Wróć   America's Army PL > America's Army 2.8.x > Szukam Pomocy 2.8.x

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 04-10-2011, 17:26   #1
NecruS
 
Zarejestrowany: 10 Apr 2011
Wiadomości: 3
Domyślnie Problem z PunkBusterem

Na wstępie chciałem wszystkich przywitać, jestem tutaj nowy.

Ostatnio naszło mnie na AA. Ściągnąłem więc 2.8.5 przez Deploy Client. Po skończeniu treningów wszedłem w "AA Browser" zaznaczyłem "Enable PunkBuster" i odpaliłem któryś ze serwerów. Wszystko gładko szło.
Następnego dnia, wybrałem serwer, po czym dwukrotnie użyłem PPM lub "Join Server", wyskoczył komunikat:

"This server requires that PunkBuster be enabled.
Please enable Punkbuster."

Zauważyłem że nie mam włączonego PB, zaznaczyłem kwadracik obok czerwonego napisu "Enable PunkBuster", po czym zmienił on kolor na zielony. Ponownie odpalam serwer i ponownie widzę ten sam komunikat.

Mogę grać tylko na serwerach które nie wymagają PB, niestety są puste.
Chciałbym zaznaczyć, że wcześniej nie miałem takowych problemów z PB czy w ogóle z AA.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
NecruS jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 04-10-2011, 17:34   #2
Dj. Gargamel
General of the Army
General
 
Zarejestrowany: 08 May 2003
Miasto: Lublin
Wiadomości: 8640
Domyślnie

sprobuj go recznie zaktualizowac (byc moze jest jakis problem z uslugami PB)

* Idź do folderu (partycja:\America’s Army\System) i usuń z niego folder PB
* Ściągamy stąd pbsetup.exe i wykonujemy ręczną aktualizacje PB.
* Otwieramy folder c:\Program Files\Americas Army\System\PBSetup
* Odpalamy pbsetup.exe
* Wybieramy opcje “I Agree to EULA” (tylko za pierwszym razem)
* Wybieramy z „Add Game” listy America’s Army
* Na koniec wybieramy „Check for Updates”
__________________
Dj. Gargamel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-11-2011, 05:03   #3
NecruS
 
Zarejestrowany: 10 Apr 2011
Wiadomości: 3
Domyślnie

Zrobiłem tak jak napisałeś, wczoraj jeszcze działało a dziś jest znów to samo ;/. Ponowna reinstalacja PB pomogła, ale po wyłączeniu i włączeniu AA jest to samo. Jakieś pomysły?

Ostatnio edytowany przez NecruS : 04-11-2011 o 05:41
NecruS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-11-2011, 05:51   #4
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Dodaj PnkBstrA, PnkBstrB i pb.exe do wyjatkow w zaporze systemowej.
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 04-16-2011, 04:52   #5
NecruS
 
Zarejestrowany: 10 Apr 2011
Wiadomości: 3
Domyślnie

Mógł byś podać lokalizację pb.exe? Nie mogę go znaleść.
Tymczasem PnkBstrA i B dodałem do wyjątków, poprawy nie widzę.
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
Problem nadal występuje. Usuwanie i aktualizacja PB przez odpaleniem AA jest naprawdę nudna. Pomoże mi ktoś?

Ostatnio edytowany przez NecruS : 04-16-2011 o 04:52 Powód: Autołączenie postów
NecruS jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 14:02.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl