Wróć   America's Army PL > America's Army 3 > Ogólne AA3 > Turniej AA3

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stare 10-12-2010, 15:23   #151
PeeL
Major
 
Zarejestrowany: 17 Feb 2010
Wiadomości: 439
Domyślnie

No to może zrobić tak:
- ustalamy pulę map z: Alley CO, TaH, VIP; Bridge Classic, CO, AO; Impact AO, TaH, VIP.
3 do fazy grupowej, 1 na półfinał, 1 na finał
w fazie grupowej w każdej kolejce w każdej grupie wszyscy grają na tej samej mapie i trybie
w pólfinałe na tej samej i finał (ustalone przed rozpoczęciem rozgrywek)
tak żeby każda z drużyn grała na to samo na określonym etapie... ?

No i pytanie jak będą ustawione grupy jeśli zgłosi się nieparzysta liczba i który z której grupy ile teamów będzie wychodziło?
PeeL jest offline   Odpowiedz z Cytatem

  #ADS
Reklama
Circuit advertisement
 
 
 
Zarejestrowany: Always
Miasto: Advertising world
Wiek: 2010
Wiadomości: Many
 

Port Lotniczy Lublin

Reklama is online  
Stare 10-12-2010, 15:44   #152
SeyBee
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 11 Dec 2009
Miasto: Poznań
Wiadomości: 312
Domyślnie

A co z ranchem ? Może jakaś teczuszka albo AO ?
SeyBee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 15:53   #153
PeeL
Major
 
Zarejestrowany: 17 Feb 2010
Wiadomości: 439
Domyślnie

właśnie chodzi o to, że na teczuszce można oszukiwać i domyślam się że właśnie dlatego rancho nie jest brane pod uwagę przez adminów
PeeL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 16:03   #154
RudY+-
General
 
Zarejestrowany: 13 Dec 2005
Miasto: Brwinów
Wiadomości: 2028
Wyślij wiadomość przez ICQ do RudY+- Wyślij wiadomość przez AIM do RudY+- wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

jak sie nie możecie dogadać co do map to zróbcie BO3 - każda drużyna wybiera po 1 mapie z nieparzystej puli całości, wrazie czego mapa dogrywkowa wybierana jest przez eliminacje
ten system sie sprawdza w praktycznie każdej grze - no ale mecze trwają nieco dłużej
__________________
http://rudykr.wordpress.com/
Cytat:
"For a ballanced life, you need a dog to adore you, and a cat to ignore you"
RudY+- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 16:06   #155
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Cytat:
Napisał PeeL Zobacz Wiadomość
właśnie chodzi o to, że na teczuszce można oszukiwać i domyślam się że właśnie dlatego rancho nie jest brane pod uwagę przez adminów
Mozna wylaczyc trawe i dlatego nie jest brane.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 16:20   #156
PeeL
Major
 
Zarejestrowany: 17 Feb 2010
Wiadomości: 439
Domyślnie

Cytat:
Napisał Chomiq Zobacz Wiadomość
Mozna wylaczyc trawe i dlatego nie jest brane.
to w takim razie nie wystarczy np. tego do cvarów dodać?
PeeL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 16:27   #157
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Nie, bo jest to mozliwe takze na slabym sprzecie i wtedy kopiesz osoby ktore maja to normalnie.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:01   #158
sebkaaa
Chief Warrant Officer 4
 
Zarejestrowany: 23 Jan 2010
Wiadomości: 187
Domyślnie

Cytat:
Napisał SeyBee Zobacz Wiadomość
Co do finałowego trybu proponuję ustawić jakąś mapę z teczką lub take&hold. W obu trybach to od nas zależy co ugramy w danej rundzie. Jeśli będzie VIP albo Classic (np. Bridge) to w momencie gdy dojdzie do dogrywki ekipa broniąca będzie w lepszej sytuacji bo to ekipa osłaniająca VIP-a bądź też atakująca musi dobiec do punktu albo wybić całą drużynę przeciwnika. Tryb rozgrywki nie może mieć wpływu na faworyzowanie jednej czy drugiej drużyny. Jak dla mnie szanse powinny być równe dla obu ekip.

dobrze prawi polać mu koniecznie.
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
Napisał fiend Zobacz Wiadomość
Mieliśmy rozegrać testowy turniej, pograć dla zabawy, a tu już zaczynają się jakieś dziwne oskarżenia, wyzywanie od cziterów... Ogarnijcie się ludzie. Ktoś poświęca swój czas by zorganizować nam trochę dobrej zabawy, więc uszanujcie to, zapiszcie swoje drużyny do ligi i ruszamy. Ważne by podczas turnieju nikt używał czitów, a to co robiliście mając 3-latka w piaskownicy to mnie g**** obchodzi, więc przestańcie wyciągać jakieś brudy i zacznijmy wreszcie grać.


brawa jemu też trzeba polać.

Ostatnio edytowany przez sebkaaa : 10-12-2010 o 17:01 Powód: Autołączenie postów
sebkaaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:19   #159
PeeL
Major
 
Zarejestrowany: 17 Feb 2010
Wiadomości: 439
Domyślnie

Cytat:
Napisał sebkaaa Zobacz Wiadomość
brawa jemu też trzeba polać.
więc zarejestruj klan do ligi
PeeL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:23   #160
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Cytat:
Napisał SeyBee Zobacz Wiadomość
A grałeś kiedykolwiek w AA3? Niby jak chcesz ustawić żeby po 2 rundach była zmiana stron ? Może wszyscy wpiszemy w 3 rundzie withdraw i będziemy tak czynić aż zostanie wyłoniony zwycięzca meczu ?
A Ty myślisz że jakie były początki AA2? Od razu był Tournament Mode? Grało się 14 rund, po 7 na stronę. Na początku ósmej rundy każdy klikał Swap Team, wpisywało się suicide. 9 runda to był Setup, chyba że nie wszystkich zamieniło to powtarzało się rundę suicide. Od 10/11 rundy kontynuowało się mecz. Nie było żadnych problemów.
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2

Ostatnio edytowany przez tidididi : 10-12-2010 o 17:31
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:24   #161
Shibby
General
 
Zarejestrowany: 27 Jan 2004
Miasto: Przasnysz
Wiadomości: 1606
Domyślnie

Cytat:
Napisał SeyBee Zobacz Wiadomość
A grałeś kiedykolwiek w AA3? Niby jak chcesz ustawić żeby po 2 rundach była zmiana stron ? Może wszyscy wpiszemy w 3 rundzie withdraw i będziemy tak czynić aż zostanie wyłoniony zwycięzca meczu ?
W AA3 grałem, ale nigdy żadnego meczu. Przyznam bez bicia, że nie wiem jak wygląda rozgrywanie meczów w AA3 i czy jest tam coś na wzór Tournament Mode z AA2, w którym bez problemu można było ustawić mapę na 4 rundy i zmianę stron po 2 rundach.

Dlatego podałem dwa możliwe sposoby rozgrywania dogrywki ze wskazaniem, który jest bardziej sprawiedliwy. Jak się go nie da zastosować w praktyce, bo byłoby to strasznie utrudnione przez ograniczenia gry, to najwyżej nie skorzystać z tego pomysłu. Ja tylko udzielam rad na bazie doświadczeń z AA2, gdzie trochę różnych rozgrywek organizowałem.

EDIT:
Tak jak zauważył tidididi, początku AA1 i później AA2 też nie były łatwe. Tournament Mode został wprowadzony właśnie w którejś z wersji AA2. Wcześniej mecze to była prowizorka pod względem organizacyjnym. Ale jakoś trzeba było sobie z tym radzić. Już taki urok AA.
__________________
... bo sygnaturka była za duża ...
Regulamin forum

Ostatnio edytowany przez Shibby : 10-12-2010 o 17:27
Shibby jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:26   #162
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Wyniki kazdy potwierdza na czacie takze nie widze problemu w suicidzie po 2 rundach zeby trzecia runda przeskoczyla i nastepna byla po zmianie stron.

Shibby - mecze wygladaja jak na pubie, 3 rundy, zmiana stron, dogrywki przy 3-3 sa jako discard i znowu leci sie kolejne 6 rund. W twl dogrywka po 6-6 byla robiona na zasadzie team broniacy wybiera strone i wszyscy robia reconnect zeby ustawic sklady po dobrych stronach.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:31   #163
iFOR.maLENstwo
General
 
Zarejestrowany: 26 Jan 2004
Miasto: NSC
Wiadomości: 2686
Wyślij wiadomość przez ICQ do iFOR.maLENstwo Wyślij wiadomość przez AIM do iFOR.maLENstwo
Domyślnie

Cytat:
Napisał SeyBee Zobacz Wiadomość
A grałeś kiedykolwiek w AA3? Niby jak chcesz ustawić żeby po 2 rundach była zmiana stron ? Może wszyscy wpiszemy w 3 rundzie withdraw i będziemy tak czynić aż zostanie wyłoniony zwycięzca meczu ?
omg znalezione w googlach w 2 sekundy
iAutoSwitchSidesRound=2
ustawiasz np 12 rund na mecz i masz w ten sposób kolejne 3 dogrywki po 2 rundy na stronę

rozumiem ze jesteś początkującym w tym temacie no cóż wszyscy się cały czas czegoś uczymy

@Chomiq

a nie da się w AA3 już ręcznie zmieniać ustawień serwera jak było to w (jak dobrze pamiętam) AA3.0.2 ? przecież każdy zrozumie że skoro jest dogrywka to trzeba zresetować serwer z nowym setupem, jeden szybki wpis, reset i można "dogrywkować się" do skutku
__________________

Ożeniony facet powinien zapomnieć o swoich pomyłkach.
Nie ma sensu, aby dwoje ludzi pamiętało o tym samym.
iFOR.maLENstwo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 17:48   #164
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Cytat:
Napisał PeeL Zobacz Wiadomość
No to może zrobić tak:
- ustalamy pulę map z: Alley CO, TaH, VIP; Bridge Classic, CO, AO; Impact AO, TaH, VIP.
3 do fazy grupowej, 1 na półfinał, 1 na finał
w fazie grupowej w każdej kolejce w każdej grupie wszyscy grają na tej samej mapie i trybie
w pólfinałe na tej samej i finał (ustalone przed rozpoczęciem rozgrywek)
tak żeby każda z drużyn grała na to samo na określonym etapie... ?

No i pytanie jak będą ustawione grupy jeśli zgłosi się nieparzysta liczba i który z której grupy ile teamów będzie wychodziło?
Będzie parzysta, bo boty wpadną w puste pola. Niektórym będzie łatwiej wyjść z grupy, bo będzie mniej meczów do zagrania. Wszystko jest losowo przydzielone.
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 19:54   #165
SeyBee
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 11 Dec 2009
Miasto: Poznań
Wiadomości: 312
Domyślnie

Cytat:
Napisał iFOR.maLENstwo
omg znalezione w googlach w 2 sekundy
iAutoSwitchSidesRound=2
ustawiasz np 12 rund na mecz i masz w ten sposób kolejne 3 dogrywki po 2 rundy na stronę

rozumiem ze jesteś początkującym w tym temacie no cóż wszyscy się cały czas czegoś uczymy
Znalazł się kaznodzieja. Początkujący to może Ty jesteś a na pewno nie ja. Na konfigurowaniu serwerów AA3 spędziłem więcej czasu niż Ty grając w tą grę. Jak jesteś taki mądry to postaw serwer, ustaw na te 12 rund i pokaż wszystkim, że serwer się nie wysypie. Jakby to było takie proste to teraz pewnie połowa serwerów AA3 byłaby ustawiona na inną ilość rund.
SeyBee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 20:07   #166
Ulfding
Major General
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Wiadomości: 445
Domyślnie

SeeBee spokojnie, Panowie z 2 są w realiach pacha 2.85. my na razie 3.0.8 więc troszeczkę wyrozumiałości
Ulfding jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 20:13   #167
kapek83
Warrant Officer 1
 
Zarejestrowany: 01 Dec 2009
Wiadomości: 97
Domyślnie

Ulf jak juz donnova ma rezygnowac z tej adminki , to niech sey wam w tym pomoze
__________________
^CSP^ChevyChelios


www.czuczuken.pl
kapek83 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 20:33   #168
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

hahaahhahhaahhhhhhahahhaha h
__________________
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 20:34   #169
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Ja z checia moge zastapic Donnove.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 20:37   #170
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

Cytat:
Napisał Chomiq Zobacz Wiadomość
Ja z checia moge zastapic Donnove.






__________________
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 20:59   #171
SeyBee
First Lieutenant
 
Zarejestrowany: 11 Dec 2009
Miasto: Poznań
Wiadomości: 312
Domyślnie

Ja się nigdzie nie pcham. Poza tym jest kilka innych osób które ma doświadczenie w admince
SeyBee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-12-2010, 21:11   #172
Remek
General
 
Zarejestrowany: 17 Jun 2003
Wiadomości: 1503
Wyślij wiadomość przez AIM do Remek
Domyślnie

widzisz leń, stfu
Remek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-13-2010, 06:49   #173
iFOR.maLENstwo
General
 
Zarejestrowany: 26 Jan 2004
Miasto: NSC
Wiadomości: 2686
Wyślij wiadomość przez ICQ do iFOR.maLENstwo Wyślij wiadomość przez AIM do iFOR.maLENstwo
Domyślnie

Cytat:
Napisał SeyBee Zobacz Wiadomość
Znalazł się kaznodzieja. Początkujący to może Ty jesteś a na pewno nie ja. Na konfigurowaniu serwerów AA3 spędziłem więcej czasu niż Ty grając w tą grę. Jak jesteś taki mądry to postaw serwer, ustaw na te 12 rund i pokaż wszystkim, że serwer się nie wysypie. Jakby to było takie proste to teraz pewnie połowa serwerów AA3 byłaby ustawiona na inną ilość rund.
zluzuj pośladki człowieku,
przegrałem w AA3 dość czasu, mieliśmy w klanie swój własny honorowy serwer AA3 więc też nie raz ani nie dwa miałem okazję się zajmować jego konfiguracja, jeśli w wersji 3.0.8 skopali aż tak serwery że ich własne konfigi nie działają to podziwiam Was iż chce Wam się jeszcze za takie turnieje brać
swoją drogą co Ty tyle czasu administrowałeś w tych serwerach jak tam nie da się takich podstawowych rzeczy zmienić
__________________

Ożeniony facet powinien zapomnieć o swoich pomyłkach.
Nie ma sensu, aby dwoje ludzi pamiętało o tym samym.
iFOR.maLENstwo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-13-2010, 08:42   #174
GNSTopik
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

Cytat:
Napisał Chomiq Zobacz Wiadomość
Ja z checia moge zastapic Donnove.
Jestem jak najbardziej za, bo chyba donova jest juz skreślony ......
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-13-2010, 10:17   #175
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Ktoś jeszcze się zapisze ?

http://www.escn.pl/Liga&Teams-9.html

Jak się dodać:

http://www.escn.pl/faq.html
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-13-2010, 11:02   #176
GNSTopik
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

Cytat:
Napisał DK Zobacz Wiadomość
Ktoś jeszcze się zapisze ?
Czekamy na szanownych CHROMÓW i Specnazów
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-13-2010, 11:11   #177
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Jak Panowie się boją to wszelkie kłótnie ja będę rozpatrywał. W lidze będzie antyczit, więc tam już tylko raporty będą z którymi nie będzie dyskusji. Kłótnie jak najbardziej mogę rozpatrywać, a Panowie między sobą niech topór zakopią. Do tego przypominam wyzwiska, wulgaryzm będzie karany. Wszystko będzie w regulaminie przecież
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-13-2010, 19:45   #178
Ulfding
Major General
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Wiadomości: 445
Domyślnie

Cytat:
Ja z checia moge zastapic Donnove.
Jestem jak najbardziej za. Twoje doświadczenie jest trudne do przecenienia.
Jutro najpóźniej w piątek będę publikował finalną wersję RC .
Daje wam jeszcze jeden temat pod rozwagę. Blackpbss - jest propozycja implementowania programu z aci który kopie za x bpbss na x czasu. Osobiście jestem za.

Ostatnio edytowany przez Ulfding : 10-13-2010 o 19:49
Ulfding jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 08:27   #179
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

Cytat:
Napisał Ulfding Zobacz Wiadomość
Daje wam jeszcze jeden temat pod rozwagę. Blackpbss - jest propozycja implementowania programu z aci który kopie za x bpbss na x czasu. Osobiście jestem za.
Dodajmy tylko że ACI nie poparło tego skryptu i nie jest on zaakceptowany przez ACI. Używanie go jest dość dziwne, używa programów 3cich, ale twórcą jest Desolator (jeden z głównych skrypterów ACI) więc powinien być ok. (z ACI ma tyle wspólnego że link do niego jest podany w odpowiednim miejscu u nich na forum

---------------------------------

Trochę kuleje ten skrypt "ligi" ... można dodać do swojej drużyny kogo chcesz, bez jego wiedzy czy pozwolenia... Jedna osoba może być zapisana w kilku teamach... Tym sposobem można do swojego teamu dodać graczy z innego klanu a oni nawet nie będą o tym wiedzieli
LoL
dla śmiechu:
http://escn.pl/Teams-136.html
Gracie z nami czy się wam to podoba czy nie hehehe

ps: nie widzę też żadnego pola z GUIDem, nazwą soldiera, linkiem chociażby do konta czy coś... przydałoby się

ps2: 20min sie głowiłem co źle wpisuje przy rejestracji na stronie... "dane są nie prawidłowe" ale qrde jakie o.0... chodziło o dodatkowy znak ^ w nazwie konta
To jeszcze ujdzie ale można by tam napisać chociaż z jakimś znakiem zapytania czy cos jakie znaki nie dozwolone itd
Może i się czepiam ale odstrasza to trochę
__________________

Ostatnio edytowany przez fo$fik : 10-14-2010 o 09:59
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 10:49   #180
GNSTopik
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

Kapitan:
CFC

Gracze:
Louis Dołączył: 14.10.2010
bajka Dołączył: 14.10.2010
Chomiq Dołączył: 14.10.2010
Remeq Dołączył: 14.10.2010
Ulfding Dołączył: 14.10.2010
Topik Dołączył: 14.10.2010
Donnova Dołączył: 14.10.2010
HALAK4 Dołączył: 14.10.2010
Lelek Dołączył: 14.10.2010


o jestem w CFC
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 10:52   #181
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

Ja sie tam nie prosilem!

Swoja droga lepiej zwrocic na to uwage teraz, niz jakby potem wyszlo.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 10:59   #182
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

Cytat:
Napisał GNSTopik Zobacz Wiadomość
Kapitan:
CFC

Gracze:
Louis Dołączył: 14.10.2010
bajka Dołączył: 14.10.2010
Chomiq Dołączył: 14.10.2010
Remeq Dołączył: 14.10.2010
Ulfding Dołączył: 14.10.2010
Topik Dołączył: 14.10.2010
Donnova Dołączył: 14.10.2010
HALAK4 Dołączył: 14.10.2010
Lelek Dołączył: 14.10.2010


o jestem w CFC
skoro jest to już wypisane tutaj to już was usunąłem ^^
__________________
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 11:11   #183
GNSTopik
Guest
 
Wiadomości: n/a
Domyślnie

heheh
  Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 12:07   #184
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Cytat:
Napisał fo$fik Zobacz Wiadomość
Dodajmy tylko że ACI nie poparło tego skryptu i nie jest on zaakceptowany przez ACI. Używanie go jest dość dziwne, używa programów 3cich, ale twórcą jest Desolator (jeden z głównych skrypterów ACI) więc powinien być ok. (z ACI ma tyle wspólnego że link do niego jest podany w odpowiednim miejscu u nich na forum

---------------------------------

Trochę kuleje ten skrypt "ligi" ... można dodać do swojej drużyny kogo chcesz, bez jego wiedzy czy pozwolenia... Jedna osoba może być zapisana w kilku teamach... Tym sposobem można do swojego teamu dodać graczy z innego klanu a oni nawet nie będą o tym wiedzieli
LoL
dla śmiechu:
http://escn.pl/Teams-136.html
Gracie z nami czy się wam to podoba czy nie hehehe

ps: nie widzę też żadnego pola z GUIDem, nazwą soldiera, linkiem chociażby do konta czy coś... przydałoby się

ps2: 20min sie głowiłem co źle wpisuje przy rejestracji na stronie... "dane są nie prawidłowe" ale qrde jakie o.0... chodziło o dodatkowy znak ^ w nazwie konta
To jeszcze ujdzie ale można by tam napisać chociaż z jakimś znakiem zapytania czy cos jakie znaki nie dozwolone itd
Może i się czepiam ale odstrasza to trochę
Guid wpisuje się w profilu, każdego gracza można sprawdzić. Jak dodać i gdzie sprawdzić konto z gry, opisałem w FAQ http://www.escn.pl/faq.html
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 12:44   #185
PeeL
Major
 
Zarejestrowany: 17 Feb 2010
Wiadomości: 439
Domyślnie

zwiększ ramkę jeśli to możliwe bo żeby zobaczyć GUID trzeba zaznaczyć...
http://www.escn.pl/index.php?site=profile&id=3563
PeeL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 12:48   #186
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

No i zablokuj dodawanie graczy do druzyn W tej chwili kazdy moze dodac kazdego bez jego zgody i wiedzy... Powinnno byc dopisywanie do druzyn po haśle albo zaproszeniu i przyjęciu go.
Pierwsza opcja prostsza do zrobienia.
__________________
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 12:52   #187
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Cytat:
Napisał PeeL Zobacz Wiadomość
zwiększ ramkę jeśli to możliwe bo żeby zobaczyć GUID trzeba zaznaczyć...
http://www.escn.pl/index.php?site=profile&id=3563
A dodaj np ostatnie 6 liczb.

Zapisy po haśle muszą poczekać jeszcze. Nie mam dostępnego teraz kodera, cały system zapisywania graczy by trzeba było zmienić.
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 12:58   #188
PeeL
Major
 
Zarejestrowany: 17 Feb 2010
Wiadomości: 439
Domyślnie

Cytat:
Napisał DK Zobacz Wiadomość
A dodaj np ostatnie 6 liczb.
skasowałem 8 pierwszych i jest w całości, ale powinieneś to naprawić, bo wklejając skrócony GUID nie jesteś w stanie sprawdzić jego poprawności link
PeeL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 12:59   #189
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Czyli ile Wam liczb jest potrzebnych ? By się zmieścił cały ?
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 13:02   #190
Chomiq
General
 
Zarejestrowany: 21 Apr 2004
Miasto: Police
Wiadomości: 3895
Domyślnie

32 cyfry.
Chomiq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 13:12   #191
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Koder to poprawi, a na razie to będziecie sprawdzać przez zaznaczenie. Skoro musi być pełny by sprawdzić na stronie którą podał PeeL.
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 13:16   #192
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

nie wiem czy tam masz "textarea" czy "input type" ale to raczej prosta czynność i 32 "znaki" nie maja do tego nic poniewaz limitu "maxlength" nie jest tam określony z góry i nie wymaga zmiany limitu tylko powiększenia ramki...
jak nie wiesz jak powiększyć ramkę to zmniejsz czcionkę w headerze w cssie na mniejszą albo daj br'a po "Klucz gry" (nie będzie to wtedy wymagało powiększenia ramki bo automatycznie się powiększy po </br>) i się wszystko zmieści

ps: oczywiscie to tylko moje zdanie ale możliwość dodawania każdego playera jakiego chcemy do swojego teamu to zajebista dziura i uważam że z tym to nie powinno być wypuszczone (tym bardziej ze ów dodany player nie ma na to wpływu i wiedzy oraz mocy aby sie wypisać z drużyny)
__________________

Ostatnio edytowany przez fo$fik : 10-14-2010 o 13:21
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 13:30   #193
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

Jest data podana kiedy kto dołącza. Jak się znasz, na skryptach to zagadaj do mnie na gg:5349132 Zawsze ci mogę udostępnić FTP i poprawisz to. Jak coś skopiesz to i tak są backupy robione każdego dnia. Zresztą przed edycją pliku można zrobić i tak kopie go .
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 13:41   #194
fo$fik
Chief Warrant Officer 2
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Miasto: Biłgoraj
Wiadomości: 190
Domyślnie

Nie dzięki, ja mogę podpowiedzieć co nie co ale nie mam czasu na pracę charytatywną
__________________
fo$fik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 13:55   #195
DK
Colonel
 
Zarejestrowany: 17 Apr 2004
Wiadomości: 312
Domyślnie

No to z poprawkami trzeba poczekać Ewentualnie w regulaminie się napisze, że gracza 1 można dodać na tydzień czy coś, wszystko da się zrobić . A składy się sprawdzi przed rozgrywkami.
__________________
[swf;height=100;width=500]http://ksh.gamesnet.pl/sygnaturki/darknight.swf[swf]
DK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 18:09   #196
Dario^
Major General
 
Zarejestrowany: 11 May 2004
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 381
Domyślnie

Cytat:
Napisał fo$fik Zobacz Wiadomość
Dodajmy tylko że ACI nie poparło tego skryptu i nie jest on zaakceptowany przez ACI. Używanie go jest dość dziwne, używa programów 3cich, ale twórcą jest Desolator (jeden z głównych skrypterów ACI) więc powinien być ok. (z ACI ma tyle wspólnego że link do niego jest podany w odpowiednim miejscu u nich na forum

Może ktoś wypróbuje na serwerze KODOSH program AC ,do ściągniecia tu:
http://www.balkanclan.com/Home.aspx

Nie wiem czy ten program coś warty ale jeśli ma wykrywać cheaty to można go sprawdzić. Klan Balkan ma go zainstalowany na swoim serwerze .
__________________
=CofB= The Best Polish AA3 Clan

http://steamcommunity.com/groups/cofb
www.companyofbrothers.dl.pl
Dario^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-14-2010, 18:59   #197
Ulfding
Major General
 
Zarejestrowany: 07 Apr 2010
Wiadomości: 445
Domyślnie

Go się nie instaluje na serwerze tylko w swoim systemie. Testowaliśmy ten program, problem na tym, że on śle raporty na serwer balkanów i tylko oni mogą go rozkodować na swojej stronie, póki nie będziemy mieli dostępu do narzędzi dekodujących póki nie będziemy korzystali z tego programu. To samo tyczy się rejestracji na ich stronie która jest mocno problematyczna ponieważ nie wysyła linka aktywującego konto.
Ulfding jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-15-2010, 11:19   #198
Louis
General
 
Zarejestrowany: 20 Feb 2008
Miasto: Gliwice
Wiadomości: 2023
Wyślij wiadomość przez AIM do Louis wyślij wiadomość poprzez Skype do
Domyślnie

Cytat:
Napisał Ulfding Zobacz Wiadomość
Go się nie instaluje na serwerze tylko w swoim systemie. Testowaliśmy ten program, problem na tym, że on śle raporty na serwer balkanów i tylko oni mogą go rozkodować na swojej stronie, póki nie będziemy mieli dostępu do narzędzi dekodujących póki nie będziemy korzystali z tego programu. To samo tyczy się rejestracji na ich stronie która jest mocno problematyczna ponieważ nie wysyła linka aktywującego konto.
Problem aktywacji zgłoszony jak i zapytanie o rozwiązanie odnośnie raportów.Czekam na odp.
__________________

Louis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-15-2010, 15:16   #199
Dario^
Major General
 
Zarejestrowany: 11 May 2004
Miasto: Wałbrzych
Wiadomości: 381
Domyślnie

Cytat:
Napisał Louis Zobacz Wiadomość
Problem aktywacji zgłoszony jak i zapytanie o rozwiązanie odnośnie raportów.Czekam na odp.
Czyli ogólnie program daje radę ? Cieszę się że ta drobna sugestia o tym programie może pomogę w zwalczaniu cheterów w nowej lidze, chyba że program umrze śmiercią naturalną .
__________________
=CofB= The Best Polish AA3 Clan

http://steamcommunity.com/groups/cofb
www.companyofbrothers.dl.pl
Dario^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Stare 10-15-2010, 15:23   #200
tidididi
General
 
Zarejestrowany: 22 Oct 2004
Miasto: Kraków
Wiadomości: 1618
Domyślnie

Dlaczego nie możecie stosować nowego Aequitas albo CDC?
__________________
SSKtidididi -> AA4
[Majestic]tidididi -> AA2
tidididi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks


Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)
 
Narzędzia wątku

Zasady Pisania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 01:44.
who's online
Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl