Wróć   America's Army PL > Dodatkowe > Inne

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 05-06-2005, 08:22   #1
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie .css + jak jest szybko edytowac?

Wlasnie sie bawie roznnymi szablonami w systemach portalowych i chcialbym stworzyc cos wlasnego. Macie moze jakis program do edycji wizualnej czy cos takiego plis .css ?
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 05-06-2005, 08:45   #2
[NIKON]
General
 
Zarejestrowany: 20 Feb 2003
Wiadomości: 2282
Domyślnie

Notatnik

Sprobuj Pajaczek NxG Pro - ladnie Ci pokoloruje co do czego.
[NIKON] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 12:52   #3
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

LOL. Pajaczek pokoloruje wszystko w jednym kolorku i uporzadkuje. Jakby jeszcze czytal w myslach to bylo by extra ale on tylko porzadkuje ale nic z nim sie nie da zrobic :/
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 13:15   #4
[NIKON]
General
 
Zarejestrowany: 20 Feb 2003
Wiadomości: 2282
Domyślnie

Wiesz nie ma takiego programu, ktory by za Ciebie wszystko robil
Troche wlasnej inicjatywy, poczytaj, poucz sie troche, samo nie przyjdzie
[NIKON] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 13:23   #5
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

Najpierw program potem nauka
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 13:42   #6
inverso
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 07 Feb 2005
Wiadomości: 75
Wyślij wiadomość przez MSN do inverso Wyślij wiadomość przez Yahoo do inverso
Domyślnie

No to powodzenia
__________________
inverso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 16:50   #7
[WNC]-MaNIaQ_PL
Lieutenant Colonel
 
Zarejestrowany: 27 Oct 2003
Wiadomości: 367
Wyślij wiadomość przez MSN do [WNC]-MaNIaQ_PL Wyślij wiadomość przez Yahoo do [WNC]-MaNIaQ_PL
Domyślnie

ja uzywalem jakiegos shitu z marcomedi ale nie pamietam jakiego
ale jak se przypomnie to napisze
__________________
[swf;width=500;height=100]http://www.welnowiec.net/~maniaq/baner/maniaq1.swf[/swf]
[WNC]-MaNIaQ_PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 17:15   #8
inverso
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 07 Feb 2005
Wiadomości: 75
Wyślij wiadomość przez MSN do inverso Wyślij wiadomość przez Yahoo do inverso
Domyślnie

Cytat:
ja uzywalem jakiegos shitu z marcomedi ale nie pamietam jakiego
Pewnie dreamweaver
__________________
inverso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 17:29   #9
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

najprawdopodobniej

ale dreamweaver moim zdaniem nie pozwala w pelni wykorzystac mozliwosci css - przynajmniej mocno to utrudnia, a ludzie z niego korzystajacy nigdy tych naprawde sporych mozliwosci nie poznaja...
potem wychodza kwiatki w stylu wybor rodziny czcionek, ale juz nie czcionki.. :wink:

css jest naprawde bardzo prosty i nauka jego zabiera 15 minut
pozniejsze eksperymenty troche wiecej czasu, jednakze bardzo rozwijaja
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 18:42   #10
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

Moze sam CSS jest prosty ale jest chyba duzo komend ktore trzeba poznac. Czy sie myle?
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 18:49   #11
Wisielec_PL
Major
 
Zarejestrowany: 06 Jul 2003
Wiadomości: 280
Wyślij wiadomość przez MSN do Wisielec_PL
Domyślnie

eeee tam jak ja zaczynalem to przejzalem to
http://www.w3schools.com/
Wisielec_PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 19:00   #12
Pixel
General
 
Zarejestrowany: 13 Feb 2003
Wiadomości: 1655
Wyślij wiadomość przez MSN do Pixel
Domyślnie

A ja uzywam EdHTML 5.0 . Bardzo fajny notatnik.
__________________
Under Construction
Pixel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 19:01   #13
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

Cytat:
Napisał KeriK
Moze sam CSS jest prosty ale jest chyba duzo komend ktore trzeba poznac. Czy sie myle?
mylisz sie nie jest tego duzo, css nie jest "jezykiem" w ktorym tworzysz zmienne, petle i logike programu...
po prostu ustawiasz pewne opcje i tyle... to by sie w sumie na jednej kartce A4 zmiescilo wszystko

a poznaje to sie i zapamietuje bardzo szybko, bawiac sie tym po 15 minut dziennie
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 21:05   #14
Killer
General
 
Zarejestrowany: 28 Nov 2003
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 885
Wyślij wiadomość przez AIM do Killer
Domyślnie

Ściągnij sobie WebsitePro ja w nim robiłem całe strony + css można też pisać wszystkie skrypty , jawa, php, no ogólnie notatnik lecz z gotowymi rozwiązaniami.
__________________
Si vis pacem, para bellum
America's Army Veteran
Killer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-06-2005, 22:23   #15
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

DAjcie narazie linki albo anzwy programow i powoli bede obczajal CSSa .
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 08:05   #16
Mad_Medic
General
 
Zarejestrowany: 19 Oct 2003
Wiadomości: 2181
Domyślnie

Cytat:
Napisał KeriK
DAjcie narazie linki albo anzwy programow i powoli bede obczajal CSSa .
Nazwa programu - notepad.exe dość popularny i łatwo znaleźć :wink:
Css korzysta z poleceń html-a odnośnie stylów.
To po prostu zbiór poleceń, jakie kolory, czcionki, tabelki ramki itd, mają być gdzieś.
Potem w kodzie strony html-a wystarczy podać nazwę pliku *.css, zamiast wklepywać tysiąc razy "<font color="red"> xyz </font>".
Tak to z grubsza wygląda. Przydaje się jak masz kilka stron w jednym stylu. Wtedy robisz jeden plik css dla wszystkich stron.
__________________
Przysłowia AAOwskie:
"Trafił jak noob, granatem w team"
Mad_Medic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 09:55   #17
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

A jak jest z szablonami php np. do mambo . Tam chyba plik css zawiera wszystkie informacje a nie tylko pojedyncze. Caly szkielet jest zawarty chyba w css, gdzie w zwyklym html jest juz szkielet a css tylko wyglad. Tak czy nie ?
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 10:11   #18
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

w css sa tylko opisane "klasy" wygladu - zbiory atrybutow
nic nie stoi na przeszkodzie zeby CSSa umieszczac w naglowku pliku htmlowego
np
<STYLE type="text/css">
TD { background-colorrange;
color:white;
font-face:verdana;
font-family:verdana;
font-size:11px;
}
</STYLE>

Teraz kazda komorka tabelki (Pary tagow <TD> </TD>) bedzie miala tlo pomaranczowe, tekst w niej bedzie bialy pisany czcionka verdana o wysokosci 11 px

i to jest caly css

Nic nie stoi na przeszkodzie zeby zamiast TD nazwac klase np MojaKlasa.
Wtedy wybor zdefiniowanego przez nas wygladu, wygladalby w HTMLu np tak:
<TD class="MojaKlasa">lalala</TD>
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 10:36   #19
Pixel
General
 
Zarejestrowany: 13 Feb 2003
Wiadomości: 1655
Wyślij wiadomość przez MSN do Pixel
Domyślnie

Ja css kocham za mozliwosc dowolnego ustawania obiektow. Koniec z czasami gdzie zeby cos ladnego stworzyc trzabylo dawac miliony tabelek aby nic sie nie rozwalalo. W CSS jak cos nie pasuje to przesuwasz go w okreslona strone o okreslona liczbe pixeli, albo od razu walisz obiekt w miejscu w ktorym chcesz. Oprocz tego w css super jest mozliwosc edytowania praktycznie wszystkiego, a w szegolnosci elementow formularza. Html + css + javascript + php + sql i stronka wymiata, ewentualnie flash + php + sql.
__________________
Under Construction
Pixel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 12:02   #20
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

Widze ze css jest naprawde prosty skoro tak duzop ludzi go p[oleca. Skoro tak to poprosze sprawdzone tutoriale z ktorych latwo mozna bedzie sie nauczyc.
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 12:09   #21
[NIKON]
General
 
Zarejestrowany: 20 Feb 2003
Wiadomości: 2282
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bryk
[NIKON] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 12:09   #22
[NIKON]
General
 
Zarejestrowany: 20 Feb 2003
Wiadomości: 2282
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bryk
[NIKON] jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 12:41   #23
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

Widze ze css jest naprawde prosty skoro tak duzop ludzi go p[oleca. Skoro tak to poprosze sprawdzone tutoriale z ktorych latwo mozna bedzie sie nauczyc.
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 12:54   #24
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

http://www.w3schools.com/css/default.asp

to jedno wystarczy do wszystkiego :wink:
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 12:56   #25
mini
General
 
Zarejestrowany: 10 Jan 2003
Miasto: Biała Podlaska
Wiadomości: 749
Wyślij wiadomość przez ICQ do mini Wyślij wiadomość przez AIM do mini
Domyślnie

To kogo zatrudnimy na tlumacza?

P.S. Moze lepiej cos polskiego?
__________________
... bo sygnaturka była za słona ...
Regulamin forum
Linki referancyjne nie są mile widziane na forum - tym bardziej gdy nie są opisane.
mini jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 13:00   #26
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

nie znam ale wiem ze sa... poszukaj :wink:
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 13:33   #27
Wisielec_PL
Major
 
Zarejestrowany: 06 Jul 2003
Wiadomości: 280
Wyślij wiadomość przez MSN do Wisielec_PL
Domyślnie

Przeciez CSS tez bedziesz pisal po ang a masz wszystko z przykladami
A osobiscie kocham CSS za to ze IE se z nim nei radzi
Wisielec_PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 14:37   #28
Pixel
General
 
Zarejestrowany: 13 Feb 2003
Wiadomości: 1655
Wyślij wiadomość przez MSN do Pixel
Domyślnie

Ten link co podal Pen to najlepsze zrodlo. Oczywiscie jesli chodzi o neta. Osobiscie wole sie uczyc z ksiazek.
__________________
Under Construction
Pixel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 16:00   #29
Wisielec_PL
Major
 
Zarejestrowany: 06 Jul 2003
Wiadomości: 280
Wyślij wiadomość przez MSN do Wisielec_PL
Domyślnie

Ja go wczesniej podawalem czuje sie dyskryminowany na forum
Wisielec_PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 16:53   #30
Pixel
General
 
Zarejestrowany: 13 Feb 2003
Wiadomości: 1655
Wyślij wiadomość przez MSN do Pixel
Domyślnie

Hehehe. Sorry musialem nie zauwazyc
__________________
Under Construction
Pixel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 05-07-2005, 21:02   #31
Killer
General
 
Zarejestrowany: 28 Nov 2003
Miasto: Warszawa
Wiadomości: 885
Wyślij wiadomość przez AIM do Killer
Domyślnie

http://www.website.e-clipse.org
__________________
Si vis pacem, para bellum
America's Army Veteran
Killer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 13:23.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl