America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Ogólne 2.8.x (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   AA2.5 - garść informacji (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=20868)

Czarnypl 01-30-2012 20:46

AA2.5 - garść informacji
 
Witam Panowie
Ostatnio zauważyłem, że "scena" AA2.5 zaczyna się rozwijać. W związku z tym sam troche podziałałem.

Powstał polski poradnik - http://pokazywarka.pl/aa2-poradnik/

Liga AA2 - http://www.league.aao25.com/

Dzień z AA2 - www.facebook.com/events/145166135600382/

Pozdrawiam:)

PS
Gdzie są e-sportowe media?:D Bo chyba taka akcja(tych ludzi z EU) to nie jest częsty widok w esporcie:)

zgaga102 02-09-2012 14:51

mógłby mi ktoś podać link do ściągnięcia AA 2 bo mi ten z polskiej strony nie odpala :(

Czarnypl 02-10-2012 13:50

Dla przypomnienia - Dzień z AA2 już w najbliższą niedziele - http://www.facebook.com/events/145166135600382/

Dołączajcie się i rozpowszechniajcie:)

PS
Proszę tych, krórzy nie grają w AA2.5 o nie wypowiadanie się:)

GrzesiX 02-10-2012 21:42

Szacunek dla Ciebie Czarnypl i dla tych ludzi co robią wszystko żeby to stare, najstarsze America's Army przeżyło. Ostatni raz grałem w 2.8.5 na początku czerwca ubiegłego roku i trzymało się całkiem dobrze, ale chyba to uniemożliwienie zdobywania rankingu przez graczy było gwoździem do trumny dla tej jakże kultowej gry. Widzę przerobiony client, powiązany z trackerem, całkiem dobra reklama i może coś wyjść z tego. Może mi ktoś przybliżyć całe kulisy tego AAO 25 Assist? Pozdrawiam!

Rykoszet 02-21-2012 01:17

Próbował ktoś z Was stawiać serwer ??
Mi osobiście coś nie wychodzi, tzn. niby serwer pracuje, mogę na niego wejść ale w przeglądarce opcja Join Server jest nieaktywna.

Strongarm 02-21-2012 10:42

Właśnie zainstalowałem 2.5 bo klient na linuksa śmiga aż miło. Tylko dźwięk trochę do bani :P
Żyje tu ktoś jeszcze ze starej gwardii? :D

West_PL 02-28-2012 16:54

Witam,

Zainstalowałem wszystko według w/w poradnika, niestety podczas łączenia się z serwerem wyskakuje komunikat "Error: Timeout waiting for verification response from selected Game server, please try again or join different server".

Co z tym fantem zrobić?

Strongarm 02-29-2012 00:46

Może porty masz poblokowane?

tidididi 02-29-2012 08:54

Cytat:

Napisał West_PL (Wiadomość 297026)
Witam,

Zainstalowałem wszystko według w/w poradnika, niestety podczas łączenia się z serwerem wyskakuje komunikat "Error: Timeout waiting for verification response from selected Game server, please try again or join different server".

Co z tym fantem zrobić?

Wyłącz zaporę systemową.

Crazy Sam 03-01-2012 17:26

Stara gwardia wypada z szafy :P

jacek37-pl 03-01-2012 18:17

Cytat:

Napisał West_PL (Wiadomość 297026)
Witam,

Zainstalowałem wszystko według w/w poradnika, niestety podczas łączenia się z serwerem wyskakuje komunikat "Error: Timeout waiting for verification response from selected Game server, please try again or join different server".

Co z tym fantem zrobić?


Wyłącz całkowicie antywira i będzie OK, miałem to samo z NOD-em

BaToNiK 03-02-2012 20:39

Przepraszam, że zapytam, lecz dlaczego promujecie wersję 2.5 a nie najświeższą 2.8.5 by ożywić?

RudY+- 03-02-2012 20:40

bo 2.5 działa i ma wsparcie, a 2.8.5 już dawno nie?

[strefa24.pl]LOLO 03-15-2012 22:17

Witam starych znajomych,
Mam problem z zalogowaniem się w grze, kiedy wpisuje swoje dane czyli login i hasło to wyskakuje komunikat: Error: check connection.
Macie jakiś pomysł na to ?
Hasło i login na pewno mam aktualne, bo ostatnio odświeżałem wszystkie dane. Gre pobrałem bezpośrednio z neta, nie korzystałem z programu assist25.

RudY+- 03-15-2012 22:52

to skorzystaj

Shibby 03-15-2012 23:17

Oficjalny system autoryzacji już nie działa, więc wpisywanie w grze loginu i hasła do swojego starego konta nic Ci nie da.

Potrzebujesz programu Assist25. W nim podajesz login i hasło, ale do konta na http://battletracker.com, bo to nim należy się teraz posługiwać w nowym systemie autoryzacji.

-misiu 03-16-2012 10:50

W chwili slabosci sciagnalem. Nick JNBChwycZaHandszpak gdyby kogos interesowalo.

[strefa24.pl]LOLO 03-18-2012 14:17

Dzięki Panowie za cenną radę, wszystko śmiga jak powinno :)
Do zobaczenia zatem na serwerach :)

majer990 03-19-2012 05:23

Witam, a ja mam takie pytanko. Czy jest możliwe ukończenie wszystkich kursów np. na snajpera i zapisanie wyników w profilu? :)

buszmenisko 03-20-2012 18:59

Cytat:

Napisał majer990 (Wiadomość 297422)
Witam, a ja mam takie pytanko. Czy jest możliwe ukończenie wszystkich kursów np. na snajpera i zapisanie wyników w profilu? :)

w AA3 tak w AA2 nie :(
nieprzejmuj sie ja też próbowałem i nic z tego :(

a wracając do gry na dzień dobry zbluzgają człowieka za nic ( prawie za nic )
co sie porobiło z tą grą ?

artzooo 03-22-2012 11:22

Dziś wieczorem ściągam ta wersje
 
to cud że będę mógł znów zagrać :)

Czarnypl 03-27-2012 20:12

Pare linków:
- Oficjalne konto AA2.5 na Facebook, prowadzone przez adminów -http://www.facebook.com/​AAO25com
- AA2 na xfire-http://www.xfire.com/​communities/aa25
- Oficjalne konto na Twitterze-http://twitter.com/#!/AAO25com

PS
http://fotoo.pl//out.php/i149762_cfc-server.jpg :)

tidididi 03-27-2012 20:38

117 milionów graczy oigrekzet

-misiu 03-27-2012 21:53

Cytat:

Napisał tidididi (Wiadomość 297546)
117 milionów graczy oigrekzet

Zajewbiscie sie na pipie gra. Instaluj!

RudY+- 03-27-2012 22:32

dziwi mnie tylko stosunkowo spora ilość totalnych noobów nie mających zupełnie pojęcia o co chodzi. I smutne jest też to że 70% osób gra chyba bez dzwięku, co kiedyś było nie do pomyślnenia

A i btw - 2.5 ma normalny dzwięk na W7!!

-misiu 03-27-2012 23:06

Cytat:

Napisał RudY+- (Wiadomość 297550)
dziwi mnie tylko stosunkowo spora ilość totalnych noobów nie mających zupełnie pojęcia o co chodzi. I smutne jest też to że 70% osób gra chyba bez dzwięku, co kiedyś było nie do pomyślnenia


To prawda. Ale bywaja tez lepsi gracze, kikkomana gdzies widzialem.

tidididi 03-28-2012 05:24

Pipa? Dobry dzwiek? Misiu? Hmm...

Ale malo jest map sensownych. Karwa, rozterki sercowe.

RudY+- 03-28-2012 11:40

ua,pipa,hosp jest codziennie chyba domyślnie
Raz grałem też na cfc na csarze, ale szybko sie posypał serwer :/

tidididi 03-28-2012 14:45

Cytat:

Napisał RudY+- (Wiadomość 297556)
ua,pipa,hosp jest codziennie chyba domyślnie
Raz grałem też na cfc na csarze, ale szybko sie posypał serwer :/

Urban śmierdzi, Hosp jest słaaaby.

Jak będzie coś z:
HQ, Farma, Mountain Ambush, te klimaty, to graaam.

Decyzja odmowna :D Zapraszam do BC2.

Misiu Misiu!

RudY+- 03-28-2012 15:59

HQ było ostatnio na fińskim serwerze
farma, MA to nawet w 2.7 już umarły ;d

-misiu 03-28-2012 17:08

Cytat:

Napisał tidididi (Wiadomość 297560)
Urban śmierdzi, Hosp jest słaaaby.

Jak będzie coś z:
HQ, Farma, Mountain Ambush, te klimaty, to graaam.

Decyzja odmowna :D Zapraszam do BC2.

Misiu Misiu!

BS

Na tunelu gram i sie dobrze bawie.

sebkaaa 03-28-2012 17:41

ta kilka dni ostatnio stał finski serwer na tunelu chwilke pograłem, ale racja serwery po h u j u pograł bym na takich mapach jak dusk,csar,czy sf pipeline. jakos z burstami nie przepadam ehhh no ale dla odmiany pogrywam na urbanie :-]. rudy ja tez sie morduje bez dzwieku ale to wszystko for fun;-)

NeMoŻliWy 03-28-2012 22:23

a ja sie pytam grzecznie Gdzie byli wtedy rodzice ??:)

pit-23 03-29-2012 02:23

Panowie, na CFC mamy teraz postawione 3 serwery. Na pierwszym stoi prawie zawsze hosp, ale na pozostałych dwóch możemy dowolnie zmienić mapę jeśli znajdą się chętni. Kwestia tylko dogadania.

-misiu 03-29-2012 16:53

Cytat:

Napisał pit-23 (Wiadomość 297572)
Panowie, na CFC mamy teraz postawione 3 serwery. Na pierwszym stoi prawie zawsze hosp, ale na pozostałych dwóch możemy dowolnie zmienić mapę jeśli znajdą się chętni. Kwestia tylko dogadania.

ct, ma, rt? :D

Na pierwszej na pewno ktos pogra.
Na drugiej ewentualnie
Trzecia najprawdopodobniej bedzie wyludniaczem serwera :)

RudY+- 03-29-2012 16:56

na dusku będzie sporo chętnych
CT - też
wioska? :D

pit-23 03-29-2012 20:36

Co tam chceta. Trzeba tylko dać nam jakoś znać.

iFOR.maLENstwo 03-29-2012 21:15

Cytat:

Napisał -misiu (Wiadomość 297587)
ct, ma, rt? :D

Na pierwszej na pewno ktos pogra.
Na drugiej ewentualnie
Trzecia najprawdopodobniej bedzie wyludniaczem serwera :)

na trzecią to jestem w stanie zebrać ekipę na wojenkę 6v6 ;)

aha próbowałem tego 2.5, ale próg powrotu jest dla mnie za wysoki na trzeźwo, wiem że tak nie jest ale wydaje mi się iż gra laguje mimo iż mam ping 40, zapominam wyhamowywać aby wyciągnąć broń do strzału :], wszystko dzieje się jakbym miał ze 2 promile i świat tak cały nagle zwwwwoooolnił że aż nie nadążam za tym wszystkim :) dźwięku na win7 oczywiście nie mam ale przywykłem w BFach też tyle wszystkiego strzela i tłucze się dookoła że to bez znaczenia, celuje się za to super fajnie, recoil jakby mniejszy niż w windowsowym miner'ku ;) miałem chwilę na przyglądnięcie się grze bo przypomniałem sobie co to za gra bez respawnów :) i powiem Wam że jestem pełen podziwu co to wyszło te 8 lat temu za free, teraz już takich perełek nie ma, jak porównam to do "darmowego" BFplay4free to straszna słabizna z tego BFa pod względem aktualnego poziomu graficznego FPSow na moment wydania
ps. bardzo mnie boli i szczypie w suty że mi stare konto nie śmiga ale nie ma szans na kontakt z tymi z battletrackera :(

-misiu 03-29-2012 22:18

Cytat:

Napisał iFOR.maLENstwo (Wiadomość 297590)
na trzecią to jestem w stanie zebrać ekipę na wojenkę 6v6 ;)

aha próbowałem tego 2.5, ale próg powrotu jest dla mnie za wysoki na trzeźwo, wiem że tak nie jest ale wydaje mi się iż gra laguje mimo iż mam ping 40, zapominam wyhamowywać aby wyciągnąć broń do strzału :], wszystko dzieje się jakbym miał ze 2 promile i świat tak cały nagle zwwwwoooolnił że aż nie nadążam za tym wszystkim :) dźwięku na win7 oczywiście nie mam ale przywykłem w BFach też tyle wszystkiego strzela i tłucze się dookoła że to bez znaczenia, celuje się za to super fajnie, recoil jakby mniejszy niż w windowsowym miner'ku ;) miałem chwilę na przyglądnięcie się grze bo przypomniałem sobie co to za gra bez respawnów :) i powiem Wam że jestem pełen podziwu co to wyszło te 8 lat temu za free, teraz już takich perełek nie ma, jak porównam to do "darmowego" BFplay4free to straszna słabizna z tego BFa pod względem aktualnego poziomu graficznego FPSow na moment wydania
ps. bardzo mnie boli i szczypie w suty że mi stare konto nie śmiga ale nie ma szans na kontakt z tymi z battletrackera :(

Leniu, moja przesiadka z TF2 na aa25 byla rowniez bardzo bolesna, przez pierwsze trzy dni :D Z amerikasem, jest jak z jazda na rowerze, nie zapomina sie ;)

tidididi 04-02-2012 14:44

Ściągam. Ale jak mnie oszukaliście że na Win7 jest normalny dźwięk- macie wpJerdol

http://forum.majestic.pl/images/smilies/crazy.gif

EDIT

nie będzie wpJerdolu.

stray_bullet 04-03-2012 23:48

no ja mam dźwięk beznadziejny na razie ale czekam na jednego maila (:

-misiu fajna muzyka, na Pink Freuda na koncerty chodziłem jeszcze w Polsce jak mieszkałem..

-Krecik^ 04-06-2012 14:19

hej,
zainstalowałem wszystko jest niby ok ale przy próbie wejścia na server wyskakuje ERROR: timeout waiting for verification response from selected game server....

Neta mam w netii i porty raczej odblokowane.

jakies pomysły ?

tidididi 04-06-2012 21:32

Dodaj pnkbstr_a, pnkbstr_b, pnkbstr.exe do wyjatkow zapory albo wylacz ja calkiem. To tak na poczatek.

-Krecik^ 04-07-2012 15:32

antyvir wyłaczony, zapora również a problem ten sam.

.montrey 04-08-2012 19:26

ale jestem slaby :D

tidididi 04-08-2012 20:37

Napisz do Darka, dostaniesz korepetycje.

Skrang 04-16-2012 19:13

gra się w pytę ;)
szkoda, że przeważnie można postrzelać tylko na pipeline, ua czy hospie, ale i tak zabawa jest całkiem dobra

Slaw 04-22-2012 12:36

Jak zmienić lokalizację ładowania ściąganych plików przez 25Assista? Wrzuciłem Assista na partycję D, ale on i tak ładuje wszystko gdzieś na C (dysk systemowy). Problem w tym, że nie mam miejsca na C!
Pomocy.

/edyt:
Już sobie zwolniłem miejsce, ale kij z tamtymi grami ^^.
Za to pojawił się pewien problem (nie chciało kontynuować ściągania podczas Step 5), ale się o dziwo naprawił, gdy za którąś próbą wcisnąłem Print Screen xD.
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie:
Ile powinien zajmować plik "maps.7z", który podczas "Step 5" ładuje się do folderu "Dane aplikacji\25Assist\" ?
Problem przerywania ściągania właśnie jest z tym związany. Co jakiś czas przerwa jest (i trzeba próbować 5-10 razy wznowić ściąganie, żeby kontynuowało) i ten plik się nadpisuje/aktualizuje. A do tego podbija się ta wartość docelowego rozmiaru pliku:
http://iv.pl/images/23728238981184486122.jpg
(580MB w tym momencie).
Nie wiem czy to jakiś błąd i będzie mi tak w nieskończoność rosnąć ten plik, czy tak ma być?
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
Doszło do ponad 2000 MB i teraz się cofa (ubywa)! Rany. Co to za gówno!
Pomocy!
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
Restart downloadu pomógł (i być może zainstalowanie 7z). Po problemie.

chesterrR 05-06-2012 09:21

Tak sobie was czytam i coraz bardziej mnie kusi.... ahhh.
BF3 po ostatnich patchach to kupa robiona pod casuali :/

spd 05-19-2012 19:58

Dość zabawnie gra się po ponad 3 latach, ale przypominają się stare czasy jak się wejdzie na serwer;)


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 01:03.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl