![]() |
#1 |
General of the Army
![]() Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
|
![]() WYMAGANIA AA3 System operacyjny (OS) * Microsoft Windows XP (with Service Pack 2) * Microsoft Windows Vista * Microsoft Windows 7 Procesor (CPU) * 3.0+ GHz Single Core CPU (Minimum) * 2.4+ GHz Dual/Quad Core CPU (Recommended) Pamięć (RAM) * 1GB RAM (Minimum) * 2GB RAM (Recommended) Karta graficzna * Direct X 9.0c compliant, Shader 3.0 enabled video card with 256MB RAM (NVIDIA 6600 or better/ATI X1300 or better) (Minimum) * Direct X 9.0c compliant, Shader 3.0 enabled video card with 512MB RAM (NVIDIA 7950 or better/ATI X1950 or better) (Recommended) Karta dźwiękowa * Direct X 9.0c compliant sound card (Minimum) * Creative EAX 4.0 compliant sound card (Audigy 2, X-Fi series) (Recommended) Hard Drive Space * 5GB free hard drive space Network * Broadband Internet Connection DVD-ROM * 4x DVD-ROM (Disc Copies Only) PORTY: UDP - 1716, 1717, 1718, 8777, 27900 TCP - 20025-45, 20046, 20047, 20048, 28910 UDP ports explained: 1716 for the Game 1717 for the GameQuery 1718 for the Master Server Query 8777 for the Standard UT Query 27900 for GameSpy TCP ports explained: 28910 for GameSpy 20025-45 for MBS Game Server 20046 for the Auth server 20047 for MBS 20048 for DCDS Dane ze strony aa.com
![]() Ostatnio edytowany przez Dj. Gargamel : 02-23-2010 o 11:22 |
![]() |
![]() |
#ADS | |
Reklama
Circuit advertisement
![]() Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
To się mieszczę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
http://pl.youtube.com/watch?v=I8GRarZ3fgI
Gameplay z głównej witryny AA3 Najciekawsza jest końcówka gdzie pokazują bete |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
No to wróciłem na pole AAO i sobie nie pogram :/
Aby nie zaśmiecać czy jest gdzieś podobna stronka gdzie można sprawdzić czy AAO 3.0 pójdzie NA tej podanej niżej niestety nie ma ![]() http://www.systemrequirementslab.com...option_id=2156 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
General of the Army
![]() Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
|
![]()
jak wyjdzie to dopiero wtedy sie pojawi na czyms takim zapewne
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że jakąś lekcje z AAO wyciągnęli i postarają się lepiej zoptymalizować "trójkę". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
kurde chyba zrobię tak jak mówisz Malutki z U3. Ja mam graficzną ATI X1200 : / normalnie porażka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: 08 Sep 2003
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: 04 Jan 2009
|
![]()
A64 3800+ ma 2.4 GHz czyli jest ponizej minimum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
|
![]()
Mój Core 2 Duo 2.0 GHz też słaby...
Za to nadrabiam pamięcią i grafiką, ale marne pocieszenie ![]()
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: 04 Jan 2009
|
![]()
AMD Phenom(tm) 8450 Triple-Core Processor, 2.1 GHz x3 raczej da rade
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: 03 Jun 2007
Miasto: Polkowice
|
![]()
Ja to mam perfidnie szczęście.
Procek 2.4GHz Core2Duo puff... Z grafiką mogę mieć problem bo GF8600GTS 256mb :/ A ramy to już nawet duży naddatek mam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
To ja mam Core2Duo E6400 2,13Ghz
![]() Ale jeszcze go nie podkręcałem więc przed wyjściem wersji 3.0 jak to mówi kumpel "Walnie się procka w kręgosłup" ![]()
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
|
![]()
Pamietajcie o tym, ze wymagania sa tak troche strzelone z d..., dopiero po dluzszych beta testach i optymalizacji bedzie mozna mowic o powaznych wymaganiach sprzetowych min i rekomendowanych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
![]()
Tu się jak najbardziej z Tobą zgodzę.
Ale przy zastosowanym silniku gry wierzę że ta gra nie będzie wymagała sprzętu jak w przypadku Operation flashpoint 2 czy nawet GTA IV itp.
![]() |
#16 | |
|
![]() Cytat:
![]() No cóż poczekamy. Jeśli się gra okaże fajna, a mój procek za słaby (to raczej pewne), to pojawi się nieprzewidzany wydatek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
![]() |
#18 |
Moderator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
![]()
|
![]()
przykro mi stwierdzic ale tekstury wygaldaja jak w AAO 1.0 :/
|
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
W COD4?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
![]()
|
![]()
W aa 3.0: http://pl.youtube.com/watch?v=zCR3GW...eature=related nalezy pamietac ze w tego typu "trailerach" grafika jest jeszcze dodatkowo "OBROBIONA"
|
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
Gdzieś tu był ten filmik w lepszej jakości. To chyba wina kodeka a nie tekstur z gry.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
![]()
ja tam nie widze nic nowgo w tych filmikach O_o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
![]() |
![]()
IMO szczeny co niektorym krzykaczom opadna na widok AA3. Jak dla mnie zajefanije to wyglada
![]()
![]() |
#26 |
Guest
![]()
|
![]()
nawet na screeneach z nowego pipeline ( w wsyokiej rozdzielczoci ) widac ze tekstury "ssa" pewnie jakby dali tekstury w wiekszej rozdzielczosci to AA3.0 bylo by wiekszym killerem niz GTa4
|
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
![]()
|
![]()
ale taki UT3 na moim 2 letnim sprzęcie chodzi całkiem znośnie w wysokich detalach, a tekstury w porównaniu do AA 3.0 to niebo a ziemia, jednak DEV nie umieją zoptymalizować dobrze kodu a swoje partactwo "naprawiają" kosztem tekstur w mniejszej rozdzielczości. Gra ukarze się najprawdopodobniej w wakacje a pewnie i wtedy żeby grac na FULL to trzeba będzie miedz w miarę nowy sprzęt.
|
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Niezupełnie jest tak jak napisałeś. Detale nie mają tu wiele do rzeczy. Przynajmniej w moim przypadku gra rwała zawsze tak samo na VERY LOW jak i na FULL, a powodem jest procek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Guest
![]()
|
![]()
piszesz o aa 2.x.x czy o ut3
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: 03 Jun 2007
Miasto: Polkowice
|
![]()
Raczej o UT3 bo AA3.0 jeszcze nie ma.
(chyba może on jest do przodu a my 100lat za nim) Widzę że kolejny stawia kiedy AA3.0 wyjdzie. Ja proponuję zrobić konkurs który by trwał do wydania oficjalnej daty premiery AA3.0 Zasady proste każdy stawia dwie daty (dzień-miesiąc-rok) kiedy wyjdzie gra, wygra ten kto będzie najbliżej. Co wy na to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: 28 Mar 2007
Miasto: Chorzów
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Zarejestrowany: 04 Nov 2008
|
![]()
Z grafiką i RAMem dam radę ale procek chyba nie poradzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
|
![]()
Piszesz po chińsku chyba bo cię nie rozumiem.
Jeśli procek na standardowym chodzi na 2,4 GHz to spokojnie pójdzie na 3,0GHz. Działaj w tym kierunku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: 28 Feb 2009
Miasto: Warszawa
|
![]()
A jak mam 0,99 Ram to może być? Chyba kupie nowy komp bo na tym totalny śmietnik...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
![]() Zarejestrowany: 04 Nov 2008
|
![]() Cytat:
,bedzie szafka na buty ![]() -------------------------------------------------------------------------------- - - Automatycznie połączona wiadomość - - - - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ -- -------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
![]() Ostatnio edytowany przez Milimetr_PL : 03-14-2009 o 02:38 Powód: Autołączenie postów |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() |
![]()
http://www.dell.com/html/global/topi...drilldown.html KOMP certyfikowany do AAO 3.0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() ![]() |
![]()
szalu nie ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
![]() |
![]()
tylko ciekawe co to znaczy 'certyfikowany'. certyfikat że sie uruchomi?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
|
![]()
2gb ramu, vista + aa3. Na bank ruszy nie bedzie zamulac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() |
![]()
Ten DELL XPS 710 to już leciwy sprzęt teraz jest seria XPS 730 najmocniejsza
![]() |
#44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Zarejestrowany: 24 Nov 2005
Miasto: Warszawa, Gocław.
|
![]()
Całkiem niedawno posiadałem jeszcze taki oto sprzęt
- Athlon 64 3200 - 1GB ram Geil 400 - GForce 7600 GS 256 MB - Dysk 80 GB 7200 Sata - Płyta MSI na nForce4. Na tym piecu grałem w następujące gry zrobione na Unrealu 3: Brothers In Arms: Hell's Highway - Mocno przycięte detale ale prócz mniejszych wrażeń estetycznych grało się całkiem wygodnie. Mass Effect - Detale na 60-70 % sporadyczne przycinki bardzo sporadyczne. Wręcz powiem ze estetycznie i komfortowo. Medal of Honor: Airborne - Porażka lecz po dołożeniu 2GB ramu ( w późniejszym okresie ) w sumie 3GB też dało się grać całkiem płynnie. Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas - spoko oczywiście kosztem estetyki płynnie. Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent - Jak wyżej ( Byłem bardzo miło zaskoczony optymalizacją gra wyglądała naprawdę ładnie ) Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 - Tez pociągnął kosztem detali jakieś 35-50 FPSów Unreal Tournament 3 - O dziwo dało się grać płynie. Nie jestem typem masochisty dlatego tez obniżając detale staram eis je zrównoważyć z akceptowalnymi FPSami czyli około 40. Nienawidzę wszelkiego rodzaju rozmyć i sztucznych poblasków jeszcze nigdy nawet tak nawalony nie byłem żeby świat tak wyglądał zatem permanentne OFF na takie wynalazki. Po dołożeniu w późniejszym okresie kości 2G łącznie posiadając 3 GB ram możliwości sprzętu zdecydowanie wzrosły. Jak dla mnie jest szansa i to wysoka by AA3 chodziło płynnie i wyglądało dobrze nawet na starszych maszynach , oczywiście kosztem wyglądu. Na wyżej wymienionym kompie Cod 4 wyglądał ładnie po mimo zorientowanego na fpsy configa a FPSów było coś kole 100. Zatem ja osobiście pod względem wyglądu i optymalizacji będę porównywał AA3 z CoD4 (pomimo iż gry diametralnie się od siebie różnią) HORDA |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
|
![]()
Marzyciel
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() Zarejestrowany: 24 Apr 2009
Miasto: Inowrocław
|
![]()
od siebie dodam ze jeżeli "marzyciel " ma rację to AA3 może "pójdzie " na grafie z shaderami 2.0
![]() ![]() p.s. ale już cod5 tylko na shaders 3.0 ![]()
![]() |
#48 |
![]() Zarejestrowany: 11 May 2009
Miasto: Kraków
|
![]()
Laptop Inspirion 1520
Vista: T7100 2Mb L2 - Core 2 Duo 1,8 Ghz 2 Gb Ram 667 Mhz GF 8600M 256Mb Ram Wystarczy na AA 3.0 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
![]() |
![]()
Jak juz ktos napisal, wyjdzie to sie okaze czy bedzie wystarczyc
![]()
![]() |
#50 |
![]() Zarejestrowany: 24 Nov 2005
Miasto: Warszawa, Gocław.
|
![]()
Brothers in Arms - Hell's Highway
Silnik: Unreal Engine 3.0. Sprzęt : Sony VAIO VGN-AW290. -18.4" LCD XBRITE-FullHD -Intel Core 2 Duo P8600 -GeForce 9600M GT 512MB RAM -4 GB RAM DDR2-800 -320 GB SATA Drive 7200 rpm -Vista Home Premium 64-bit Rozdzielczość: 1680 na 1050 wszystko zapięte na MAX z panelu strowaniia NVIDIA. Zero przycinek pełna płynność nawet klatek nie sprawdzałem bo po co ![]() ![]() Zatem wniosek taki jak ci BIAHH pójdzie to i na 80% AA 3.0 No chyba że coś spierd.... zepsują. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
|
|