America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Ogólne AA: PG (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=109)
-   -   AA: Proving Grounds - pierwsze wrażenia podziel się (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=21589)

Dj. Gargamel 08-14-2013 20:50

AA: Proving Grounds - pierwsze wrażenia podziel się
 
AA: Proving Grounds - pierwsze wrażenia podziel się

Ormir 08-30-2013 18:28

79 serwerów na każdym ktoś jest. Dużo pełnych. W porównaniu do AA3 sukces ;-p

tidididi 08-30-2013 18:45

Czy jest jakaś szansa na uzyskanie dostępu do panelu administratora na serwerze Americasarmy.pl? Jak mniemam Gargamelu, serwer ten ma coś wspólnego z tą stroną :)

Dj. Gargamel 08-30-2013 19:28

Cytat:

Napisał tidididi (Wiadomość 300599)
Czy jest jakaś szansa na uzyskanie dostępu do panelu administratora na serwerze Americasarmy.pl? Jak mniemam Gargamelu, serwer ten ma coś wspólnego z tą stroną :)

http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=21579 - opiekunem serwera jest SeyBee

Datsu90 08-30-2013 19:46

Jak dla mnie jest ok denerwuje mnie jedynie brak staminy oraz First Aid :)

iFOR.maLENstwo 08-30-2013 23:14

Kurde nie wiem o co chodzi w zamkniętą betę zagrałem całkiem sporo i nie miałem żadnych problemów a teraz co 1-2 rundy mam czarny obraz karta graf jakby się wyłączała i czasami tak po 10 s gra się odpali a czasami nie. Jak zwykle AA niezmienne każdy patch więcej shitów :/

JiHAD^ 08-31-2013 08:57

W steam jest coś takiego jak sprawdzenie poprawności instalacji, just do it!

Hunt.ER 08-31-2013 20:13

krótko i na temat: beznadzieja, pomieszanie z poplątaniem Counter Strike, Combat Arms i innych podobnych shitów. Za szybkie, arcadowe, nierealistyczne.

Pytanie za sto punktów: czy z kolejnym patchem pojawią się zombie? pasowałyby do tej gry.

RudY+- 08-31-2013 22:35

12v12 niegrywalne, mapy są za małe, totalna masakra 20-30 sekund po starcie

DerDevil 08-31-2013 22:54

Cytat:

Napisał Hunt.ER (Wiadomość 300620)
Za szybkie, arcadowe, nierealistyczne.

Kiedyś też chciałem realizmu w strzelankach taktycznych. Tylko że im większy realizm tym gra jest nudniejsza i męcząca (niektórzy to lubią, ja już nie bardzo).

Wystarczy spojrzeć na popularność Arma i Battlefield, America's Army i Call of Duty.
Po prostu realizm w grach się nie sprzedaje tak dobrze. Poza tym trzeba pamiętać że AA jest grą propagandową i ma służyć jako wabik do woja.

polaszkino 09-01-2013 06:58

Maleństwo sprawdzenie poprawności nic Ci nie da. Tutaj problem jest w sterach do grafy lub w kodekach vid. Czasami tak miałem np na youtube i teraz tak mam jak chce się intro odpalić w grze (na poczatku uruchamiania "lanczera")
Klikaj jak odpalisz grę escape i mi to pomaga. Mozesz tez poprzestawiać w plikach żeby intra nie włączał.
Wydaje mi się że to WMP sieje tak

Louis 09-01-2013 07:51

Ja odnoszę wrażenie że wersja Closed Beta działała płynniej niż obecna Open Beta.
Przy ustawieniu wszystkich detali na Low i tak gra mi delikatnie ścina w trybie 12vs12.

malyxxl 09-01-2013 09:26

Co jak co jedno muszę przyznać, że pomimo tego że niektórzy straszyli wymaganiami tej gry, to na moim komputerze z 2008 roku na którym AA3 lubiło się czasem zaciąć, gra na ustawieniach medium/high działa całkiem sprawnie.

RudY+- 09-01-2013 09:30

Cytat:

Napisał Louis (Wiadomość 300624)
Ja odnoszę wrażenie że wersja Closed Beta działała płynniej niż obecna Open Beta.
Przy ustawieniu wszystkich detali na Low i tak gra mi delikatnie ścina w trybie 12vs12.

No zdecydowanie. Coś mi się wydaje że to jest kolejna gra ktora się nienawidzi z radeonami

Datsu90 09-01-2013 09:55

Rudy ja mam Radeona i mi wszystko smiga tak jak powinno 0 problemow.
Moj kumpel ma takiego o to lapka msi ge60 i7-3630qm geforce gtx 660m/2gb gddr5 8gb ddrIII i FPSy po 30 na hardcore hud na minimalnych parametrach gry . Pls Help :D

Louis 09-01-2013 10:23

Cytat:

Napisał RudY+- (Wiadomość 300626)
No zdecydowanie. Coś mi się wydaje że to jest kolejna gra ktora się nienawidzi z radeonami

No właśnie ja mam ATI.Może uda m się coś więcej wieczorem dowiedzieć.A może by tak aktualizacja sterowników bo przez rok chyba update nie instalowałem.

Dario^ 09-01-2013 10:40

W końcu udało mi sie znieść limit 90fps , wystarczy w ini zmienić MaxSmoothedFrameRate na 256 i włączyć w grze framerate smoothing.

Datsu90 09-01-2013 10:57

Mozesz napisac gdzie dokladnie sie znajduje MaxSmoothedFrameRate ?

malyxxl 09-01-2013 11:01

Może ktoś podpowiedzieć gdzie w .ini wyłączyć te filmiki na początku?

Dario^ 09-01-2013 11:02

Cytat:

Napisał Datsu90 (Wiadomość 300630)
Mozesz napisac gdzie dokladnie sie znajduje MaxSmoothedFrameRate ?

STEAM\steamapps\common\America's Army\AAPG\Engine\Config\BaseEngine.ini

JiHAD^ 09-01-2013 12:23

Macie już jakieś ini kastrujące detale? Bo chciałbym pograć tez na laptopie.

Denerwuje mnie strasznie jak ludzie korzystają z tego leczenia/wskrzeszania. Środek rozpierduchy, padłem, no zdarza się. Jakiś debil podczołguje się z boku po to żeby mnie uleczyć, nie zdążę dać jednego kroku i trup i tak do wykorzystania limitu zmartwychwstań. Zdarza się nagminnie...

A jak już przy takich religijnych klimatach, mieliście już buga wstylu jezusa, boga czy innego supermena? Ktoś cię leczy, zabijają was obu, ciało zaczyna się magicznie unosić i wylatuje ponad mapę.

RudY+- 09-01-2013 20:27

Tak jeszcze zauważyłem że po godzinie grania i po wyjściu z gry windows potrzebuje z 2 minuty żeby się ogarnąć... Poważnie czegoś takiego to nie miałem chyba od gta4 na starym kompie

[Hornets]LELEK 09-01-2013 21:00

Cytat:

windows potrzebuje z 2 minuty żeby się ogarnąć...
U mnie też strasznie mieli przy wychodzeniu.

tidididi 09-01-2013 21:50

Super giera, niepotrzebnie odzywałem się na samym początku krytykując ten tytuł i nie dając mu szansy. Będę miał poważny dylemat co zagości na moim dysku przez najbliższy rok. Myślę, że odpuszczę jednak Battlefielda 4. AA:PG i Football Manager 2014 mi wystarczą w zupełności.

Teraz nie pozostaje nic innego niż oczekiwać na oficjalną premierę gry i jakieś rozgrywki. AA:PG to tytuł który łączy graczy AA2 i AA3 :-)

PeeL 09-02-2013 07:36

Cytat:

Napisał tidididi (Wiadomość 300640)
AA:PG to tytuł który łączy graczy AA2 i AA3 :-)

Chyba w "bulu i nadzieji" :lol:

iFOR.maLENstwo 09-02-2013 08:21

Cytat:

Napisał polaszkino (Wiadomość 300623)
Maleństwo sprawdzenie poprawności nic Ci nie da. Tutaj problem jest w sterach do grafy lub w kodekach vid. Czasami tak miałem np na youtube i teraz tak mam jak chce się intro odpalić w grze (na poczatku uruchamiania "lanczera")
Klikaj jak odpalisz grę escape i mi to pomaga. Mozesz tez poprzestawiać w plikach żeby intra nie włączał.
Wydaje mi się że to WMP sieje tak

Nic software'owego nie pomagało musiałem użyć ciężkiego hardware i odkurzyć kompa ;):lol:

Datsu90 09-02-2013 09:43

Malenstwo wez karcherem wyczysc napewno bedzie dzialac :D

Louis 09-02-2013 10:33

AA: PG to pierwszy tytuł od kilku lat do którego trzeba najpierw podejść z "odkurzaczem"
Wrócę do domu to też ten zabieg przeprowadzę bo moje PC już leciwe jest.

H1ghlander 09-02-2013 10:35

Podoba mi się giera. A czuje się weteranem fpsow, ogolnie. AA niekoniecznie.
Fanem bardzo realistycznych gier nigdy nie byłem, w jakims stopniu już tak.

Licze, ze dwa tryby się sprawdza czyli normal - bardziej arcadowy oraz hardcore - bardziej realistyczny. Pomoze to utrzymać frekwencje graczy i zadowoli to obie strony. Poki co nie wiem jak wygląda HC, bo jest mało serwerow. Wskazowka: nie sa dostępne przez matchmaking tylko przez przegladarke. Wiec jak ktoś twierdzi, ze gra arcadowa za bardzo, to niech jeszcze sprawdzi HC. Akurat w AA będę raczej zwolennikiem HC i realizmu.

Ale od bardzo dawna tak przednio nie bawiłem się w zadnym nowym fpsie. Ostatni to był chyba CoD4 z modami, a później ten sam CoD zapoczatkowal cos strasznego w grach fps.

Najwazniejsze dla mnie, ze gra wygląda na dopracowana od strony technicznej, mimo, ze jeszcze beta. bardzo płynnie działa itp. Przynajmniej u mnie.

Dario^ 09-02-2013 13:55

Pograłem trochę i trzeba przyznac ze na pewno jest lepiej dopracowana niz AA3, chodzi bardzo płynnie na maxymalnych detalach, grywalnosc tez jest ok. Najwiekszy problem to oczywiście brak znajmości mapek, no oprócz hospitala i bridge i czesto dlatego dostaje sie heady z dupy ;)

unbidden 09-02-2013 14:03

Cytat:

Napisał tidididi (Wiadomość 300640)
Super giera, niepotrzebnie odzywałem się na samym początku krytykując ten tytuł i nie dając mu szansy. Będę miał poważny dylemat co zagości na moim dysku przez najbliższy rok. Myślę, że odpuszczę jednak Battlefielda 4. AA:PG i Football Manager 2014 mi wystarczą w zupełności.

Teraz nie pozostaje nic innego niż oczekiwać na oficjalną premierę gry i jakieś rozgrywki. AA:PG to tytuł który łączy graczy AA2 i AA3 :-)

... o nie, a miałem nadzieję, że spokojnie sobie pogram...

H1ghlander 09-02-2013 15:40

Z ostatniej chwili: na oficjalnym forum pojawila sie prosba o "lean", czyli wychylanie sie zza muru itp. Dla mnie to plus. Tylko jestem ciekaw jak to wyjdzie w praniu, czy z bronia czy bez i ile zolnierza bedzie widac podczas takiego "manewru" ;]

malyxxl 09-02-2013 23:03

Oj, gdyby zebrać wszystkie rzeczy o które były wystosowane prośby na oficjalnym forum, to okazałoby się że trzecia część gry to była niesamowita gra.

RudY+- 09-03-2013 00:13

Wychyłka to jest raczej prosta sprawa do implementacji bo jest w kodzie gry - nawet da się zbindować komendę. Tyle że nie działa bo pewnie nie ma animacji

H1ghlander 09-03-2013 04:57

Czyli może być podobnie jak w red orchestra.

Obczailem HC:
- nie ma huda
- nie ma imion, trzeba uwazac do kogo strzelamy po mundurze
- wyzszy damage
- mniej revive
- brak crosshair
- od razu powolniejszy styl gry
- dluzsze mecze
- inny feeling
(pewnie bedzie wiecej takich serwerow gdy dodadza to do matchmakingu)

Poza tym w opcjach serwera troche ustawien jest:
widze w opjcach serwera:
- revive po headshocie tak lub nie
- zmiana ilosci revive
- mappool
- ustawienia huda
- zmiana ilosci rund
- ustawienia teamkilli
- ustawienia spectatora
- linia komend (beda mody?)
- tryb hc lub nie
- voip tak lub nie chyba
- i jakies inne

Słyszalem rowniez od amerykańców o czymś takim co się zwie "Classic Mode", czyli rozumialbym cos w stylu AA2, ale info to ja znalezc o tym nie moge. Generalnie serwery ponoc maja miec sporo opcji ustawienia.


tu mozna glosowac by gra pojawila sie w ESL http://www.esl.eu/eu/forum/139/166/1133708/?lastvisit=

RudY+- 09-03-2013 11:12

W HC ogólnie nie powinno być odradzania bo to jest głupota. A maksymalna ilość w normalnym trybie powinna być ustawiona na 1, nic mnie tak bardziej nie denerwuje jak debile podnoszące na środku mapy tylko po to żeby zaraz znowu zginąć

No i powinni dodać jakieś mapki atak-atak, bo narazie to same atak-obrona są

H1ghlander 09-03-2013 12:15

CHyba ten classic mode mialby być bez revive. Mysle, ze będzie można to ustawić na serwie.

Shibby 09-05-2013 15:42

Ja mam podobne odczucia jak tididididi. Myślałem, że to będzie totalna porażka. Na screenshotach wyglądało to tragicznie. No i jestem pozytywnie zaskoczony. Mimo, że to jeszcze niby beta, to wiadomo, że diametralnych zmian już nie będzie. Raczej po prostu dojdzie to, czego brakuje, np. wychyłka, czy otwieranie drzwi.

AAPG spodobało mi się i wiem, że to nie wynika z sentymentu do AA2, bo ten sam sentyment nie potrafił mnie przekonać do AA3. Wiadomo, gra nie ma co się równać pod wieloma względami z komercyjnymi odpowiednikami, ale jak na darmową strzelankę prezentuje się całkiem interesująco. Może w zimę bardziej mnie wciągnie, póki co na razie tylko okazjonalnie. :)

H1ghlander 09-05-2013 19:30

Na moje jak na darmowke zajebista gra. Sposrod military shooterow za free na pewno najlepsza. W ostatnich latach, nie licze ET itp.

RudY+- 09-05-2013 20:03

Czo to za pacz?

H1ghlander 09-05-2013 20:34

Poprawili i dodali HC do matchmakingu.

brak patch notes.

RudY+- 09-05-2013 22:16

HC to bieda straszna, nie ma huda, kropki i nicków - damage podobny albo nawet taki sam
Czekam na classic

paokuba 09-05-2013 22:25

do dupy :D ja chce starą pipeline xD

OT: gargamel oddałbyś mi stare konto z 2002/2003 :D

H1ghlander 09-06-2013 05:14

To nie kumam troche czego chca veterani. Myslalem, ze wiekszego realizmu czyli wlasnie bez huda, kropki itp.

A damage na HC jest wiekszy.

RudY+- 09-06-2013 09:34

Testowaliśmy HC, damage jest może odrobinę większy ale praktycznie bez różnicy - jedna kula w tą czy w tą
HUD przecież jest na HC, pomyliłem się. Nie ma tylko kropki co nie jest żadnym utrudnieniem
Na HC 1-2 strzały i powinno się leżeć, a tego tu nie ma. HUD-a nie powinno być w ogóle

Jedyna fajna rzecz to że przeciwnicy się nie świecą na czerwono

Dario^ 09-06-2013 10:20

A czy na HC pokazuje czy przeciwnik nie żyje ?

RudY+- 09-06-2013 11:02

To zależy jak serwer ustawisz, można też na zwykłym tak zrobić

H1ghlander 09-06-2013 11:10

Skoro piszesz, ze można ustawić tak serwer to może domyslilbys się, ze reszta tez się ustawia?

Na HC domyślnie nie ma huda. Ale można go bodajze wlaczyc w opcjach serwera. Wyzej pisałem co mniej więcej można ustawiac. Przejrzyj sobie ustawienia "host"

Na normalu tez można chyba wylaczyc hud. I nie rozumiem co Ty chcesz, raz piszesz, ze kupa, ze nie ma huda a później, ze nei powinno go być...

W AA ogolnei zabija się bardzo szybko, ja nie widze problemu z iloscia pociskow potrzebnych do zabicia. I tak czasem widze, ze ktoś ginie po strzale w stope... jakby był wyższy dmg, to byłoby więcej takich kwiatkow.

Dla mnie inaczej się gra na HC i normalu, ale nie powiedziałbym, ze cos jest trudniejsze od drugiego.

SeyBee 09-06-2013 11:34

Na normalu nie wyłączysz HUD-a. Opcja jest ale nie działa.

RudY+- 09-06-2013 12:12

Cytat:

Napisał H1ghlander (Wiadomość 300720)
W AA ogolnei zabija się bardzo szybko, ja nie widze problemu z iloscia pociskow potrzebnych do zabicia. I tak czasem widze, ze ktoś ginie po strzale w stope... jakby był wyższy dmg, to byłoby więcej takich kwiatkow.

No bez żartów. W 2.x jeden burst celny w klatę i cie nie ma. Tutaj znacznie więcej, imho 5-6 kulek tak na oko, ale broń niesie zawsze w górę także każdemu siadają headshoty

Na 100% życia nie da się zginąć od strzału w stopę bo to zabiera może 15-20%. Szybkie kille to się zdarzają jak ktoś jest podniesiony i ma 25% życia

Popatrz co jest np w COD które jest totalną zręcznościówką. Na HC nie ma kompletnie nic na ekranie, każdy zaczyna z 30% życia gdzie 1 strzał z przeciętnej broni zabiera 25-30%.

Mówiąc że HC jest bieda miałem na myśli że praktycznie się nie różni od normala. A to powinny być 2 różne gry. No chyba że trafiałem na jakieś serwery dziwnie ustawione


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 23:23.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl