America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Ogólne 2.8.x (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Pomysl do AA w sprawie cheatow (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=7365)

mini 12-22-2004 22:29

Pomysl do AA w sprawie cheatow
 
Dziś sobie gra w Wolfestein: Enemy Teriitory. No i jak zwykle jak gine to pomoge miec podglada na innego goscia. Tyle ze to ejst taki podglad jak screny robione przez PB widac wszystko co gozdek ma na kompie. No i tak sobie ogladam jednego goscia tu mu jakies menu wyskakuje na ekranie jakies obcje ktorych w standardzie nie ma. Odrazu widac ze kolo ma cheata albo jakiegos wspomagacza.

Przydalo by sie zrobic cos takiego w AA. Bo w AA widac co gozdek robi czyli gdzie idzie ale nie widac jaka ma bron ani hudow. Nic. W ET widac wsio. To ulepszenie pomoglo by w rozpoznawaniu niektorych cheaterow. PB przeciez nie rozponaje wszystkich cheatow a ostatnio to widze jednego cheata od 2 miesiecy w nienaruszonym stanie (czyli magazynek bez przeladowywania, zmiana nicka i inne ciekawe fynkcje :evil: ) Co wy na taki podglad??

zly porucznik 12-22-2004 22:38

Ten podgląd nie ma sensu bo wiary z czitami, która wogóle się z nimi nie ukrywa jest na pęczki, a evenbalance (celowo z małej - no respect) ma to w dupie.

Catra 12-22-2004 22:41

Poruczniku widze ze nawet nie wiesz o co chodzi :P To nie pogląd tylko pomysł :P a to że tylu cziterów jest by tylko ułatwiło sprawe , cyk i ogladam sobie czitera =) . Evenbalace mialo by wtedy mniej roboty :]

zly porucznik 12-22-2004 22:47

Cytat:

Napisał Catra_PL
Poruczniku widze ze nawet nie wiesz o co chodzi :P To nie pogląd tylko pomysł :P a to że tylu cziterów jest by tylko ułatwiło sprawe , cyk i ogladam sobie czitera =) . Evenbalace mialo by wtedy mniej roboty :]

Nieeeee, jak oni mogą mnieć mniej roboty skoro prawie nic nie robią? Ten ich PunkBuster nie utrudnia życia cziterom, tylko normalnym graczom, o czym można sporo poczytać w dziale "pomoc"

Rancor 12-22-2004 23:29

Gdyby twórcy PB chcieli zwalczać czity to by wchodzili na stronki z czitami i szybko poprawialli PB aby te public hacki wykrywał. Znaczna część cziterów uzywa publicznych wersji dostępnych na kilku popularnych stronkach.
Każdy idiota potrafi w google wpisać nazwę czita i go uzywać a wielcy ,,twórcy,, PB mają to gdzieś :lol:

jermako 12-23-2004 00:20

Twórcy PB codziennie odwiedzają strony dla cziterów.Doskonale wiedzą o nowych czitach,o dodatkach do nich i programach hakujących ich progam.
Po każdym update wersji PB następuje fala banów.To jest swoista wojna.I jedni i drudzy mają dobrych programistów.
Problem polega na tym,że niestety programiści-cziterzy mają niesamowitą przewagę liczebną...
Kolejne wersje PunkBustera to odpowiedż na kolejne hacki.A że liczba nowych hacków znacznie przekracza mozliwości przerobowe twórców PunkBustera mamy takie a nie inne efekty na serwerach...
Oczywiście przy okazji nazleży wspomnieć o niedociągnięciach gry leżących po stronie DEV-ów...Bugi,których nadal używa zdecydowana większość graczy to wina niedopatrzeń DEV-ów a nie PunkBustera...
Należy się zastanowić czy nie za dużo wymagamy od darmowej gry...

zly porucznik 12-23-2004 01:06

jermako nie wymagamy za dużo bo chcemy sobie godnie pograć. A nasz AAO to naprawdę świetna darmowa gra (dziękuję za AAO DEVom), co jednak nie usprawiedliwia jej bugów i niedociągnięć. Ale z drugiej strony to, że AAO jest za darmo ma w sobie pewien haczyk - jest to materiał reklamowy amerykańskiej armii :)

Rancor 12-23-2004 02:16

Wiem, że odwiedzają ale za dużo czasu im zajmuje wydawanie poprawek do PB. Niektóre czity miesiącami są niewykrywalne a nie powiesz mi, że aż tak dobrzy są programiści cziterów 8)

Coś się chyba twórcy PB słabo starają :wink:

RHK111 12-23-2004 08:34

Taki "totalny podglad" z obserwatora owszem przydalby sie, ale to nie jest robota dla EB tylko dla EPIC. Moze ktos kto zarzuca EB, ze tego nie ma w Aa stukna by sie glowa o murek. Pisac do EPIC w tej sprawie a przypuszczalnie mogliby cos takiego zrobic. O nowym engine UE3 nis jeszcze nie wiadomo - juz jest ale jakie ma opcje itp ???
Pisac do EPIC pls.


Salu2

[KsH]Edward.Teach 12-23-2004 08:52

no nie.. przeciez AA nie jest nakladka na gre, jak red orchestra czy tactical ops (czy jako tam sie te rzeczy pisze).
dostali kod gry. kod silnika i maja taka smama mozliwosc ingerowania w ten kod jak i epic.
i sadze ze znajomosc silnika jest rowniez podobna.
bo nie sadzicie chyba ze UT od pierwszych wersji napisala ta sama grupa ludzi co najnowsze wydanie?
nie sadzicie chyba ze nie ma w tej firmie rotacji pracownikow?
ja oczywiscie nie wiem jak jest, ale znajac zycie mozna sie domyslec ze rotacja pracownikow ma tam miejsce.
kazdy nowy zapoznaje sie z kodem gry poprzez dokumentacje.
tak samo zrobili, powinni byli zrobic programiscie zatrudnieni przez armie.
maja wiec takie same mozliwosci ingerowania w kod gry jak i programisci epic.
i wybacz. polecenie devmode znane jest mi od wersji 2.0 ktora ukazala sie w grudniu roku 2003.
przez tyle czasu tworcy gry ograniczali sie do wylaczania skutkow dzialania devmode - czyli PB wykrywa aktywny devmode, ze nie mozna wylaczac mgly.
potem wylaczenie polecen set.
a czy nie sadzicie ze o wiele prosciej byloby wywalic sama komende devmode?
ilu problemow by nie bylo, gdyby to zrobili zaraz po tym kiedy sprawa stala sie jasna.

nie to zebym sie czepial..
ale powiedzcie mi po jaka cholere programista gry sieciowej umieszcza w grze polecenie wylaczajace odrzut broni?
nie zmieniajace odrzut. polecenie zmieniajace odrzut broni ma sens, poniewaz jakos musza ustalic jaki odrzut ma miec dana givera.
ale przeciez wylaczenie odrzutu mialo postac on/off
wiec jaki normalny programista gry sieciowej zostawia takie polecenie w sposob taki ze staje sie dostepne dla graczy?
<strzelic_sobie_w_lep>

mini 12-23-2004 09:22

Cytat:

Napisał [KsH
aron.PL]

nie to zebym sie czepial..
ale powiedzcie mi po jaka cholere programista gry sieciowej umieszcza w grze polecenie wylaczajace odrzut broni?
nie zmieniajace odrzut. polecenie zmieniajace odrzut broni ma sens, poniewaz jakos musza ustalic jaki odrzut ma miec dana givera.
ale przeciez wylaczenie odrzutu mialo postac on/off
wiec jaki normalny programista gry sieciowej zostawia takie polecenie w sposob taki ze staje sie dostepne dla graczy?
<strzelic_sobie_w_lep>

Z tym odrzutem masz zupelna racje. Ale to jest tlko jeden przyklad na to. Dlatego powinni zrobic kolejna wersje ale poprawiajaca bledy w grze a nie robic nowe guwna ktora najmniej sa istotne a o nowych mapach nie bede wspominal, bo jedna na pare miesiecy to jest lekka przesada. Mam nadzieje ze to jest wina niedofinansowania programistow a nie ich lenistwu.

Faya 12-23-2004 10:13

Najpierw powinni naprawić bugi, które pozwalają "cheatować" w sposób niewykrywalny dla PB!

RHK111 12-23-2004 11:05

Kiedys chyba juz dyskutowalismy o tym, ze na taka gre sieciowa jak AA to 30tu programistow (to bylo wtedy gdy nie utworzono 2 nowych DEV Team´ow) to za malo aby poprawiac usterki, bledy, programowac, tworzyc mapy etc. Nie wiem ilu teraz ich jest ale byc moze w zespole 50 lub 60 cio osobowym gra bylaby bardziej dopracowana. Moge cos o tym powiedziec ze wzgledu na kolegow programistow pracujacych w EAS w LA i w Madrycie; 30 osob to tyle co nic.

Salu2

PD aron napisal bym do EPIC aby powiedzieli prawde - czy da sie zaprogramowac "widzenie z pierwszej osoby" (troche ni po polskiemu) tak aby bylo to co realnie widzi gracz. Mysle ze znajomosc kody jest zbyt ograniczona jezeli chodzi konkretnie o ten problem. Co do DEVmode etc to juz inna historia.

[KsH]Edward.Teach 12-23-2004 11:48

Cytat:

Napisał RHK111
PD aron napisal bym do EPIC aby powiedzieli prawde - czy da sie zaprogramowac "widzenie z pierwszej osoby" (troche ni po polskiemu) tak aby bylo to co realnie widzi gracz. Mysle ze znajomosc kody jest zbyt ograniczona jezeli chodzi konkretnie o ten problem. Co do DEVmode etc to juz inna historia.

ja sie obawiam ze da sie zaprogramowac to co powinien widziec gracz.
czyli na zasadzie tego co robi dany gracz twoj komputer oblicza jaki powinien miec widok.
inaczej bylaby paranoja, jakby serwera mial z komputera gracza pobierac jego obraz.
mi wystarcza ze gra sie przycina jak PB robi screena.
juz sobie wyobrazam jak by dzialala jakby jeszcze miala wysylac obraz z mojego komputera w postaci plynnej animacji.
wydajnosc komputera to jedno.
moje lacze dla przykladu ma taki upload, ze jak gram na gamesnecie z bratem i obydwaj cos mowimy na TSie to nam pingi skacza do 300. (z normalnych, powiedzmy 50.
gdybym mial wysylac jeszcze obraz ekranu to gra stalaby sie niemozliwa

jolaos 12-23-2004 14:10

Re: Pomysl do AA w sprawie cheatow
 
Cytat:

Napisał KeriK
Dziś sobie gra w Wolfestein: Enemy Teriitory. No i jak zwykle jak gine to pomoge miec podglada na innego goscia. Tyle ze to ejst taki podglad jak screny robione przez PB widac wszystko co gozdek ma na kompie. No i tak sobie ogladam jednego goscia tu mu jakies menu wyskakuje na ekranie jakies obcje ktorych w standardzie nie ma. Odrazu widac ze kolo ma cheata albo jakiegos wspomagacza.

To jest podgląd z oczu gracza. Zastosowane jest to w Call of Duty dwóch częściach, Wolfie i ET oraz Counter Strike. Zapewne i w innych grach ale w te wymienione grałem.

Teraz kolejna sprawa.

Te hacki na ekranie to wymysł Twojej wyobraźni. Wcale czegoś takiego nie ma i nie było.

Takie samo coś w AA jest , tylko w AA poukrywany jest HUD i broń.

Wszystko.

mini 12-23-2004 15:24

Jestem na 100% pewien ze widzialem cheata

RHK111 12-23-2004 15:54

LOL

Moze ci sie cos przysnilo KeriK ???
Podglad z oczu gracza (1st person) jest we wszystkich prawie grach i z HUDem dlatego bylo dla mnie nowoscia odkrycie KeriKa.

Salu2

mini 12-23-2004 16:38

Czytajac ten temat zaczynam dowiadywac sie ze jestem lunatykiem i mam jakies przewidzenia. Jak fajnie :twisted: Zaraz sie dowiem ze jestem psychopata :twisted: :twisted:

No to widocznie ja mam cheaty. Nie wlascie na ET bo was powycinam..

bsm 01-02-2005 00:06

prosta sprawa !!!!!!!! jak walisz gosciowi w łeb ......
 
.... kiedy ten stoi z 5 kulek i nic, a za chwilke dostaniesz strzała w stope i umierasz, to nic Ci nie pozostaje jak zmiana serverka i nie ma co sie wkurzać bo AAO jest freeware, jak zapłacisz 100 zł. to możesz sie upominać o poprawki lub zwrot pieniązkow za wadliwy produkt z tytulu renkojmi !!!!! mnie tez szlag trafia jak wale do goscia caly magazynek z czego 80% pociskow trafia w okolice klatki piersiowej i glowy, a gosci nawet nie wie z ktorej strony dostał i idzie dalej. Moze ma tylko 18 honoru ale za to ktotko sie znam z AAO ale wiem kiedy trafiam. Pozdrowionka

Mad_Medic 01-02-2005 01:31

Cytat:

Moze ma tylko 18 honoru ale za to ktotko sie znam z AAO ale wiem kiedy trafiam. Pozdrowionka
Nie. Nie wiesz... AAO jest jedną z najbardziej LAGowatych gier sieciowych. A nie ma hacka dającego nieśmiertelność (przynajmniej na razie dzięki bogu). Zdarza się, że walisz w powietrze a zabijasz wroga, albo walisz we wroga a zabijasz powietrze. Umiejętność brania poprawki przyjdzie ci z czasem, a honor tu nie ma nic do rzeczy. Ja mam już 4 konto, z uzbieranym 30 H... Poprzednie mam z 49H i nie używam go. A nadal mam problemy z poprawkami. Bardzo często spotyka się starych graczy z nowymi kontami snajpiących z M16 - potrafią i tyle... Ale jak widzisz gościa, który w biegu puszcza serię, a rezultatem jest tyle headów ile strzelił pocisków - to masz cheatera. Ale nie ma jeszcze hacka, dającego nieśmiertelność. Jeśli walisz, a koleś nie pada - to spudłowałeś z powodu LAGów. Zrozum, że gra toczy się na dwóch płaszczyznach - jedna to serwer, który interpretuje wszystko, druga to twój komputer - te dwie płaszczyzny, niestety bardzo często się rozmijają. Ale czego oczekiwać po darmowej grze?

bsm 01-02-2005 02:56

no tak...
 
... masz całkowitą racje tylko jak gosc lezy za skala i pozostaje w miejscu to ciezko nie trafic z pozycji lezacej, nie mowie o niesmiertelnosci tylko o sprawiedliwej rozgrywce

nofink 01-02-2005 10:45

[quote="Mad_Medic"]
Cytat:

Ale czego oczekiwać po darmowej grze?
tworcy dostaja pieniadze za jej tworzenie...wiec mamy prawo czegos po niej oczekiwac....

Rancor 01-02-2005 10:55

Jedyne co możemy to zgłaszać problemy i mieć nadzieję, że kogoś z devteam będzie to interesowało i naprawi :lol:

[+H+]NIGHT 01-03-2005 21:14

a czy można stworzyć program tak jak cheat ale antycheat
 
wiara jeśli jest coś takiegpo jak cheat tworzony przez hujów którzy nieumieją grać i muszą jakoś se pomagać to trzeba pomyśleć o takim programie co mógłby mieć każdy z osobna ( jak chce ) do wykrywania cheaterów a nie tak że tylko admini serwera mogą robić screeny admini mają to w dupie najlepiej jakby każdy miał taki anty cheaterski program i mógłby robić foty i sprawdzać czy ten 3 jest "PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP"onym cheaterem co wy na to

IIPen 01-03-2005 21:25

lol...

co do PIPow robiacych czity... sa to cholernie zdolni ludzie i nie sadze by byli to tylko gracze, sa to raczej osoby, dla ktorych napisanie hacka stanowi wyzwanie - napisanie hacka daje im wieksza satysfakcje niz granie w ta gre :). To, ze sobie potem mozna je skads sciagnac jest tylko checia bycia slawnym :P


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 23:07.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl