Wróć   America's Army PL > America's Army: Proving Grounds > Szukam pomocy AA: PG

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 08-16-2014, 21:44   #1
nowy1987
 
Zarejestrowany: 16 Aug 2014
Wiadomości: 2
Domyślnie problem ze startem wybranej gry z serwera

Witam. Z góry infomuję że jestem początkowym użytkownikiem gry, więc mam ptośbę o precyzyjne, szczegółowe odpowiedzi.

Dziś zainstalowałem grę przez Steam. Intro odpala. Menu działa, trening na dwóch mapach też. Problem zaczyna się w momencie kiedy w menu wybieram PLAY>BROWSER i jakiś tam server. Otwiera się nowe okno, mniejszy obrazek na kilka sekund i wchodzi na cały ekran duże logo AA3 na jakiejś tam grafice. Z lewej strony wchodzą białe napisy informujące o ładowaniu składników i po punkbuster succesfully - znika i staje. Kompletnie nic się nie dzieje. Patrzę w to logo i nic. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. będę współpracował.
nowy1987 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 08-17-2014, 13:26   #2
Micchaleq
Major
 
Zarejestrowany: 02 Jan 2006
Wiadomości: 187
Wyślij wiadomość przez AIM do Micchaleq
Domyślnie

Cześć,

ostatnio przy instalacji AAG też miałem problem nie mniej jednak nie wiem czy przyda Ci się moje rozwiązanie.

Generalnie to problemy były:
- brak IE9 ( minimum )
- brak uprawnień admina do aktualizacji PB
- brak uprawnień admina do gry AAG ( chociaż to tak dodatkowo )

Pierwsze zrobiłem przez aktualizację systemową ( gdyż był to czysty system )
Dwa kolejne to nadanie uprawnień admina:
Tam gdzie masz zainstalowanego stema, następnie
Steam\SteamApps\common\America's Army\AAPG\Binaries

I dla plików "pbsvc_pg" + "AALauncher32" we właściwościach uruchomiłem uruchamianie jako administrator.

To rozwiązało mój problem.

Sugeruje jeszcze bezpośrednio w steam-ie wymusić sprawdzanie plików i aktualizację.

Pozdrawiam
Micchaleq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-17-2014, 21:42   #3
nowy1987
 
Zarejestrowany: 16 Aug 2014
Wiadomości: 2
Domyślnie

Cytat:
Napisał Micchaleq Zobacz Wiadomość
Cześć,

ostatnio przy instalacji AAG też miałem problem nie mniej jednak nie wiem czy przyda Ci się moje rozwiązanie
.....
Sugeruje jeszcze bezpośrednio w steam-ie wymusić sprawdzanie plików i aktualizację.
Witam ponownie. Dzięki za podpowiedź. Zrobiłem jak napisałeś. Nie wiem tylko jak wymusić sprawdzanie plików i aktualizację w Steam.

Niestety nadal występuje ten sam problem ale spróbuję szerzej go opisać. Mam win7, ie11.

Uruchamiam grę i jest INTRO, potem logowanie i menu. Wybieram grę i odpalam. Wchodzi nowe okno z grafiką - po lewej zielony namiot, wszędzie opony i podwyższenie gdzie jest na środku logo AA. Z lewej wczytują się napisy.Dochodzi do punkbuster installed and... I koniec napisy znikają. Jest to logo i nic się nie dzieje. Jak nacisnę jakikolwiek klawisz - komputer się wyłącza. Irytujące
Proszę jeszcze raz o pomoc.
nowy1987 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-23-2014, 08:55   #4
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

1. Narzędzia administracyjne -> Podgląd zdarzeń - szukaj błędów aplikacji

2. Steam -> prawym na grę -> właściwości -> pliki lokalne -> sprawdź spójność plików gry

3. Zaktualizuj PB ręcznie http://www.evenbalance.com
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 15:57.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl