Wróć   America's Army PL > America's Army 3 > Szukam pomocy AA3

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 08-03-2010, 11:16   #1
EXTRIM
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2010
Wiadomości: 3
Domyślnie Nowy w AA ...Tnie??...

Witam
Wiem ze takie tematy juz byly ale raczej mi chodzi ocos innego .Dzisiaj zacząłem grać w AA3,gierka bardzo fajna i wogole,duzy realizm ale jest jeden duzy minus ktory mnie bardzo odstrasza,gdy wchodze na Multiplayer i wejde na jakas mapke to odrazu myszka i cala postac zaczyna sie tak jakby ciać.Myszka nie chodzi plynnie tylko z takimi jak by"lagami". I teraz pytanko Czy kazdy z graczy tak ma czy tylko jajestem wyjatkiem xD.Jak by co komp mam dobry i internet 14mega, wiec raczej net jest dobry.Prosze o informacje jak temu poradzic.

Pozdrawiam
EXTRIM jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 08-03-2010, 11:35   #2
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

1) co to znaczy dobry komp? na tą grę dobry to może być za mało
2) gra ma totalnie zepsuty kod sieciowy, lagi to tam normalka
3) możesz mieć internet 14 mega i do tego 2% packet lostów + 200 pingu - i już ni jest dobry
__________________
http://rudykr.wordpress.com/
Cytat:
"For a ballanced life, you need a dog to adore you, and a cat to ignore you"
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-03-2010, 11:44   #3
EXTRIM
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2010
Wiadomości: 3
Domyślnie

1.hmm .3gb ramu,procesor 2.0GHz,karta graficzna ATI Radeon 3200 Hyper Memory.
2.Ping dochodzi do 40-60 okolo.(nieraz mniej)
EXTRIM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-03-2010, 11:52   #4
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

1 rdzeniowy procek(ewentualnie 2 rdzenie bo nie napisałeś, tak czy siak bardzo słabe) + karta na poziomie gf 7300? nie dziw sie że sie tnie
sprawdz jeszcze fpsy frapsem, ale przed tym obniż wszystkie detale na minimum
__________________
http://rudykr.wordpress.com/
Cytat:
"For a ballanced life, you need a dog to adore you, and a cat to ignore you"
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-03-2010, 11:59   #5
EXTRIM
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2010
Wiadomości: 3
Domyślnie

Wszystko mam na minimut jak by co Dual Core processor QL-62(2.0GHz,1MB L2 cache) Prosze wszystko co jest napisane na naklejce laptopa o tym xDD a frapsem fpsy potem sprawdze bo do kumpla spadam
EXTRIM jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-03-2010, 12:13   #6
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Na lapku nie pograsz, nie ludz sie.
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-03-2010, 17:22   #7
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

@EXTRIM
na forum jest coś takiego jak regulamin oraz zasady. W dobrym tonie jest zapoznać się z tym przed założeniem nowego tematu lub napisaniu posta. Swój temat założyłeś w dziale Ogólne, który do tego celu nie służy (tak założony temat może zostać zamknięty i wywalony na Śmietnik). Tytuł twojego wątku też pozostawia trochę do życzenia - zmień go albo temat poleci na Śmietnik.

Temat przeniesiony.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-03-2010, 20:47   #8
WHT
Brigadier General
 
Zarejestrowany: 20 May 2007
Wiadomości: 454
Domyślnie

Lapek nie ogarnie. Chyba, że serio jakaś "raketa".
WHT jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-04-2010, 22:22   #9
falu
Corporal
 
Zarejestrowany: 03 May 2010
Wiadomości: 11
Wyślij wiadomość przez AIM do falu
Domyślnie

HP`eka i5 ogarnia Wiem bo przy remoncie jaki teraz mam to korzystam i jest git ). Ogolnie to procek masz strasznie slaby jak na ta gre, no i karte graficzna tez
__________________
BÓL MINIE, DZIEWCZYNY LUBIĄ BLIZNY, CHWALA TRWA WIECZNIE - FALUBAZ
falu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-22-2010, 19:16   #10
RaMpaGe
 
Zarejestrowany: 22 Aug 2010
Wiadomości: 1
Domyślnie

Pozwólcie, że się podepnę. Mój komp:
  1. Procesor: AMD Phenom 8650 Triple-Core 2,31 GHz
  2. Karta graficzna: ATI Radeon HD 4830, 512MB
  3. RAM: 2GB
  4. Dysk: 500GB
  5. Płyta główna: GIGABYTE
  6. Monitor: Samsung, 19"
2 ostatnie się nie liczą, wiem. Problem polega na tym, że gra się tnie. I nie są to lagi spowodowane przez Net tylko gra mi się tnie sama z siebie. Zmniejszyłem z "high" na "medium" (ustawienia grafiki) i dalej to samo. Jakieś pomysły?
__________________

Ostatnio edytowany przez RaMpaGe : 08-22-2010 o 19:20
RaMpaGe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-22-2010, 19:46   #11
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

kombinuj ze sterami do radeona, syf w windowsie, popsułeś coś przy przetaktowywaniu proca(jeżeli to robiłeś) - jest dużo możliwości
__________________
http://rudykr.wordpress.com/
Cytat:
"For a ballanced life, you need a dog to adore you, and a cat to ignore you"
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-22-2010, 23:20   #12
Ulfding
Major General
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Wiadomości: 445
Domyślnie

Też się podepnę.
AMD athlon x2 5200
gf 7600
3 gb ramu
Mam skoki fpsów i się nie dziwie
Mocny sprzęt"procesor 2.0GHz,karta graficzna ATI Radeon 3200 Hyper Memory." proszę Cię zastanów się co piszesz.
Kupiłem 9800gt i zauważyłem znaczącą poprawę, niestety grafika siadła po 2 miechach grania.
Ulfding jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 08-22-2010, 23:29   #13
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Cytat:
Napisał [BSG]Ulfding Zobacz Wiadomość
Mocny sprzęt"procesor 2.0GHz,karta graficzna ATI Radeon 3200 Hyper Memory." proszę Cię zastanów się co piszesz.
Nie kazdy jest tak kumaty jak Ty
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-01-2010, 12:00   #14
Tornado
Private E-2
 
Zarejestrowany: 14 Aug 2010
Wiadomości: 3
Domyślnie

Laptop też spokojnie daje radę. Mam acera 5542g procesor AMD Athlon II X2 M300 (2.0 Ghz, 1MB L2 Cache), ATI Mobility Radeon HD 4570, 4 GB Memory, Windows 7 i śmiga, aż miło. Gram na najwyższych detalach, ostatnio tylko wyłączyłem rozmycie ruchu, bo mnie wkurzało. Jak na serwerze gra do 8 osób, to jest dobrze, zaczyna się ciąć jak jest więcej graczy, ale i wtedy można pograć. Zależy jeszcze od serwera i od pinga. Ale jeżeli dobrze mi się gra na jednych serwerach,a na innych gorzej to nie jest to wina kompa tylko danych serwerów.
Tornado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 09-01-2010, 13:49   #15
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Cytat:
Napisał Tornado Zobacz Wiadomość
Zależy jeszcze od serwera i od pinga. Ale jeżeli dobrze mi się gra na jednych serwerach,a na innych gorzej to nie jest to wina kompa tylko danych serwerów.
Jeżeli tnie komputer to internet nie ma w tym najmniejszego udziału.

Lag sieciowy a lag hardwarowy to dwie zupełnie inne rzeczy, więc proszę nie siać błędnych informacji.
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-06-2011, 18:34   #16
H4ziroshi
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 07 Jul 2007
Wiadomości: 26
Domyślnie

Moi drodzy, również mam podobny problem i posiadam dosyć dobry sprzęt:

AMD Athlon 2 x4 3,0GHz
3GB Ram 800MHz
ATI Radeon 4850 512MB RAM DDR3

Na mapie Alley 25-35FPS
Podkręcenie podzespołów nic nie daje.

Może ktoś mi podesłać jakieś ini? Jeszcze z tym nie kombinowałem.
h4ziroshi@gmail.com
H4ziroshi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-06-2011, 19:08   #17
sliver
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2005
Miasto: Glasgow
Wiadomości: 65
Domyślnie

To że na lapkach się nie pogra to juz tylko wyświechtany slogan. Na nowszych lapkach spokojnie można pykać a niedługo desktopy pójdą do lamusa.
Sam gram na nowym Samsungu RF710 i nie mam żadnych problemów na najwyższych detalach.
sliver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-07-2011, 21:53   #18
Dario^
Major General
 
Zarejestrowany: 11 May 2004
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 381
Domyślnie

Cytat:
Napisał H4ziroshi Zobacz Wiadomość
Moi drodzy, również mam podobny problem i posiadam dosyć dobry sprzęt:

AMD Athlon 2 x4 3,0GHz
3GB Ram 800MHz
ATI Radeon 4850 512MB RAM DDR3

Na mapie Alley 25-35FPS
Podkręcenie podzespołów nic nie daje.

Może ktoś mi podesłać jakieś ini? Jeszcze z tym nie kombinowałem.
h4ziroshi@gmail.com
Trochę słaby procek , ja na HD4850 i prockiem Core i5 750 miałem około 75 FPS (alley offline)
__________________
=CofB= The Best Polish AA3 Clan

http://steamcommunity.com/groups/cofb
www.companyofbrothers.dl.pl
Dario^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 05:37   #19
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał sliver Zobacz Wiadomość
To że na lapkach się nie pogra to juz tylko wyświechtany slogan. Na nowszych lapkach spokojnie można pykać a niedługo desktopy pójdą do lamusa.
Sam gram na nowym Samsungu RF710 i nie mam żadnych problemów na najwyższych detalach.
Desktopy w lamusie to jeszcze bardziej wyświechtany slogan.

Rozumiem, że lubisz się męczyć grając na laptopie, ale nie można ci tego zabronić, bo tylko sobie krzywdę robisz.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 10:34   #20
Janek
General
 
Zarejestrowany: 21 Jan 2004
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 2675
Domyślnie

Widziałem już grających w quake'a na touch padzie więc wszystko jest możliwe
__________________
Janek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 10:36   #21
-misiu
General
 
Zarejestrowany: 14 Oct 2004
Wiadomości: 728
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość
Widziałem już grających w quake'a na touch padzie więc wszystko jest możliwe
Kiedys - tak z ciekawosci, gralem w jakas strzelanke online na tablecie. Nic specjalnego
__________________

Steam - Muzyka - Poprzednio
-misiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 12:12   #22
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość
Widziałem już grających w quake'a na touch padzie więc wszystko jest możliwe
przebijam grałem na dotykowym telefonie(xperia x) w Q3, ale słabo jest bo trzeba machać telefonem i guzików brakuje
__________________
http://rudykr.wordpress.com/
Cytat:
"For a ballanced life, you need a dog to adore you, and a cat to ignore you"
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 12:52   #23
H4ziroshi
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 07 Jul 2007
Wiadomości: 26
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dario^ Zobacz Wiadomość
Trochę słaby procek , ja na HD4850 i prockiem Core i5 750 miałem około 75 FPS (alley offline)
Bez przesady, na słabszych komputerach chodzi płynnie.
Podkręciłem go do 3,4GHz, bez zmian, więc to nie w procesorze problem.


Dziś kupiłem nową płytę główną z DDR3 + 2x2GB Corsair 1600MHz. Mam nadzieję, że po podłączeniu i zrobieniu formata to pomoże.
H4ziroshi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 14:06   #24
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał Janek Zobacz Wiadomość
Widziałem już grających w quake'a na touch padzie więc wszystko jest możliwe
Ja widziałem takich, którzy wolą owce od kobiet.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 14:13   #25
Dario^
Major General
 
Zarejestrowany: 11 May 2004
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 381
Domyślnie

Cytat:
Napisał H4ziroshi Zobacz Wiadomość
Bez przesady, na słabszych komputerach chodzi płynnie.
Podkręciłem go do 3,4GHz, bez zmian, więc to nie w procesorze problem.


Dziś kupiłem nową płytę główną z DDR3 + 2x2GB Corsair 1600MHz. Mam nadzieję, że po podłączeniu i zrobieniu formata to pomoże.
No być może , napisz jak działa na nowym sprzęcie
__________________
=CofB= The Best Polish AA3 Clan

http://steamcommunity.com/groups/cofb
www.companyofbrothers.dl.pl
Dario^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-08-2011, 18:25   #26
Louis
General
 
Zarejestrowany: 20 Feb 2008
Miasto: Gliwice
Wiadomości: 2023
Wyślij wiadomość przez AIM do Louis wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

Cytat:
Napisał H4ziroshi Zobacz Wiadomość
Bez przesady, na słabszych komputerach chodzi płynnie.
Podkręciłem go do 3,4GHz, bez zmian, więc to nie w procesorze problem.


Dziś kupiłem nową płytę główną z DDR3 + 2x2GB Corsair 1600MHz. Mam nadzieję, że po podłączeniu i zrobieniu formata to pomoże.
Sporo też zależy od ustawień Video w samej grze,ustawionej rozdzielczości itd itp.

Ja ma swoim kompie:

Procesor Intel i5-750 2,66 GHz
Płyta główna MSIP55-GD80
Pamięci PATRIOT Viper II 1600MHz
Karta graficzna XFX HD4890 1GB
Większość ustawień na LOW i V-sync OFF.

na serwerze gdzie jest Impact średnio około 90-95 fps'ów,

Alley i Pipeline są mapami gdzie są największe skoku fps'ów spowodowane także tym że te mapy są większe i bardziej złożone od Impact,Brigde czy Ranch.
__________________

Louis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 09:56   #27
sliver
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2005
Miasto: Glasgow
Wiadomości: 65
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK Zobacz Wiadomość
Desktopy w lamusie to jeszcze bardziej wyświechtany slogan.

Rozumiem, że lubisz się męczyć grając na laptopie, ale nie można ci tego zabronić, bo tylko sobie krzywdę robisz.
Pogadamy za kilka lat. Aparaty na klisze, adaptery, płyta winylowa itd: też byli tacy co mówili że to nie wyląduje w lamusie. Jeśli tego jeszcze nie rozumiesz to kiedyś tak sie stanie.
Mam porównanie i krzywdy żadnej w tym nie widzę. Jedyna różnica to klawiatura do której wystarczy sie przyzwyczaić. Sam docenisz dobrego lapka jak już będziesz musiał się wyprowadzić w końcu z pokoju od mamusi do swojego pierwszego mieszkania. Już bez odbioru.

Ostatnio edytowany przez sliver : 01-09-2011 o 09:59
sliver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 10:56   #28
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Cytat:
Napisał sliver Zobacz Wiadomość
Sam docenisz dobrego lapka jak już będziesz musiał się wyprowadzić w końcu z pokoju od mamusi do swojego pierwszego mieszkania. Już bez odbioru.
Przyhamuj trochę kolego, przyhamuj, bo za twardo jedziesz.
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 11:08   #29
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

nigdy laptop nie wyprze desktopa z roli media pc/pc do grania
co najwyżej zrobia to konsole(w tej chwili tylko ps3 jest do tego zdolna, bo klocek ma mniej opcji multimedialnych) czego tez nie wróże w najbliższej przyszłości

btw - płyty winylowe cały czas dobrze się sprzedają i są używane, więc porównaniu nie na miejscu

co do tematu
Miałem starego PC
E4400 @2.8Ghz + 2GB ramu + 8800GT, i 3.0 po premierze chodziło tak w 40-60fps na medium + 1680x1050
Ta gra jest bardzo wrażliwa na syf w windowsie
__________________
http://rudykr.wordpress.com/
Cytat:
"For a ballanced life, you need a dog to adore you, and a cat to ignore you"
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 11:15   #30
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał sliver Zobacz Wiadomość
Pogadamy za kilka lat. Aparaty na klisze, adaptery, płyta winylowa itd: też byli tacy co mówili że to nie wyląduje w lamusie. Jeśli tego jeszcze nie rozumiesz to kiedyś tak sie stanie.
Mam porównanie i krzywdy żadnej w tym nie widzę. Jedyna różnica to klawiatura do której wystarczy sie przyzwyczaić. Sam docenisz dobrego lapka jak już będziesz musiał się wyprowadzić w końcu z pokoju od mamusi do swojego pierwszego mieszkania. Już bez odbioru.
Brak argumentów zastępujesz atakiem osobistym? Zal mi ciebie. Ale jak rozumiem, leczysz w ten sposób swoje kompleksy.

Dla twojej wiadomości: nie mieszkam od lat u mamusi (i tatusia), mam własne mieszkanie (bez kredytów), mam w domu i stacjonarnego PC-ta i laptopy (małe i duże), w pracy używam tego i tego. Dokładnie znam zalety i wady każdej platformy. Ale do fanbojów argumenty docierają opornie, prawda silver?
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 11:26   #31
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK Zobacz Wiadomość
Ale do fanbojów argumenty docierają opornie, prawda silver?
Ja potwierdzę- prawda.

__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 11:29   #32
BKCypher69
Sergeant First Class
 
Zarejestrowany: 22 Feb 2010
Wiadomości: 34
Domyślnie

Cytat:
Rozumiem, że lubisz się męczyć grając na laptopie
Co masz dokładnie na myśli pisząc o męczeniu się?
BKCypher69 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 12:24   #33
sliver
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2005
Miasto: Glasgow
Wiadomości: 65
Domyślnie

Cytat:
Napisał BrYK Zobacz Wiadomość
Desktopy w lamusie to jeszcze bardziej wyświechtany slogan.

Rozumiem, że lubisz się męczyć grając na laptopie, ale nie można ci tego zabronić, bo tylko sobie krzywdę robisz.
A tu gdzie są argumenty, których sie sam ode mnie sie domagasz?
Za to jest szyderczy i ironiczny ton, to czego się spodziewałeś? Sam kierujesz dyskusje na takie tory, a potem dzielnie z tym walczysz.
sliver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 12:44   #34
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Cytat:
Napisał BKCypher69 Zobacz Wiadomość
Co masz dokładnie na myśli pisząc o męczeniu się?
Kilka głównych minusów grania na laptopie:
- mała odległość klawiatura - ekran
- mniejsze i inaczej ułożone (w zdecydowanej większości sprzętu) klawisze
- ilość ciepła wydzielana podczas gry
- brak dobrej karty dzwiękowej/głośników


Wystarczy?

@sliver
EOT
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 14:39   #35
H4ziroshi
First Sergeant (1SG)
 
Zarejestrowany: 07 Jul 2007
Wiadomości: 26
Domyślnie

Cytat:
Napisał H4ziroshi Zobacz Wiadomość
Moi drodzy, również mam podobny problem i posiadam dosyć dobry sprzęt:

AMD Athlon 2 x4 3,0GHz
3GB Ram 800MHz
ATI Radeon 4850 512MB RAM DDR3

Na mapie Alley 25-35FPS
Podkręcenie podzespołów nic nie daje.

Może ktoś mi podesłać jakieś ini? Jeszcze z tym nie kombinowałem.
h4ziroshi@gmail.com
Cytat:
Napisał H4ziroshi Zobacz Wiadomość
Bez przesady, na słabszych komputerach chodzi płynnie.
Podkręciłem go do 3,4GHz, bez zmian, więc to nie w procesorze problem.


Dziś kupiłem nową płytę główną z DDR3 + 2x2GB Corsair 1600MHz. Mam nadzieję, że po podłączeniu i zrobieniu formata to pomoże.
Cytat:
Napisał Dario^ Zobacz Wiadomość
No być może , napisz jak działa na nowym sprzęcie
Jestem świeżo po wymianie i formacie. Framerate nie spada poniżej 35 nigdzie na Alley, ani Impakcie. Przy 35 FPS ruchy myszką nadal są płynne, wcześniej tak nie było.
Gra chodzi bez przerwy płynnie bez jakichkolwiek przycinek, nie widać tzw. "doczytywania w locie"
Teraz, a wcześniej to niebo, a ziemia. Gra jest wyczulona na ilość, oraz szybkość RAM.

Wcześniej po formacie nie było dla mnie zauważalnej różnicy, dlatego w moim przypadku wyłącznie RAM wpływał na jakość rozgrywki.

Ostatnio edytowany przez H4ziroshi : 01-09-2011 o 15:56
H4ziroshi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 21:50   #36
BKCypher69
Sergeant First Class
 
Zarejestrowany: 22 Feb 2010
Wiadomości: 34
Domyślnie

[quote=BrYK;289783]Kilka głównych minusów grania na laptopie:
- mała odległość klawiatura - ekran
- mniejsze i inaczej ułożone (w zdecydowanej większości sprzętu) klawisze
- ilość ciepła wydzielana podczas gry
- brak dobrej karty dzwiękowej/głośników


Wystarczy?

No nie bardzo.
Po pierwsze klawiaturę podpinam pod usb co rozwiązuję problem (który u mnie nie występuje bo klawisze są w takim samym odstępie jak na klawiaturze - ASUS N61V) klawiszy i odległości ekaran - klawiatura. Przy graniu w AA3 mój laptop delikatnie powiewa co u kolegi na stacjonarce musi być otwarte okno. Jeśli chodzi o dźwięk to posiadam słuchawki fatality że słyszę dużo więcej szczegółów niż w systemie 5.1 Choćbym nie posiadał słuchawek to każdy zestaw da się podpiąć pod lapka ale większość graczy ceniących sobie komfort gry używa słuchawek. Twoje argumenty są bez sensu. Choć ogólnie uważam tą dyskusje za bezsens (tak jak która platforma jest lepsza ps3 vs pc). Wiadomo każda ze stron ma swoje plusy i minusy ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie
BKCypher69 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 22:19   #37
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

[quote=BKCypher69;289807]
Cytat:
Napisał BrYK Zobacz Wiadomość
Kilka głównych minusów grania na laptopie:
- mała odległość klawiatura - ekran
- mniejsze i inaczej ułożone (w zdecydowanej większości sprzętu) klawisze
- ilość ciepła wydzielana podczas gry
- brak dobrej karty dzwiękowej/głośników


Wystarczy?

No nie bardzo.
Po pierwsze klawiaturę podpinam pod usb co rozwiązuję problem (który u mnie nie występuje bo klawisze są w takim samym odstępie jak na klawiaturze - ASUS N61V) klawiszy i odległości ekaran - klawiatura. Przy graniu w AA3 mój laptop delikatnie powiewa co u kolegi na stacjonarce musi być otwarte okno. Jeśli chodzi o dźwięk to posiadam słuchawki fatality że słyszę dużo więcej szczegółów niż w systemie 5.1 Choćbym nie posiadał słuchawek to każdy zestaw da się podpiąć pod lapka ale większość graczy ceniących sobie komfort gry używa słuchawek. Twoje argumenty są bez sensu. Choć ogólnie uważam tą dyskusje za bezsens (tak jak która platforma jest lepsza ps3 vs pc). Wiadomo każda ze stron ma swoje plusy i minusy ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie
Czyli z laptopa robisz komputer stacjonarny - jednostka centralna z podpiętymi peryferiami. Gratuluje.
Nie wmówisz mi również, że montowane w laptopach karty dzwiękowe są równie dobre jak SB lub Asus. Słuchawki to osobny problem.

Co do powiewania - zacytuje klasyka: It's not a bug it's a feature.


Z jednym tylko się zgodzę, dyskusja nie ma sensu. Laptopy i stacjonarne PC mają zupełnie różne przeznaczenie i grupy docelowe. Gry to domena tych drugich, mobilność pierwszych.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-09-2011, 23:37   #38
BKCypher69
Sergeant First Class
 
Zarejestrowany: 22 Feb 2010
Wiadomości: 34
Domyślnie

Powiedziałem, że u mnie problem z klawiszami nie występuje więc nie podłączam nic prócz słuchawek co logicznie nie robi z niego żadnego komputera stacjonarnego. Nie musisz mi gratulować bo to tylko świadczy o tym, że chcesz pokazać swoją wyższość Ja Ci gratuluję czytania ze zrozumieniem. A co do słuchawek to chyba nie powiesz mi, że w aa grasz na mikrofonie stojącym na biurku Chciałem tylko zaznaczyć, że w dzisiejszych czasach technologia jest tak do przodu, że laptop nadaję się RÓWNIE dobrze co piec. Jak to mawiał Tony Soprano "end of fuc... subject"
BKCypher69 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-10-2011, 15:42   #39
Dario^
Major General
 
Zarejestrowany: 11 May 2004
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 381
Domyślnie

Do grania na laptopie pewnie bym sie może i przyzwyczaił ale jak dla mnie nie ergonomia grania jest największym minusem ale wydajność komputerów. Na komputerze stacjonarnym o podobnej cenie jak laptop gra będzie działała szybciej i płynniej . Jak dla mnie komfortowo w tą grę gra się od 40 FPS w górę na maksymalnych detalach. A ponieważ jest to tylko gra lubię cieszyć oko wszystkimi dobrodziejstwami grafiki jaką oferuję i nie lubię kompromisów w stulu detale na LOW
__________________
=CofB= The Best Polish AA3 Clan

http://steamcommunity.com/groups/cofb
www.companyofbrothers.dl.pl
Dario^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-10-2011, 15:48   #40
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Ja powiem tak-

grałem w AA na lapku grubo przez ponad pół roku. Laptop o bardzo dobrych jak na przenośny komputer parametrach, niestety gra chodziła kiepsko do czasu stworzenia przeze mnie odpowiedniego konfigu. Lapek + monitor LCD 19 cali. Generalnie nie polecam.

Co innego gra w takie gry jak Football Manager, jakieś strategie, FIFA czy PES. Do tego laptop spisuje się wyśmienicie. Nawet do gry w CSa, ale w nowsze gry nawet nie próbowałbym znów na laptopie grać/
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 02-17-2011, 19:54   #41
LauriCFC
Sergeant
 
Zarejestrowany: 04 Oct 2009
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Wiadomości: 7
Domyślnie

Witam wszystkich!
Jako, że dyskusja toczyła się w temacie z którym mam problem to się podepne.

Po pół roku przerwy w końcu mam czas, aby powrócić do AA. Mam jednak pewien problem, który wygląda następująco:
http://img263.imageshack.us/i/beztytuuvwd.jpg/

Mój komputer nie należy do jakiejś potegi sprzętowej, ale nigdy nie było problemów z AA 3. Być może wraz z ostatnimi aktualizacjami gry, wzrosły też wymagania sprzętowe, albo miałem zainstalowany jakiś specyfik, który wraz z przeinstalowaniem systemu się stracił.
Gra mi się płynnie, tyle, że niewiele mogę zobaczyć. Ściągam aktualnie grę jeszcze raz, tym razem poprzez Steama.

Jest mi ktoś z Was w stanie pomóc i powiedzieć, dlaczego obraz się tak popsuł?
z góry dziękuje.


edit:
nieaktualne. ściągłem inne sterowniki i śmiga.

Ostatnio edytowany przez LauriCFC : 02-17-2011 o 21:01
LauriCFC jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 15:31.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl