America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Ogólne 2.8.x (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Wymagania gry 2.8.x oraz porty (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=12451)

Dj. Gargamel 03-30-2007 11:31

Wymagania gry 2.8.x oraz porty
 
The current Minimum System Requirements for AA:SF (Coalition) are as follows:

- 3-D graphics card with 128 MB memory and support for hardware transformation and lighting
- 2.4 GHz processor or equivalent
- English version of Windows(r) 2000/XP Operating System with latest updates
- 512 MB RAM
- 3.5GB of uncompressed hard disk space for game files
- 4X DVD-ROM (not required for downloaded installations)
- Windows 2000/XP compatible system (including compatible 32-bit drivers for CD-ROM drive, video card, sound card, mouse and keyboard)
- DirectX(r)9.0
- 100% Compatible DirectX 9.0 soundcard
- 56kbps Modem or other network connection
- NVIDIA(r) nForce(tm) or other motherboards/soundcards containing the Dolby(r) Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio

The current Recommended System Requirements for AA:SF (Coalition) are as follows:

- 3-D graphics card with 256 MB memory and support for hardware transformation and lighting
- 3.0 GHz processor or equivalent
- English version of Windows(r) 2000/XP Operating System with all updates
- 1 GB RAM
- 3.5GB of uncompressed hard disk space for game files
- 4X DVD-ROM (not required for downloaded installation)
- Windows 2000/XP compatible system (including compatible 32-bit drivers for CD-ROM drive, video card, sound card, mouse and keyboard)
- DirectX(r) 9.0
- 100% Compatible DirectX 9.0 soundcard
- Broadband Network Connection
- Nvidia® nForce™ or other motherboard/soundcards containing Dolby Digital® Content Encoder required for Dolby Digital® audio.


GAME PORTS:

The internet ports currently required to be open for America's Army v2.8.1 are listed below:

# UDP - 1716, 1717, 1718, 8777, 27900
# TCP - 14200, 20025-45, 20046, 20047, 20048, 28910

UDP ports explained:

# 1716 for the Game
# 1717 for the GameQuery
# 1718 for the Master Server Query
# 8777 for the Standard UT Query
# 27900 for GameSpy

TCP ports explained:

# 28910 for GameSpy
# 20025-45 for MBS Game Server
# 20046 for the Auth server
# 20047 for MBS
# 20048 for DCDS
# 14200 for LAN

tomek_2@ 05-27-2007 20:08

Czesc

Mam takie pytanie: jak devteam ustalaja wymagania sprzetowe gry na stronie podane sa takie jak wyzej, a mi gra dziala na duzo gorszym sprzecie.
Fakt, czasami sie tnie, jak sie antywirus wlaczy ale grac sie da na starych mapach.
Moj sprzet to: AMD Athlon XP 1500+ 1,35 ghz
256 mb ram
Radeon 9200

WiN 05-27-2007 20:32

Cytat:

Napisał tomek_2@ (Wiadomość 216792)
Czesc

Mam takie pytanie: jak devteam ustalaja wymagania sprzetowe gry na stronie podane sa takie jak wyzej, a mi gra dziala na duzo gorszym sprzecie.
Fakt, czasami sie tnie, jak sie antywirus wlaczy ale grac sie da na starych mapach.
Moj sprzet to: AMD Athlon XP 1500+ 1,35 ghz
256 mb ram
Radeon 9200

Minimalne wymagania gry są po to, by gra jako tako działała ;)

NIKE(PL) 08-06-2007 20:01

ej a ja mam ati radeon 9200 i ram 256 , procek 2400 będzie mi chodzilo dobrze (na jakich) aa 2.6 i czy by chodziło aa 2.7?

[ANONIM] 08-06-2007 20:40

Na 2.6 bedzie slabo a na najnowszej wersji(2.8.1) to by Ci nie ruszylo.

NIKE(PL) 08-06-2007 21:54

Szcvzeze mylisz sie gralem w 2.8 i chulalo z "lagami" ale na kompie (cięcia)!

[ANONIM] 08-06-2007 22:28

Cytat:

Napisał NIKE(PL) (Wiadomość 222704)
Szcvzeze mylisz sie gralem w 2.8 i chulalo z "lagami" ale na kompie (cięcia)!

Skoro jestes taki madry, to po co pytasz?

NIKE(PL) 08-07-2007 06:27

widzisz pytałem o 2.7 i o 2.6 eh em ;/

BrYK 08-07-2007 07:49

2.7 ma prawie takie same wymagania jak 2.8

Malutki 08-07-2007 13:44

Cytat:

Napisał BrYK (Wiadomość 222720)
2.7 ma prawie takie same wymagania jak 2.8

Nie "prawie" bo 2.8 chodzi znacznie lepiej niż 2.7 przynajmniej u mnie!

Czarny:) 08-07-2007 16:13

U mnie na 2.7,2,8 i 2.8.1 praktycznie nie było różnicy zawsze mi się cięło :)

NIKE(PL) 08-07-2007 20:02

dowaliles xD ok thx!

mart123 08-08-2007 22:04

Ja dorzucę tylko info na temat modemu 56 k.

Po pierwsze łącze dial up w TPSA jest do 56 k download i gdzieś połowa z tego upload. Grac można tylko na małych mapach typu mckena i ping jest straszny +/-180. Przy ilości osób na serwie ponad 10 (tych żyjącyh) i będących niedaleko ping skacze na tysiąc i po graniu.

Można sobie także ustawić typ połączenia internetowego Modem - nie wiem z jakiego powodu ale ograniczało tu mnie ilość fps do 60 - niczym nie dało się tego obejść (w 2.7)

BrYK 08-08-2007 22:46

Gra ogranicza ilość klatek na wolnych łączach (ustawieniu małej prędkości netu).

NIKE(PL) 08-12-2007 20:18

ee 512kb/s to wolne lącze xD? I niemam z neo :D

piwko666 10-19-2007 19:45

witam,dawno nie odwiedzałem tej strony z prostego powodu -zaprzestałem gry w AA z powodu rosnących wymagać sprzętowych,eh grało się na procku 1 gigowym i 128 ramu:)ale do rzeczy kupuje powoli nowe części do kompa, i tak:
procek: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz
ram: PDP Patriot Dual 2x 1GB DDR2 667 MHz
grafa:GeForce 8600 GT EVGA 256MB HDTV & DVI
Jak widzicie gre w aa na takim sprzęcie,ograniczony budrzet więc lepszego i tak nie kupie.Pozdrawiam!

pandzik 10-19-2007 22:40

Ważna płyta - najlepiej Galaxy nForce 650i Ultra - ok. 290 zł
karta to oczywiście Palit GeForce 8600GT Sonic+ 256MB - ok. 399 zł
ramy - dobre sa Goodram 2x1GB 800Mhz - 190 zł
proc wystarczy E2140 i kręciććććć

A nastepnym razem pisz na kaciku sprzetowym :)

BrYK 10-19-2007 22:45

Cytat:

Napisał piwko666 (Wiadomość 228543)
witam,dawno nie odwiedzałem tej strony z prostego powodu -zaprzestałem gry w AA z powodu rosnących wymagać sprzętowych,eh grało się na procku 1 gigowym i 128 ramu:)ale do rzeczy kupuje powoli nowe części do kompa, i tak:
procek: Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz
ram: PDP Patriot Dual 2x 1GB DDR2 667 MHz
grafa:GeForce 8600 GT EVGA 256MB HDTV & DVI
Jak widzicie gre w aa na takim sprzęcie,ograniczony budrzet więc lepszego i tak nie kupie.Pozdrawiam!

Poczytaj sobie porady w tym dziale.

Saylar 10-27-2007 15:46

Mam taki dziwny problem.... Mam looz sprzęcior tj. GeForce 3 Ti 200, 512 MB RAM'u i procek Intel Pentium 2.4 Ghz i zarejestrowałem się wchodze na konto klikam trenning tam sratatata i ładuje sie trening włącza sie gościu do mnie gada ze bede cwiczyl strzelanie z M16A2 w trech pozycjach (chyba stojąca, kucająca i leżąca) i nagle sie scina gra pokazuje sie celownik ruszam nim po kilku sekundach on też sie zacina i ze 30 sekund później sie komp restartuje... Co zrobić!!! ;( W Counter Strike 1.6 i Call of Duty 2 1.0 było tak samo... wchodze na serva i ciach scina sie wszystko i reset kompa... a wcześniej chodziły normalnie... CO JEST GRANE!!!??? prosze o szybką odpowiedz.
AA 2.8.0

Sebaa 10-27-2007 16:21

mozliwe ze masz problem z pamiecia, nastepnie moze yo byc z powodowane przegrzewaniem sie kompa ect, ale raczej obstawial bym pamiec..... ale to juz musisz sam sprawdzic

Saylar 10-27-2007 16:27

czyli dokupic RAm.. :(??

^mazi^ 10-27-2007 21:28

dokup na pewno ramu a grafa też szału nie robi

^HiS^ 10-27-2007 23:14

OC proca też by się przydało bo stary pentium 2.4ghz to niezbyt duża moc :]

Saylar 10-27-2007 23:19

hehehe... dzieki za rady :D postaram sie uporządkować procesy w procku... a teraz nara

Deshroom 10-29-2007 10:00

hejka,
bardzo doświadczony kolega powiedział mi że na każdym sprzęcie obecny engine ścina i nie mam co marzyć o 100 FPS.
czy może ktoś potwierdzić albo zaprzeczyć - chciałbym troche pograć - sprzet jak w stopce

Pozdrawiam

EDIT: na kiedy jest planowane 3.0 ?

kaktus 10-29-2007 10:03

bylem na LANie w wawie i zaprzeczam ze scina jedynie co do 100 fps moze byc problem ale 89 caly czas :D
Zobacz na www.cybersport.pl jakie byly konfigi sprzetowe AA mialo GOLD
wiem ze na jednym kompie byl serwer 1v1 3v3 i koles gral, temp wzrosla po godzinie o 6 stopni z 33 wczesniej.

Midas 11-18-2007 15:40

Heh... Te konfiguracje są lolowe. Ja mam słabszy sprzęt (AMD Athlon 64 1,8 GHz, 512 MB RAM), a AA 2.8.2 chodzi mi płynnie na średniej konfiguracji (wszystko na normal, a teksturki na high). Fakt, gra ładuje się z 10 -15 minut, ale dalej działa płynnie (no może z trochę zawyżonym pingiem - 100 zamiast ok. 70, ale to niewielka różnica). Tak więc można grać na słabszym sprzęcie.

fisheer 11-18-2007 15:44

Ile masz fpsow (poza tymi przycinkami ktorych pewnie jest w ch** duzo)?

^HiS^ 11-18-2007 19:13

Cytat:

Napisał Midas (Wiadomość 230800)
Heh... Te konfiguracje są lolowe. Ja mam słabszy sprzęt (AMD Athlon 64 1,8 GHz, 512 MB RAM), a AA 2.8.2 chodzi mi płynnie na średniej

haha jasne :D ... grałem kiedyś mając 512 ramu i kitu mi nie wciśniesz że jest płynnie ... bo nawet na low praktycznie nie dało się grac, każde spotkanie z Op4 kończy się chrupaniem dysku

Smokersn 11-18-2007 19:50

@Deshroom u mnie na: sempron 3100+, 1 Gb, radeon x800 gt0 (czyli sprzęt dość wiekowy) w 1152x864 wszystko na full na BC jest 60-80 klatek...

@^HIS^ to że Tobie coś chrupało nie znaczy że musi tak być u wszystkich.
Mój znajomy gra na BC z 512 ramu i w prawie full bez przycinki, a prawie na wszystkich pozostałych mapach po odpowiednim obniżeniu detali...

^HiS^ 11-19-2007 10:43

fpsy fpsami ;p ale mi musi działać wszystko jak po maśle :D a do tego potrzeba 1.5-2GB RAM

Dj. Gargamel 11-19-2007 11:01

Cytat:

Napisał Deshroom (Wiadomość 229259)

EDIT: na kiedy jest planowane 3.0 ?

hello
wszystko tutaj jest opisane
http://americasarmy.pl/artykuly/inne...dzi-aa-30.html

Midas 11-19-2007 18:16

Z FPSami nie jest źle. Nie sprawdzałem, ale na pewno mam ich niemało. A co do przycinek to jak za pierwszym razem załaduje się mapka, to później ich nie ma.

Sweepeq 12-05-2007 08:42

Siema mam pewien problem tak jak kolega z gory tam nieco wyzej a mianowicie przeszedlem trening wszysko cacy odpalam gre jaest fajnie dziala jakies dwa dni a teraz gdy wejde na serw to po 2, 3 sec cala gra sie scina i nic nie zostaje jak wcisniecie resa nie wiem co robic sprzet nie mam za dobry ale wszystko smigalo bez problemu nie wiem co zrobic(moze to wina rutera ? ale nie mam pojecia jakies porty ? lub cos poblokowane ?)

BrYK 12-05-2007 15:46

Poszukaj tu http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=13143
- masz tam instrukcję jak znaleźć powód kopnięcia (czytaj uwaznie od góry).
Potem http://forum.americasarmy.pl/search.php

Smokersn 12-05-2007 15:50

Cytat:

Napisał BrYK (Wiadomość 232182)
...czytaj uwaznie...

:D
@Sweepeq ma zawiachy a nie kicki...

BrYK 12-05-2007 15:55

Cytat:

Napisał Smokersn (Wiadomość 232183)
:D
@Sweepeq ma zawiachy a nie kicki...

A to znaczy, że logów nie ma co sprawdzać? yhy. :lol:

Jak nie znajdzie w logach gry to może w windowsowskich poszuka.

Sweepeq 12-05-2007 16:37

hehe to nie pb nie wiem co to patrzylem w panelu ster i w podgladzie zdarzen ale nic zero nie wiem co jest 5 :( o i gdy sprawdzalem ten armyops.log to mam jakies warning w "PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP""PIIIIIIP" ich mam np "Failed to load 'NULL': Can't resolve package name
12/05/07 13:58:08 Warning: Failed to load 'Texture None.': Can't resolve package name"

"Warning StudentController Entry.StudentController (Function AGP.StudentController.ClientCloseMenu:001E) Accessed None 'myHUD'"

Warning: NMLContent Package.NMLContent (Function XInterface.GUIComponent.OwnerPage:006D) OwnerPage not found!

Warning: AABrowser_FilterPanel Package.AABrowser_FilterPanel (Function AGP_Interface.AATreeAndExclusiveListPanel.SetVisib ility:001B) Accessed None 'TreeList'

Benneth 12-26-2007 12:23

Pytanko
 
Witam mam pytanko, gram narazie w CoD 4 ale zastanawiam się czy AA nie było by lepsze


mój sprzęt to Semprom 2000+ 1800mhz
RAM: 1280 DDR
Grafa: Radeon 9800pro 128mb/256
Win xp


Poleci bez ścin?

przemas konik 12-30-2007 13:54

kolego mam problem z przejściem szkolenia podstawowego na strzelnicy 40 punktów mam a on mi nie zapisuje w czym może byś problem

Smokersn 12-30-2007 14:36

Cytat:

Napisał przemas konik (Wiadomość 234324)
kolego mam problem z przejściem szkolenia podstawowego na strzelnicy 40 punktów mam a on mi nie zapisuje w czym może byś problem

http://forum.americasarmy.pl/showthread.php?t=2664

BrYK 12-30-2007 16:07

Cytat:

Napisał przemas konik (Wiadomość 234324)
kolego mam problem z przejściem szkolenia podstawowego na strzelnicy 40 punktów mam a on mi nie zapisuje w czym może byś problem

Masz wersję 2.8.2?
Jak nie to linki są w dziale Ogólne.

Bosman12 12-29-2008 14:09

Witam.
Zainstalowałem na dosyć starym sprzęcie wersję 2.8.3.Następnie patch 2.8.3.1.Kolejny patch 2.8.4 i tu pojawia się problem z aktualką.Przy 59% wyskakuje błąd:

Old file not found.However,a file of the same name was found.No update done since file contents do not match.

Drugi problem polega na braku możliwości odpalenia gry.Przy każdej próbie wyskakuje komunikat:

Build AmericasArmy[BuildDate:2008-03-20_BuildVersion:2.8.3.1]

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1201 MHz with 383MB RAM
Video: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (Microsoft Corporation) (5673)

General protection fault!

History: CheckTag <- LoadSummary <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- CheckTag <- LoadSummary <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- CheckTag <- LoadSummary <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Czy jest to związane ze słabym sprzętem?

RudY+- 12-29-2008 14:52

odpuść sobie z takim sprzetem. wszystko na tą gre za słabe :)

Bosman12 12-29-2008 15:22

Na to wychodzi,jednak grałem na tym sprzęcie w 2004 roku i nie było problemu.Nie pamiętam jaka to była wersja AA,ale chulało.Może faktycznie spróbować starszą wersję,ale czy ma to sens.Wiadomo,że wszystko idzie do przodu,więc AA też.

^Davidinho^ 04-29-2009 21:44

Siema! Gra ktos moze w AA na viscie? Kumpel nie moze zainstalowac bo mu wyskakuje niezgodnosc z systemem. Wie ktos o co chodzi, czy nie da rady w ogole na viscie grac?

-misiu 04-29-2009 21:50

Cytat:

Napisał ^Davidinho^ (Wiadomość 262550)
Siema! Gra ktos moze w AA na viscie? Kumpel nie moze zainstalowac bo mu wyskakuje niezgodnosc z systemem. Wie ktos o co chodzi, czy nie da rady w ogole na viscie grac?

Grał ktoś na Viście. Da radę grać. To tyle, co mogę powiedzieć, bo i więcej informacji nie podałeś.

^Davidinho^ 04-29-2009 23:25

A jakie informacje mam jeszcze podac?

tidididi 04-30-2009 00:01

Chodzi o błąd z Kernel Files? Czy że użytkownik nie posiada przywilejów do uruchomienia/zainstalowania aplikacji?

^Davidinho^ 05-01-2009 09:19

Tak, chodzi o błąd Kernel Files. Wiesz co z tym trzeba zrobic?
--------------------------------------------------------------------------------
- - Automatycznie połączona wiadomość - -
- - zamiast pisać jeden post pod drugim używaj przycisku EDYTUJ --
--------------------------------------------------------------------------------
I jak? Wie ktos?


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 10:27.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl