ustawić typ połączenia internetowego Modem - nie wiem z jakiego powodu ale ograniczało tu mnie ilość fps do 60 - niczym nie dało się tego obejść (w 2.7)
mart123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-08-2007, 22:46   #14
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Gra ogranicza ilość klatek na wolnych łączach (ustawieniu małej prędkości netu).
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-12-2007, 20:18   #15
NIKE(PL)
Staff Sergeant
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2007
Wiadomości: 14
Domyślnie

ee 512kb/s to wolne lącze xD? I niemam z neo
NIKE(PL) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-19-2007, 19:45   #16
piwko666
Private First Class
 
Zarejestrowany: 19 Oct 2007
Wiadomości: 1
Domyślnie

witam,dawno nie odwiedzałem tej strony z prostego powodu -zaprzestałem gry w AA z powodu rosnących wymagać sprzętowych,eh grało się na procku 1 gigowym i 128 ramuale do rzeczy kupuje powoli nowe części do kompa, i tak:
procek: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz
ram: PDP Patriot Dual 2x 1GB DDR2 667 MHz
grafa:GeForce 8600 GT EVGA 256MB HDTV & DVI
Jak widzicie gre w aa na takim sprzęcie,ograniczony budrzet więc lepszego i tak nie kupie.Pozdrawiam!
piwko666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-19-2007, 22:40   #17
pandzik
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2007
Miasto: Chorzów
Wiadomości: 206
Domyślnie

Ważna płyta - najlepiej Galaxy nForce 650i Ultra - ok. 290 zł
karta to oczywiście Palit GeForce 8600GT Sonic+ 256MB - ok. 399 zł
ramy - dobre sa Goodram 2x1GB 800Mhz - 190 zł
proc wystarczy E2140 i kręciććććć

A nastepnym razem pisz na kaciku sprzetowym
pandzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-19-2007, 22:45   #18
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał piwko666 Zobacz Wiadomość
witam,dawno nie odwiedzałem tej strony z prostego powodu -zaprzestałem gry w AA z powodu rosnących wymagać sprzętowych,eh grało się na procku 1 gigowym i 128 ramuale do rzeczy kupuje powoli nowe części do kompa, i tak:
procek: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz
ram: PDP Patriot Dual 2x 1GB DDR2 667 MHz
grafa:GeForce 8600 GT EVGA 256MB HDTV & DVI
Jak widzicie gre w aa na takim sprzęcie,ograniczony budrzet więc lepszego i tak nie kupie.Pozdrawiam!
Poczytaj sobie porady w tym dziale.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 15:46   #19
Saylar
Sergeant
 
Zarejestrowany: 27 Oct 2007
Wiadomości: 8
Domyślnie

Mam taki dziwny problem.... Mam looz sprzęcior tj. GeForce 3 Ti 200, 512 MB RAM'u i procek Intel Pentium 2.4 Ghz i zarejestrowałem się wchodze na konto klikam trenning tam sratatata i ładuje sie trening włącza sie gościu do mnie gada ze bede cwiczyl strzelanie z M16A2 w trech pozycjach (chyba stojąca, kucająca i leżąca) i nagle sie scina gra pokazuje sie celownik ruszam nim po kilku sekundach on też sie zacina i ze 30 sekund później sie komp restartuje... Co zrobić! W Counter Strike 1.6 i Call of Duty 2 1.0 było tak samo... wchodze na serva i ciach scina sie wszystko i reset kompa... a wcześniej chodziły normalnie... CO JEST GRANE!? prosze o szybką odpowiedz.
AA 2.8.0
Saylar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 16:21   #20
Sebaa
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 27 Mar 2007
Wiadomości: 66
Domyślnie

mozliwe ze masz problem z pamiecia, nastepnie moze yo byc z powodowane przegrzewaniem sie kompa ect, ale raczej obstawial bym pamiec..... ale to juz musisz sam sprawdzic
Sebaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 16:27   #21
Saylar
Sergeant
 
Zarejestrowany: 27 Oct 2007
Wiadomości: 8
Domyślnie

czyli dokupic RAm..
Saylar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 21:28   #22
^mazi^
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 12 Feb 2006
Wiadomości: 185
Domyślnie

dokup na pewno ramu a grafa też szału nie robi
^mazi^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 23:14   #23
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

OC proca też by się przydało bo stary pentium 2.4ghz to niezbyt duża moc
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-27-2007, 23:19   #24
Saylar
Sergeant
 
Zarejestrowany: 27 Oct 2007
Wiadomości: 8
Domyślnie

hehehe... dzieki za rady postaram sie uporządkować procesy w procku... a teraz nara
Saylar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-29-2007, 10:00   #25
Deshroom
General
 
Zarejestrowany: 05 Sep 2003
Wiadomości: 1339
Domyślnie

hejka,
bardzo doświadczony kolega powiedział mi że na każdym sprzęcie obecny engine ścina i nie mam co marzyć o 100 FPS.
czy może ktoś potwierdzić albo zaprzeczyć - chciałbym troche pograć - sprzet jak w stopce

Pozdrawiam

EDIT: na kiedy jest planowane 3.0 ?
__________________

GW2 - Deshroom.1826
D3 - Deshroom#2255
Deshroom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-29-2007, 10:03   #26
kaktus
General
 
Zarejestrowany: 21 Jun 2004
Wiadomości: 1856
Wyślij wiadomość przez AIM do kaktus
Domyślnie

bylem na LANie w wawie i zaprzeczam ze scina jedynie co do 100 fps moze byc problem ale 89 caly czas
Zobacz na www.cybersport.pl jakie byly konfigi sprzetowe AA mialo GOLD
wiem ze na jednym kompie byl serwer 1v1 3v3 i koles gral, temp wzrosla po godzinie o 6 stopni z 33 wczesniej.
kaktus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-18-2007, 15:40   #27
Midas
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 15 Nov 2007
Wiadomości: 48
Domyślnie

Heh... Te konfiguracje są lolowe. Ja mam słabszy sprzęt (AMD Athlon 64 1,8 GHz, 512 MB RAM), a AA 2.8.2 chodzi mi płynnie na średniej konfiguracji (wszystko na normal, a teksturki na high). Fakt, gra ładuje się z 10 -15 minut, ale dalej działa płynnie (no może z trochę zawyżonym pingiem - 100 zamiast ok. 70, ale to niewielka różnica). Tak więc można grać na słabszym sprzęcie.
Midas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-18-2007, 15:44   #28
fisheer
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 01 Feb 2005
Wiadomości: 889
Wyślij wiadomość przez AIM do fisheer
Domyślnie

Ile masz fpsow (poza tymi przycinkami ktorych pewnie jest w ch** duzo)?
fisheer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-18-2007, 19:13   #29
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

Cytat:
Napisał Midas Zobacz Wiadomość
Heh... Te konfiguracje są lolowe. Ja mam słabszy sprzęt (AMD Athlon 64 1,8 GHz, 512 MB RAM), a AA 2.8.2 chodzi mi płynnie na średniej
haha jasne ... grałem kiedyś mając 512 ramu i kitu mi nie wciśniesz że jest płynnie ... bo nawet na low praktycznie nie dało się grac, każde spotkanie z Op4 kończy się chrupaniem dysku
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-18-2007, 19:50   #30
Smokersn
Sergeant Major of the Army (SMA)
 
Zarejestrowany: 21 Mar 2007
Wiadomości: 96
Domyślnie

@Deshroom u mnie na: sempron 3100+, 1 Gb, radeon x800 gt0 (czyli sprzęt dość wiekowy) w 1152x864 wszystko na full na BC jest 60-80 klatek...

@^HIS^ to że Tobie coś chrupało nie znaczy że musi tak być u wszystkich.
Mój znajomy gra na BC z 512 ramu i w prawie full bez przycinki, a prawie na wszystkich pozostałych mapach po odpowiednim obniżeniu detali...
__________________
Blindman[pl]
^lesnik^.drunk.acc...
Smokersn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-19-2007, 10:43   #31
^HiS^
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2005
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 1074
Domyślnie

fpsy fpsami ale mi musi działać wszystko jak po maśle a do tego potrzeba 1.5-2GB RAM
^HiS^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-19-2007, 11:01   #32
Dj. Gargamel
General of the Army
General
 
Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
Wiadomości: 8640
Domyślnie

Cytat:
Napisał Deshroom Zobacz Wiadomość

EDIT: na kiedy jest planowane 3.0 ?
hello
wszystko tutaj jest opisane
http://americasarmy.pl/artykuly/inne...dzi-aa-30.html
__________________
Dj. Gargamel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 11-19-2007, 18:16   #33
Midas
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 15 Nov 2007
Wiadomości: 48
Domyślnie

Z FPSami nie jest źle. Nie sprawdzałem, ale na pewno mam ich niemało. A co do przycinek to jak za pierwszym razem załaduje się mapka, to później ich nie ma.
Midas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-05-2007, 08:42   #34
Sweepeq
Sergeant
 
Zarejestrowany: 30 Nov 2007
Wiadomości: 6
Domyślnie

Siema mam pewien problem tak jak kolega z gory tam nieco wyzej a mianowicie przeszedlem trening wszysko cacy odpalam gre jaest fajnie dziala jakies dwa dni a teraz gdy wejde na serw to po 2, 3 sec cala gra sie scina i nic nie zostaje jak wcisniecie resa nie wiem co robic sprzet nie mam za dobry ale wszystko smigalo bez problemu nie wiem co zrobic(moze to wina rutera ? ale nie mam pojecia jakies porty ? lub cos poblokowane ?)
Sweepeq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-05-2007, 15:46   #35
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Poszukaj tu http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=13143
- masz tam instrukcję jak znaleźć powód kopnięcia (czytaj uwaznie od góry).
Potem http://forum.americasarmy.pl/search.php
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-05-2007, 15:50   #36
Smokersn
Sergeant Major of the Army (SMA)
 
Zarejestrowany: 21 Mar 2007
Wiadomości: 96
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK Zobacz Wiadomość
...czytaj uwaznie...

@Sweepeq ma zawiachy a nie kicki...
__________________
Blindman[pl]
^lesnik^.drunk.acc...

Ostatnio edytowany przez Smokersn : 12-05-2007 o 15:52
Smokersn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-05-2007, 15:55   #37
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał Smokersn Zobacz Wiadomość

@Sweepeq ma zawiachy a nie kicki...
A to znaczy, że logów nie ma co sprawdzać? yhy.

Jak nie znajdzie w logach gry to może w windowsowskich poszuka.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-05-2007, 16:37   #38
Sweepeq
Sergeant
 
Zarejestrowany: 30 Nov 2007
Wiadomości: 6
Domyślnie

hehe to nie pb nie wiem co to patrzylem w panelu ster i w podgladzie zdarzen ale nic zero nie wiem co jest 5 o i gdy sprawdzalem ten armyops.log to mam jakies warning w "PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP" ich mam np "Failed to load 'NULL': Can't resolve package name
12/05/07 13:58:08 Warning: Failed to load 'Texture None.': Can't resolve package name"

"Warning StudentController Entry.StudentController (Function AGP.StudentController.ClientCloseMenu:001E) Accessed None 'myHUD'"

Warning: NMLContent Package.NMLContent (Function XInterface.GUIComponent.OwnerPage:006D) OwnerPage not found!

Warning: AABrowser_FilterPanel Package.AABrowser_FilterPanel (Function AGP_Interface.AATreeAndExclusiveListPanel.SetVisib ility:001B) Accessed None 'TreeList'

Ostatnio edytowany przez Sweepeq : 12-05-2007 o 16:48
Sweepeq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-26-2007, 12:23   #39
Benneth
Private First Class
 
Zarejestrowany: 26 Dec 2007
Wiadomości: 1
Domyślnie Pytanko

Witam mam pytanko, gram narazie w CoD 4 ale zastanawiam się czy AA nie było by lepsze


mój sprzęt to Semprom 2000+ 1800mhz
RAM: 1280 DDR
Grafa: Radeon 9800pro 128mb/256
Win xp


Poleci bez ścin?
Benneth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-30-2007, 13:54   #40
przemas konik
Private First Class
 
Zarejestrowany: 30 Dec 2007
Wiadomości: 1
Domyślnie

kolego mam problem z przejściem szkolenia podstawowego na strzelnicy 40 punktów mam a on mi nie zapisuje w czym może byś problem
przemas konik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-30-2007, 14:36   #41
Smokersn
Sergeant Major of the Army (SMA)
 
Zarejestrowany: 21 Mar 2007
Wiadomości: 96
Domyślnie

Cytat:
Napisał przemas konik Zobacz Wiadomość
kolego mam problem z przejściem szkolenia podstawowego na strzelnicy 40 punktów mam a on mi nie zapisuje w czym może byś problem
http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=2664
__________________
Blindman[pl]
^lesnik^.drunk.acc...
Smokersn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-30-2007, 16:07   #42
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał przemas konik Zobacz Wiadomość
kolego mam problem z przejściem szkolenia podstawowego na strzelnicy 40 punktów mam a on mi nie zapisuje w czym może byś problem
Masz wersję 2.8.2?
Jak nie to linki są w dziale Ogólne.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-29-2008, 14:09   #43
Bosman12
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 14 Oct 2004
Wiadomości: 18
Wyślij wiadomość przez MSN do Bosman12
Domyślnie

Witam.
Zainstalowałem na dosyć starym sprzęcie wersję 2.8.3.Następnie patch 2.8.3.1.Kolejny patch 2.8.4 i tu pojawia się problem z aktualką.Przy 59% wyskakuje błąd:

Old file not found.However,a file of the same name was found.No update done since file contents do not match.

Drugi problem polega na braku możliwości odpalenia gry.Przy każdej próbie wyskakuje komunikat:

Build AmericasArmy[BuildDate:2008-03-20_BuildVersion:2.8.3.1]

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1201 MHz with 383MB RAM
Video: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (Microsoft Corporation) (5673)

General protection fault!

History: CheckTag <- LoadSummary <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- CheckTag <- LoadSummary <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- CheckTag <- LoadSummary <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Czy jest to związane ze słabym sprzętem?
Bosman12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-29-2008, 14:52   #44
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

odpuść sobie z takim sprzetem. wszystko na tą gre za słabe
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 12-29-2008, 15:22   #45
Bosman12
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 14 Oct 2004
Wiadomości: 18
Wyślij wiadomość przez MSN do Bosman12
Domyślnie

Na to wychodzi,jednak grałem na tym sprzęcie w 2004 roku i nie było problemu.Nie pamiętam jaka to była wersja AA,ale chulało.Może faktycznie spróbować starszą wersję,ale czy ma to sens.Wiadomo,że wszystko idzie do przodu,więc AA też.
Bosman12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-29-2009, 21:44   #46
^Davidinho^
Private E-2
 
Zarejestrowany: 29 Apr 2009
Wiadomości: 3
Domyślnie

Siema! Gra ktos moze w AA na viscie? Kumpel nie moze zainstalowac bo mu wyskakuje niezgodnosc z systemem. Wie ktos o co chodzi, czy nie da rady w ogole na viscie grac?
^Davidinho^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-29-2009, 21:50   #47
-misiu
General
 
Zarejestrowany: 14 Oct 2004
Wiadomości: 728
Domyślnie

Cytat:
Napisał ^Davidinho^ Zobacz Wiadomość
Siema! Gra ktos moze w AA na viscie? Kumpel nie moze zainstalowac bo mu wyskakuje niezgodnosc z systemem. Wie ktos o co chodzi, czy nie da rady w ogole na viscie grac?
Grał ktoś na Viście. Da radę grać. To tyle, co mogę powiedzieć, bo i więcej informacji nie podałeś.
__________________

Steam - Muzyka - Poprzednio
-misiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-29-2009, 23:25   #48
^Davidinho^
Private E-2
 
Zarejestrowany: 29 Apr 2009
Wiadomości: 3
Domyślnie

A jakie informacje mam jeszcze podac?
^Davidinho^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-30-2009, 00:01   #49
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Chodzi o błąd z Kernel Files? Czy że użytkownik nie posiada przywilejów do uruchomienia/zainstalowania aplikacji?
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-01-2009, 09:19   #50
^Davidinho^
Private E-2
 
Zarejestrowany: 29 Apr 2009
Wiadomości: 3
Domyślnie

Tak, chodzi o błąd Kernel Files. Wiesz co z tym trzeba zrobic?
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
I jak? Wie ktos?

Ostatnio edytowany przez ^Davidinho^ : 05-01-2009 o 09:19 Powód: Autołączenie postów
^Davidinho^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 17:31.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl