America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Ogólne 2.8.x (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   AA 2.8.1 już jest ! + pierwsze wrażenia (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=12405)

KoRdiaN 03-24-2007 10:50

PB znowu zabiera do 80 % procka .. shitty !

edit
usuwam, blokuje a te zarazy wracaja / help ?

Shibby 03-24-2007 11:09

Cytat:

Napisał KoRdiaN (Wiadomość 210422)
PB znowu zabiera do 80 % procka .. shitty !

edit
usuwam, blokuje a te zarazy wracaja / help ?

Start > uruchom > services.msc
I wyłącz (nie tylko zatrzymaj, ale wyłącz) usługi PnkstrA i PnkbstrB.

NAPEK 03-24-2007 11:16

Dzieki chłopaki za pomoc teraz juz wszystko dziala SF Rafinery i RiverVillage spox mapki

JiHAD^ 03-24-2007 11:25

Faktycznie trochę amatorskie te mapki: latajace domki

KoRdiaN 03-24-2007 11:26

shibby ale po ponownym uruchomieniu PnkBstrB wciąż powraca i pożera sobie smacznie .. obłęd

-pavel+ 03-24-2007 13:34

no to dziwne, bo ja zrobilem tak jak shibby napisal i nie mam tego w procesach nawet jak gram :)

WiN 03-24-2007 13:52

Cytat:

Napisał Waterproof.PI (Wiadomość 210417)
Gdy chce wejść na nową mape to pyta mnie o jekiś trening ale mam wszystkie complet.Wiecie o co chodzi?

Zaloguj się jeszcze raz ;)

yourmaster[Mirosz] 03-24-2007 14:26

1.Having Problems Patching from 2.8.0 to 2.8.1?

2.A few users have experienced problems patching 2.8.0 with a reference to the file: AmericasArmyManuals.url or missing/corrupt DLL files.

3.If you are having this problem, download and execute the following file to fix these known issues.

4.DOWNLOAD: aa_patch_281_hotfix.exe

5.Download and run this installation file. This will install the following into your "America's Army" program folder:

# America's Army\System\atl71.dll
# America's Army\System\mfc71.dll
# America's Army\System\mfc71u.dll
# America's Army\System\msvcp71.dll
# America's Army\System\msvcr71.dll

Niechce mi sie zpaczować 1,2,3,4 zrobilem a oco chodzi w 5-ce???

Download and run this installation file. This will install the following into your "America's Army" program folder:

# America's Army\System\atl71.dll
# America's Army\System\mfc71.dll
# America's Army\System\mfc71u.dll
# America's Army\System\msvcp71.dll
# America's Army\System\msvcr71.dll

CO ja z tymi plikamy mam zrobic?

ojest! 03-24-2007 15:09

Cytat:

Napisał Shibby (Wiadomość 210425)
Start > uruchom > services.msc
I wyłącz (nie tylko zatrzymaj, ale wyłącz) usługi PnkstrA i PnkbstrB.

Ja mam tylko zatrzymaj i wstrzymaj, ale tylko zatrzymaj moge kliknac :>

edit:
lol moja stara sygnaturka :D fest stara musi byc ta baza :P

Szeja^ 03-24-2007 15:43

Ja jak na razie gralem tylko w River Village i jak dla mnie bardzo dobra mapa :)

A co do fastswapa to dalej działa ;)

BrYK 03-24-2007 16:07

Cytat:

Napisał yourmaster[Mirosz] (Wiadomość 210444)
1.Having Problems Patching from 2.8.0 to 2.8.1?

2.A few users have experienced problems patching 2.8.0 with a reference to the file: AmericasArmyManuals.url or missing/corrupt DLL files.

3.If you are having this problem, download and execute the following file to fix these known issues.

4.DOWNLOAD: aa_patch_281_hotfix.exe

5.Download and run this installation file. This will install the following into your "America's Army" program folder:

# America's Army\System\atl71.dll
# America's Army\System\mfc71.dll
# America's Army\System\mfc71u.dll
# America's Army\System\msvcp71.dll
# America's Army\System\msvcr71.dll

Niechce mi sie zpaczować 1,2,3,4 zrobilem a oco chodzi w 5-ce???

Download and run this installation file. This will install the following into your "America's Army" program folder:

# America's Army\System\atl71.dll
# America's Army\System\mfc71.dll
# America's Army\System\mfc71u.dll
# America's Army\System\msvcp71.dll
# America's Army\System\msvcr71.dll

CO ja z tymi plikamy mam zrobic?

Z tymi plikami nic nie masz robic. Są one instalowane automatycznie przez hotfixa (w podanej lokalizacji).

----------
Edit

Przestań również spamować forum.
I przeinstaluj 2.8

WiN 03-24-2007 16:49

Cytat:

Napisał YHO (Wiadomość 210449)
Ja mam tylko zatrzymaj i wstrzymaj, ale tylko zatrzymaj moge kliknac :>

edit:
lol moja stara sygnaturka :D fest stara musi byc ta baza :P

Klikaj prawym przyciskiem 'właściwości' i tam zakładka 'logowanie' na dole masz wyłącz i wyłącz. robisz tak z PnkstrA i PnkbstrB.

xanthos 03-25-2007 10:19

[quote=YHO;210449]Ja mam tylko zatrzymaj i wstrzymaj, ale tylko zatrzymaj moge kliknac :>

wejdź na "właściwości " i tam "wyłącz"

ojest! 03-25-2007 10:20

Jest,thx.

[Kwasek] 03-25-2007 20:28

Swoja droga baza musi byc naprawde stara jak ja mam odbanowane konto:)...pamietam te czasy jak chlopaki dodawali kolejne opcje typu gry, typu pokazywanie czy ktos jest dziewica czy nie...a w tamtych czasach za krytyke byl banior...a jak mne teraz zbanujecie to wam "poloze" jeszcze raz baze:P(oczywiscie zarcik)

sirdemon2 03-25-2007 21:02

Mi pomogło to trochę inaczej niż pisze Kaktus.

Missing or Invalid registry/ini entry" from v2.x wrote:
This is caused by a registry issue upon the patch not findit the installation path.

Go to Start...Run...Type:Notepad <hitenter>
Copy the Code below to Notepads text area
Choose File and Save AS
Name it repairaa.reg (do not leave off the .reg extenstion)
Save the file to your desktop or somewhere easy to find
Right Click on the file repairaa.reg and Choose Merge
Choose Yes to add to registry
Choose OK to Confirm
Code:

Kod:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army\America's Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army\America's Army\Operations]
"InstallDir"="C:\\Program Files\\America's Army\\"
"Version"="2.x.0"

Note#1 Make sure this line: "InstallDir"="C:\\Program Files\\America's Army\" points to the exact location of your installation of version 2.x

Note#2 Make sure this line: "Version"="2.x.0" points to the exact prior version (not the patch version)
Example: I'm on v2.8.0 and I'm patching to v2.8.1. The line would read "Version"="2.8.0"

Now Try to Patch

Note#3 If you still get this error, then the error is still in the registry, however it falls under windows installation components and you will need to to reinstall the prior version and then patch it. You would not be able to fix it manually.

CAM-VID 03-25-2007 22:39

a mi patch nie działa.Ani jeden ani drugi. Mało tego. po zainstalowaniu patcha nawet wersja 2.8 już mi nie działa

DAD 03-26-2007 08:28

Cytat:

Napisał CAM-VID (Wiadomość 210522)
a mi patch nie działa.Ani jeden ani drugi. Mało tego. po zainstalowaniu patcha nawet wersja 2.8 już mi nie działa

No zrobiles upgrade do 2.8.1 to raczej na 2.8 nie powinno dzialac ;)

Lailonn 03-27-2007 21:48

Szczerze mowiac nie zauwazylem jakis specjalnych zmian. Nowe mapy zostawie sobie na pozniej :P

MarcinBe 03-27-2007 22:32

no to pięknie...
 
Witam... zawsze jak się pojawia new wersja ja tez tu zagladam...
I znowu - stalo sie... mamy 2.8.1.
A tak na marginesie... zorientowałem się, że new versja wypęłzła jak mi się nie pojawiły moje "faworites serwery" :) Wy też tak śledzicie rozwój gry?? :P

Szlag by to trafil! Gram w A*A od v. 1.1. - jej jak dawno to bylo...:) Jeszcze Inkub administrowal... ehhhh.
I znowu kaszana z instalka - jakies fixy, sraxy... itp... dlaczego... po co... co tym razem skaszaniono??? Dobra.... wiem... ponarzekam i... zainstaluje - Bo przecie to A*A - a bez niej... do rzyci tak jakoś....

Mam tylko nadzieje, ze mostu mi nie spieprzyli... ;)

Do zobaczenia

RHK111 03-28-2007 00:03

Ma ktos PC Core2 DUO podkreconego na 3GHZ+VGA NV7900/8800 lub ATI 1950 - chcialem abyscie mi pwiedzieli ile fps macie na tej nowej mapce River Village na 1280*1024 wszystko na full + AAx4+AFx16.

Salu2

MoHardcore 03-29-2007 18:11

http://img374.imageshack.us/img374/6...dasdasdre2.jpg


Zrobilem z rejestrem tak jak to bylo wyzej...a teraz trza zrobic chyba cos takiego z Edytorem..pomoze ktos? No chyba ze inaczej to sie rozwiazac da...

Brawo2Zero 03-30-2007 12:34

Grałem na razie jeszcze tylko na dwóch. River Village i Floodgate.
Zdecydowanie jako zwolennik otwartych przestrzeni spodobała mi się RIver Village, faktycznie bardzo borderowska, tyle że inny teren i zdecydowanie więcej budynków. Można na prawdę pogierzyć.

yourmaster[Mirosz] 04-02-2007 17:54

Urban assault i tak wymiata

Kemikz 04-02-2007 18:32

Najlepsza jest SFoldtown ! coś ala UA ale bardziej rozbudowana

brawura 04-05-2007 16:21

Cytat:

Napisał ={GF}=Kem!K (Wiadomość 211199)
Najlepsza jest SFoldtown ! coś ala UA ale bardziej rozbudowana

Kem!k masz racje, do starcia dochodzi bardzo szybko, mimo, że mapa jest dość spora, oldtown najbardziej mi odpowiada z tych nowych.

Best-Ja 04-06-2007 15:08

Tak naprawdę to, mam dosyć już nowych (2.7 i 2.8 ) skaszanionych wersji i powracam do prawie doskonałego 2.6. Mam tylko nadzieję, że devowie wyciągną wnioski i wypuszczą 2.9 poprawioną i zaprzestaną wciskać nowy kit w oczy.

Telemach 04-06-2007 20:42

Cytat:

Napisał ={GF}=Kem!K (Wiadomość 211199)
Najlepsza jest SFoldtown ! coś ala UA ale bardziej rozbudowana

Nie wiem czy to prawidłowe, ale u mnie np. cienie są baaardzo ciemne. Naprawdę. Trudno cokolwiek dostrzec jak się stoi w słońcu, a budynek rzuca cień - kompletna czerń. Tak ma być, czy może mam coś schrzanione w ustawieniach?

wyclef+brzoza 04-06-2007 20:53

Ja wszedłem na River Village i miałem kilka fpsów. Wyszedłem do windowsa, zabiłem proces PunkBusterCośTam.exe, który zużywał jakoś dużo procka i mnie wywaliło z serwera :)

qhash 04-06-2007 21:16

to nie wylaczaj jak grasz tylko przed odpaleniem AA ... kurcze , dopiero dzisiaj pogralem na OldTown i faktycznie - fajna mapka. Na pewno duzo lepsza od Rafinery

theMat 04-08-2007 13:14

co mam robić??
robie wszystko hotfix i jest ok ale juz normalnym patchem nic nie umie
najpierw wyskakuje http://www.imageshock.eu/img/a-rqy1.jpg
kilkam 2 razy ok i wyskakuje http://www.imageshock.eu/img/b-gha1.jpg
i jak cos zrobie to pisze old cos tam
co mam zrobić??czytalem caly temat i nic nie znalazlem

BrYK 04-08-2007 13:38

Poćwicz rozumienie słowa pisanego - zacznij od tego http://www.americasarmy.pl/forum/sho...7&postcount=56 - czytaj az zrozumiesz.

A jeśli nie zrozumiesz to zrób cos tam i gdzieś jakoś.

theMat 04-08-2007 16:17

Cytat:

Napisał BrYK (Wiadomość 211601)
Poćwicz rozumienie słowa pisanego - zacznij od tego http://www.americasarmy.pl/forum/sho...7&postcount=56 - czytaj az zrozumiesz.

A jeśli nie zrozumiesz to zrób cos tam i gdzieś jakoś.

i co robie wszystko jak pisze i nic sie nie dzieje!patch dalej nie chodzi
-----------------------------------------------------
Autołączenie podwójnych postów
-----------------------------------------------------

tak wygląda teraz mój wpis AA.reg
http://www.imageshock.eu/img/wpis-n0h1.jpg
co mam dalej robić??hotfix-em patchowalem wszystkie wypisane pliki gdzies wyzej,wszystkie z system z koncowką .dll i manual

patch dalej nie chodzi)wyskakuje cos tam INI i mam wybierac a jak np. wybiore AA.reg albo ArmyOps.exe to pisze Old File Does Not Exit

prosze o pomoc

http://aaotracker.com/trackersig.php?userid=660201

no ludzi pomozcie

WiN 04-08-2007 18:37

full wersje masz 2.8 ?

theMat 04-08-2007 19:45

Cytat:

Napisał WiN (Wiadomość 211611)
full wersje masz 2.8 ?

tak

BrYK 04-08-2007 20:29

Przygotuj taki plik
Kod:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army\America's Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army\America's Army\Operations]
"InstallDir"="C:\\Program Files\\America's Army\\"
"Version"="2.x.0"

Pamiętaj o linijce Windows Registry Editor Version 5.00 - musi być pierwsza!


I zapoznaj się z Regulaminem forum (zwróć uwagę na maksymalny rozmiar sygnaturki!).

theMat 04-09-2007 14:29

NEED HELP


Cytat:

Napisał BrYK (Wiadomość 211620)
Przygotuj taki plik
Kod:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army\America's Army]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\US Army\America's Army\Operations]
"InstallDir"="C:\\Program Files\\America's Army\\"
"Version"="2.x.0"

Pamiętaj o linijce Windows Registry Editor Version 5.00 - musi być pierwsza!


I zapoznaj się z Regulaminem forum (zwróć uwagę na maksymalny rozmiar sygnaturki!).


Jest swietnie rejstr chodzi , hotfix sie robi bez problemu ALE patch dalej nie chodzi i pisze: OLD FILE DOES NOT EXIST

zalamka

macie jakiś pomysł co zrobić???????musze w AA grać a bez patcha to z grania dupa

[ANONIM] 04-09-2007 19:55

Z tego co pamietam, klikasz caly czas ok(czy jakos tak) do momentu az wyskoczy Ci okienko. Tam wskazesz sciezke do armyops.ini.
U mnie dzialalo...

theMat 04-09-2007 20:00

Cytat:

Napisał [ANONIM] (Wiadomość 211659)
Z tego co pamietam, klikasz caly czas ok(czy jakos tak) do momentu az wyskoczy Ci okienko. Tam wskazesz sciezke do armyops.ini.
U mnie dzialalo...

jak klikne ok to wychodzi z instalacji patcha
jak go wlącze to wyskakuje o to:
http://www.imageshock.eu/img/error-7gr1.jpg


help plz

BrYK 04-09-2007 20:38

@theMat
ściągnij 2.8, zainstaluj,
wgraj patcha 2.8.1


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 10:54.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl