Wróć   America's Army PL > Dodatkowe > Inne > Kącik sprzętowy

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 01-26-2006, 18:48   #1
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie Karta graficzna do nowego kompa. PILNE

Kupilem komputer ale chce w nim wymienic karte graficzna. Musze jak najszybciej napisac sprzedawcy zeby ja wymienil i wyslal z nowa. DLatego potrzebuje odpowiedzi jak najszybciej....

W tej chwili w kompie jest:
ATI Radeon X700 512MB

Do wyboru mam:

NVidia GeForce FX5200 128MB DDR TV-OUT
NVidia GeForce FX5500 256MB DDR TV-O/DVI
NVidia GeForce 6600GT 128MB DDR3 TV-O/DVI


ATI Radeon 9250 128MB DDR TV-OUT
ATI Radeon Connect3D 9250 256MB TV-O/DVI
ATI Radeon Connect 3D 9550 256MB TV-O/DVI
ATI Radeon Sapphire X700 256MB TV-O/DVI


Ktora bedzie lepsza ?



Prosze o szybka odpowiedz.
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 01-26-2006, 20:24   #2
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

NVidia GeForce 6600GT 128MB DDR3 TV-O/DVI
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:26   #3
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Jestes tego absolutnie pewien czy strzelasz
(ja sie nie znam i nie wiem czy Ty sie znasz)

A wiesz jak to jest w necie...
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:28   #4
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

Napisze to samo

GeForce 6600GT
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:28   #5
heavy_puchatek
Brigadier General
 
Zarejestrowany: 25 Apr 2005
Wiadomości: 679
Domyślnie

TYLKO ta będzie lepsza, reszta to szajs. Rili.
heavy_puchatek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:31   #6
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

Cytat:
Napisał DJ_Virus
Jestes tego absolutnie pewien czy strzelasz
(ja sie nie znam i nie wiem czy Ty sie znasz)

A wiesz jak to jest w necie...
On nie wie czy JA sie znam!
Skad zes sie urwal?

Bez wzgledu na sympatie do NVidii czy Ati, 6600GT jest najmocniejsza z tego zestawienia. R x700 jest odpowiednikiem gf6600 (nie gt), no i nie patrz na ilosc pamieci na karcie bo to przy dolnej polce zupelnie nie ma znaczenia.
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:42   #7
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Dobra - no to juz mam caly zestaw moich marzen (na ktory pozwala moj potrwel)



AMD64 Athlon X2 4200+ (Dual-Core)
2GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR
250GB Maxtor P-ATA 133 7,200RPM HDD + 80GB nie pamietam co
16x Sony DW-Q30A Double-Layer DVD-RW
GeForce 6600GT
SB Audiugy 4 7.1
Seinchester 150
Monitor Compaq V500 15 cali (na allegro chodza po 70 zl)


AA na tym bedzie dobrze smigalo ?
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:47   #8
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

Cytat:
Napisał DJ_Virus
Dobra - no to juz mam caly zestaw moich marzen (na ktory pozwala moj potrwel)



AMD64 Athlon X2 4200+ (Dual-Core)
2GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR
250GB Maxtor P-ATA 133 7,200RPM HDD + 80GB nie pamietam co
16x Sony DW-Q30A Double-Layer DVD-RW
GeForce 6600GT
SB Audiugy 4 7.1
Seinchester 150
Monitor Compaq V500 15 cali (na allegro chodza po 70 zl)


AA na tym bedzie dobrze smigalo ?
Biorac pod uwage to ze na takim monitorze nie pograsz w rozdzielczosci powyzej 1024x768, to bedzie burza
Po co 2 rozne dyski? Jaka plyta? Pamiec w 2 kosciach czy 4
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 20:48   #9
Catra
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 06 Feb 2003
Miasto: Łódź
Wiadomości: 4757
Wyślij wiadomość przez ICQ do Catra Wyślij wiadomość przez AIM do Catra
Domyślnie

a płyta głowna
__________________


http://lodz.myminicity.com/ klik click
Catra jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 21:04   #10
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Nazwy i modelu plyty nie znam
no wlasnie tego nie podali - Pewnie jakis bubel ;/
Ale mam nadzieje ze nie bo reszta jest raczej dobra....

(napisalem maila z zapytaniem - zanim dostane komopa bede wiedzial)


A co do ramu to jest on niestety 4x 512 dual costam


Co do dyskow to w kompie jest 250tka a kumpel kupil mi w polsce 80tke, zgral wszystkie moje dane z dysku w Polsce i przywiozl do Angli i teraz moja 80tka lezy sobie w szafie i czeka na kompa.
Przeciez jej nie wyzuce po zgraniu danych
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 21:14   #11
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

Cytat:
Napisał DJ_Virus
A co do ramu to jest on niestety 4x 512 dual costam
Wez zamiast 4x512 costam, markowe 2x512 !
Przy 4 kosciach w systemach z Atlonami64 spadek wydajnosci to ok 5-20%!
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 21:19   #12
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

chcesz mi powiedziec ze mniej ramu to lepiej ?
Te kosci sa markowe. Nie Kongstona ale jakiejs innej firmy
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 21:26   #13
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Co do ramu to w standardzie bylo 1GB ale postanowilem dolozyc (myslalem ze im wiecej tym lepiej) Jak cos bedzie nie chulac to poprostu wyciagne dwie kosci...
Zawsze mozna komus opchnac...
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 21:26   #14
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

Cytat:
Napisał DJ_Virus
chcesz mi powiedziec ze mniej ramu to lepiej ?
Te kosci sa markowe. Nie Kongstona ale jakiejs innej firmy
Tak. Przy 4 kosciach A64 maja wieksze problemy ze stabilnoscia i musza pracowac przy ustawieniu Command Rate=2 (zamiast CR=1 przy 2 kosciach.
W testach teoretycznych spadek to az 20% w grach czy programach od 2-10%.
2x512 vs 4x512
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 21:43   #15
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Napisalem do goscia zeby wsadzil mi 2x 1GB ramu
Widzialem ze taki sprzedaje osobno na aukcjach...
To zamiast 4 kosci beda dwie i bedzie tyle samo ramy ale sie z wydajnoscia nie posramy...

No chyba ze Chaos wymysli znowu cos
Typek mnie za te maile zabije no ale jak sie kupuje cos takiego to nie ma miejsca na kompromisy I TO ZA TAKA KASE
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 22:08   #16
VICTORious82
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 13 Jun 2004
Wiadomości: 115
Domyślnie

2x1gb to tak(na tym bedzie lepsza wydajność niż na 4x512).
No i lepsze o/c procka(albo ostre timingi pamięci).

Co do grafy-taki sprzęt z taką grafą?

Jak możesz to dorzuć troche do 6800gs(są już za 760zeta)-idealne wyważenie ceny do wydajności).

takie porównanie 6600gt : 3DMark03 - 8400pkt,
w 3DMark05 - 3700pkt

u mnie na 6800gs (@520/1200): 3DMark03 13600pkt,
w 3DMark05 - 6147pkt

Jak widać różnica jest
VICTORious82 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 22:21   #17
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

1. ja ni eoperuje zetami tylko funtami
2. karte graf mozna wymienic zawsze. Narazie wezme ta bo mi na zycie nie starczy

Ale jak dostane zwrot dlugow (jakies 700 funtow) to pomyslimy o dobrej karcie

Powiedzcie mi tylko czy taka konfiguracja jest dobra:



AMD64 Athlon X2 4200+ (Dual-Core)
2GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR (2x 1gb)
250GB Maxtor P-ATA 133 7,200RPM HDD + 80GB nie pamietam co
16x Sony DW-Q30A Double-Layer DVD-RW
GeForce 6600GT
SB Audiugy 4 7.1
Seinchester 150

Nietety nie znam jeszcze nazwy plyty. ALe gdyby byla jakas gowniana to robi WIELKA roznice ?
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-26-2006, 22:28   #18
VICTORious82
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 13 Jun 2004
Wiadomości: 115
Domyślnie

zależy czy będziesz sie bawił w o/c procka(oj warto) czy nie.

Jeśli to dfi to bądz spokojny
VICTORious82 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 04:42   #19
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

jezeli o/c to znaczy overclocking to sie na tym nie znam i przy moich umiejetnosciach puszcze z dymem kompa.

Przy moim szczesciu to to bedzie cala chata


Ps. Slyszalem cos o jakiejs optymalizacji windowsa.
O co chodzi ?
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 14:01   #20
heavy_puchatek
Brigadier General
 
Zarejestrowany: 25 Apr 2005
Wiadomości: 679
Domyślnie

A naprawdę potrzebujesz athlona 4200? Kupisz 3500 i zamiast 6600GT się dobierze coś mocniejszego.
heavy_puchatek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 15:07   #21
iFOR.Jastrzab
Command Sergeant Major (CSM)
 
Zarejestrowany: 09 Dec 2003
Wiadomości: 30
Domyślnie

Najslabszy AMD 64 X2 to 3800. Wedlug mnie lepij zabrac ten x2 3800, wykrecic go a zaoszczedzona kase na procu przeznaczyc na grfe np x800GTO2
iFOR.Jastrzab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 15:14   #22
[LSD] SokoL PL
General
 
Zarejestrowany: 04 Nov 2002
Miasto: Gdańsk
Wiadomości: 1271
Wyślij wiadomość przez AIM do [LSD] SokoL PL
Domyślnie

x1800xl kupie ale czekam az sie pojawi w sprzedazy 1900 wtedy troszke spadnie cenka...
__________________
moj PhotoSajt : http://www.sokol.rox.pl

[LoozerSquaD]
[LSD] SokoL PL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 18:35   #23
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

procka nie moge zmienic ale stac mni ena lepsza karte.
Ale gosc mial w spisie tylko te co podalem. ALe zaraz mu napisze maila czy ma moze cos lepszego niz 6600GT
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 18:47   #24
Kicarz
General
 
Zarejestrowany: 16 Oct 2002
Wiadomości: 1067
Wyślij wiadomość przez MSN do Kicarz
Domyślnie

Za 999zl mozna dostac X850XT ^^
Kicarz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 18:51   #25
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

no, a za 10 patoli mozna bylo kiedys miec jednego racka do silicon graphics...

nie sluchaj ich, bo nic nigdy nie kupisz
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 19:10   #26
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

chodzi o to ze mnie interesuje co moge dostac u GOCIA OD KTOREGO KUPUJE KOMPA...

W spisie najlepsza jego karta to 6600GT ale napisalem mu zeby mi wyslal co ma jeszcze na stanie (strona moze nie jest aktualna bo widzialem ze nie mial tam 1gbkosci ramu a jednak je ma bo sprzedaje)

Dlatego jak dostane spis innych kart to dam je na forum i cos wybierzemy
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-27-2006, 20:07   #27
heavy_puchatek
Brigadier General
 
Zarejestrowany: 25 Apr 2005
Wiadomości: 679
Domyślnie

Właśnie: nie spiesz się, coś się wymyśli
heavy_puchatek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 00:15   #28
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

narazie czedkam na odpowiedz od goscia... cos sie nie odzywa....
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 07:34   #29
paokuba
General
 
Zarejestrowany: 15 Jun 2005
Wiadomości: 644
Domyślnie

ma cie dosc
__________________
*******************
PAOKUBA
*******************

Polish Army Operations [PAO] '2003r. 11 klan na Polskiej scenie AAO
http://battletracker.com/clanstats/aao/16670/
http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=692
paokuba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 14:36   #30
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

nO WIEM ZE MA MIE DOSYC BO DZISIAJ ODEBRAL ODEMNIE 5 MAILI POD RZAD A W KAZDYM INNE WYMAGANIA :LOL:

Ale napisal mi tak:

Plyta w tym kompie to:
ASROCK 939NF4

moge wymienic ja na:
Gigabyte K8N-SLI

Warto?


A co do karty to chwilowo jest:
6600GT 256MB

a moge zmienic na:
7800GT 256MB

Warto?



Prosze o szybkie odpowiedzi bo musze mu jak najszybciej napisac...
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 14:44   #31
thing
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 02 Oct 2004
Wiadomości: 235
Wyślij wiadomość przez ICQ do thing Wyślij wiadomość przez MSN do thing
Domyślnie

myśle że płyte i karte warto wymienić
__________________
thing jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 15:02   #32
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

ktos jeszcze sie wypowie ?
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 15:58   #33
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

thing ma racje
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 16:00   #34
paokuba
General
 
Zarejestrowany: 15 Jun 2005
Wiadomości: 644
Domyślnie

thing zawsze ma racje a szczegolnie na kacu
__________________
*******************
PAOKUBA
*******************

Polish Army Operations [PAO] '2003r. 11 klan na Polskiej scenie AAO
http://battletracker.com/clanstats/aao/16670/
http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=692
paokuba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 16:04   #35
cHAOs
Lieutenant General
 
Zarejestrowany: 05 Jun 2003
Wiadomości: 630
Domyślnie

Z taka plyta, procem, karta i RAMem to w koncu zrobil sie z tego komputer marzen
Z mozliwoscia dolozenia drugiej karty (SLI) to przez najblizsze 2-3 lata mozesz zapomniec o wymianie sprzetu.
__________________
[swf;width=400;height=100]http://www.zomo.pl/~zomochaos/sign.swf[/swf]
cHAOs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 18:00   #36
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

co to jest ta karta SLI ?


I jeszce pytanie.

Duza bedzie roznica biorac zamiast AMD64 X2 4200+ procek AMD64 X2 4600+




Oczywiscie biorac pod uwage cene (nie musze starego sie pozbywac poprostu za doplata wezme lepszy jezeli sie to oplaca.

Jak nie to zamawiam tamto co jest
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 18:11   #37
heavy_puchatek
Brigadier General
 
Zarejestrowany: 25 Apr 2005
Wiadomości: 679
Domyślnie

Stary mi ślinka cieknie a ty jeszcze szybszy chcesz? Pożycz pięciotysiaka na kompa
heavy_puchatek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 18:18   #38
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Heh tego kompa okupuje garbem od pracy... od prawie miecha zapierdzielam po 12 godzin a w weakendy 8-9

ALe jak kupie chyba zaczne mniej pracowac


a wiec jak z tym procem ?
bedzie roznica czy raczej nie oplaca sie wydawac kasy ?
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 18:35   #39
IIPen
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 28 Mar 2004
Wiadomości: 2092
Domyślnie

jesli roznica w cenie bylaby neiwielka (100-200 PLN ) to bym bral. W innym wypadku nie - i tak ten sprzet za pol roku/ rok bedzie wart polowe tego co za niego teraz dajesz :wink:

inna sprawa - tego 4200 na pewno daje sie wykrecic do 4600
__________________

IIPen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 18:35   #40
BrYK
Moderator
General
 
Zarejestrowany: 25 Jan 2004
Miasto: Łobez
Wiadomości: 7011
Wyślij wiadomość przez AIM do BrYK Wyślij wiadomość przez Yahoo do BrYK
Domyślnie

@Virus
jest takie cos jak wyszukiwarki, na przyklad www.google.pl - wpisz karty graficzne SLI
a dowiesz sie wszystkiego na ten temat.


Co do procka - wydajnosc bedzie wieksza, ale czy warto brac czy nie zalezy od roznicy w cenie.
__________________
BrYK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 18:59   #41
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Dziekuje wszystkim za pomoc (NAPRAWDE JESTEM BARDZO BARDZO WDZIECZNY)...

Teraz juz tylko ostatni mail do goscia w sprawie proca i w odpowiedzi napisze mu juz zeby wysylal z tym co jest lub z tym lepszym.

Pochwale sie jak zainstaluje aa

Ps. CO to jest optymalizacja windowsa o ktorej ostatnio byla mowa ?
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 19:58   #42
thing
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 02 Oct 2004
Wiadomości: 235
Wyślij wiadomość przez ICQ do thing Wyślij wiadomość przez MSN do thing
Domyślnie

Cytat:
Napisał paokuba
thing zawsze ma racje a szczegolnie na kacu
no to baaa

a skąd wiedziałeś że byłem na kacu? a raczej miałem kaca
__________________
thing jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-29-2006, 20:35   #43
paokuba
General
 
Zarejestrowany: 15 Jun 2005
Wiadomości: 644
Domyślnie

Cytat:
Napisał [PAO
_thing]
Cytat:
Napisał paokuba
thing zawsze ma racje a szczegolnie na kacu
no to baaa

a skąd wiedziałeś że byłem na kacu? a raczej miałem kaca
CL zawsze wie wszystko o swoich zolnierzach
__________________
*******************
PAOKUBA
*******************

Polish Army Operations [PAO] '2003r. 11 klan na Polskiej scenie AAO
http://battletracker.com/clanstats/aao/16670/
http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=692
paokuba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 05:41   #44
DJ_Virus
Chief Warrant Officer 3
 
Zarejestrowany: 25 Oct 2004
Wiadomości: 103
Wyślij wiadomość przez MSN do DJ_Virus
Domyślnie

Pytalem sie goscia o koszt zmiany procesora to mi zaspiewal 200 funtow
No chyba malo to oplacalne


A wiec taka konfiguracja zostala juz zamowiona:

AMD64 Athlon X2 4200+ (Dual-Core)
Geaforce 7800GT 256MB
Gigabyte K8N-SLI
2x 1GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR
250GB Maxtor P-ATA 133 7,200RPM
80GB SATA
Sound Blaster Audiugy 4 7.1
16x Sony DW-Q30A Double-Layer DVD-RW

Bedzie na tym aa smigac czy nie
Bo jak znowu ktos cos wymysli to chyba osiwieje...
__________________
Procesor: AMD64 4200+ | Płyta: Gigabyte K8N-SLI | Ram: 2GB Branded X2 Dual-Core (2x 1GB) |
Grafika: Nvidia Geaforce 7800GT 256MB PCI-E | Dźwięk: Sound Blaster Audiugy 4 7.1 |
Dyski: 250GB MAXTOR S-ATA + 80GB | Łącze: BT Broadband 2mbit/s |
Słuchawki: SENNHEISER PC 150 | Mysz: Razer Copperhead | Podkladka: Razer Mantis Speed
DJ_Virus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 07:21   #45
paokuba
General
 
Zarejestrowany: 15 Jun 2005
Wiadomości: 644
Domyślnie

nie no dla wielu ludzi to komp marzen lepiej sie tyle tym nei afiszuj bo ci go ukradną
__________________
*******************
PAOKUBA
*******************

Polish Army Operations [PAO] '2003r. 11 klan na Polskiej scenie AAO
http://battletracker.com/clanstats/aao/16670/
http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=692
paokuba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 07:35   #46
Ziggy-
General
 
Zarejestrowany: 07 Feb 2003
Wiadomości: 1202
Wyślij wiadomość przez ICQ do Ziggy- Wyślij wiadomość przez MSN do Ziggy-
Domyślnie

Cytat:
Napisał DJ_Virus
Pytalem sie goscia o koszt zmiany procesora to mi zaspiewal 200 funtow
No chyba malo to oplacalne


A wiec taka konfiguracja zostala juz zamowiona:

AMD64 Athlon X2 4200+ (Dual-Core)
Geaforce 7800GT 256MB
Gigabyte K8N-SLI
2x 1GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR
250GB Maxtor P-ATA 133 7,200RPM
80GB SATA
Sound Blaster Audiugy 4 7.1
16x Sony DW-Q30A Double-Layer DVD-RW

Bedzie na tym aa smigac czy nie
Bo jak znowu ktos cos wymysli to chyba osiwieje...
za malo ramu, ja bym wzial 2 giga =)
Ziggy- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 07:46   #47
Piter
General
 
Zarejestrowany: 03 Aug 2004
Wiadomości: 1224
Domyślnie

Cytat:
Napisał Simplus|Ziggy
za malo ramu, ja bym wzial 2 giga =)
Cytat:
2x 1GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR
__________________
Piter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 11:18   #48
thing
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 02 Oct 2004
Wiadomości: 235
Wyślij wiadomość przez ICQ do thing Wyślij wiadomość przez MSN do thing
Domyślnie

DJ_Virus, daj se pograć
__________________
thing jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 12:14   #49
ATW-Murda_Ma$e.
Staff Sergeant
 
Zarejestrowany: 13 Jan 2006
Wiadomości: 7
Wyślij wiadomość przez MSN do ATW-Murda_Ma$e.
Domyślnie

ciekawe ile fps'ow wyciagnie

bo ja na brydzu ledwo 25
na kompie
p3 1000
512 sdram
radeon 9550xt
i jakas dziadowa płyta głowna
__________________
Amatorzy Tanich Win
ATW-Murda_Ma$e. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 01-30-2006, 19:13   #50
fufu.maks
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 01 Dec 2004
Wiadomości: 183
Wyślij wiadomość przez AIM do fufu.maks Wyślij wiadomość przez MSN do fufu.maks
Domyślnie

Cytat:
Napisał DJ_Virus
Pytalem sie goscia o koszt zmiany procesora to mi zaspiewal 200 funtow
No chyba malo to oplacalne


A wiec taka konfiguracja zostala juz zamowiona:

AMD64 Athlon X2 4200+ (Dual-Core)
Geaforce 7800GT 256MB
Gigabyte K8N-SLI
2x 1GB 400mhz Dual-Channel Branded DDR
250GB Maxtor P-ATA 133 7,200RPM
80GB SATA
Sound Blaster Audiugy 4 7.1
16x Sony DW-Q30A Double-Layer DVD-RW

Bedzie na tym aa smigac czy nie
Bo jak znowu ktos cos wymysli to chyba osiwieje...

Na takim kompie to w AAO w trybie offline z 300fps+ powinno być
Imo to spokojnie styknie do Battlefielda 2i, a Ty się pytasz czy AAO pociągnie.
Jak dla mnie szkoda kasy na Audigy 4, za podobną cenę można kupić nowszą i lepszą kartę - Creative X-Fi Xtreme Music.
fufu.maks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 00:42.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl