America's Army PL

America's Army PL (http://forum.americasarmy.pl//index.php)
-   Kącik Linuxa (http://forum.americasarmy.pl//forumdisplay.php?f=36)
-   -   2.8.5 na Ubuntu (http://forum.americasarmy.pl//showthread.php?t=20297)

polaszkino 11-11-2010 13:10

2.8.5 na Ubuntu
 
Witam, sciagnąłem sobie wersje 2.8.5 pod linuxa odpalilem instalke przez sudo bash xxxxx
gra się zainstalowała ale po jej odpaleniu nic się nie dzieje? Jakieś rozwiazania panowie macie?

[ANONIM] 11-11-2010 13:40

Nie wydaje mi się, żeby 2.8.5 było pod linuxa. Czyżbyś miał wersje serwerową?

polaszkino 11-11-2010 13:49

Oczywiscie przepraszam 2.5
Teraz mam inny problem odpalilem grę przez ten program:
http://aa25assist.sourceforge.net/

Ale jak klikam "E" czyli uzyj w MOUT house wywala mnie... :d

Moze jakis inny sposob znacie?

tidididi 11-11-2010 14:00

Pokazuje Ci dokładniej jakiś komunikat po wyrzuceniu?

polaszkino 11-11-2010 14:37

Nie ale juz problem rozwiazalem, jest gicior, jakies serwery macie co polacy graja :>

Remek 11-11-2010 14:39

zbinduj sobie pod innym klawiszem ;p

wyłączyłeś compiza? akceleracja 3d włączona?

polaszkino 11-11-2010 14:42

Własnie tak zrobiłem xD Compiza nie muszę wyłączac hula jak jest on. Grałem na jakimś niemieckim. I fajnie wsyzstko. Tylko ten programik wyswietla mi 4 serwery to wszystko ?

tidididi widze ze masz banerek ze grasz w bfbc2 dziala on pod linuxem? Jakis emulator czy winda masz?

Remek 11-11-2010 14:45

Na trackerze jest trochę więcej, ale szału nie ma.

http://battletracker.com/index.php?page=AAOServerlist

-misiu 11-11-2010 15:58

http://draat.net/ To jest spolecznosc 2.5. Nie wiem czy jeszcze zyje, ale mysle, ze warto sprawdzic.

A Compiza lepiej sobie wylacz na czas grania ;)

Bartq 01-08-2011 15:39

Witam. Mam podobny problem, rzekłbym, że taki sam. Gdy nacisne przycisk odpowiadający za "USE", czyli 'e' (przestawiłem na 'q') to wyłacz ami po prostu gre, żadnych komunikatór. Co do compiza to nie mam go. Ubuntu 10.10. Pozdrawiam, z góry dzięki.

-misiu 01-08-2011 15:59

A konsola cos wyrzuca?

Bartq 01-08-2011 17:36

Nic kompletnie, post wyżej napisałem, że żadnych komunikatów ani informacji. Po prostu naciskam klawisz a gra w ciągu ułamka sekundy się wyłącza i jestem na pulpicie.

-misiu 01-08-2011 18:12

Cytat:

Napisał Bartq (Wiadomość 289764)
Nic kompletnie, post wyżej napisałem, że żadnych komunikatów ani informacji. Po prostu naciskam klawisz a gra w ciągu ułamka sekundy się wyłącza i jestem na pulpicie.

A odpalasz aa poprzez konsole? Czy przez skrot? Odpal z palca i wklej kilka ostatnich linijek przed zamknieciem gry.

Bartq 01-08-2011 18:25

Kod:

bartek@ubuntu:~$ armyops
Cheat protection disabled
open /dev/[sound/]dsp: No such file or directory
Defaulting to false
Signal: SIGSEGV [segmentation fault]
Aborting.


Crash information will be saved to your logfile.
bartek@ubuntu:~$

A o to log:
Log

P.S.
Nie wiem czy to w czymś pomoże, ale wcześniej miałem problem bo po zainstalowaniu sterowników od Nvidii gra uruchamiała się w 800x600 a mój monitor nie obsługiwał tej rozdzielczości, więc zmieniłem ją ręcznie.

tidididi 01-08-2011 18:55

Na Linuxie się nie znam.

Idź gdzieś tam do katalogu z grą. Dalej jak masz folder System. Potem usuń dwa pliki- ArmyOps.ini i User.ini.

Jak je masz to dobrze, jak ich nie masz to usuń podobne pliki konfiguracyjne gry.

Uruchom i zobacz czy problem pojawia się na configu defaultowym.

Hejka Misiu btw.

Bartq 01-08-2011 19:23

Po usunięciu tych plików rozdzielczość ustawiał się na magiczne 800x600 i mój monitor nie pokazuje już nic. Po zmianie rozdzielczości aby był wyświetlany obraz, dalej ten sam problem, po naciśnięciu 'e' gra się po prostu wyłącza.

tidididi 01-08-2011 19:38

Zmień klawisz akcji na inny i spróbuj.

Bartq 01-08-2011 19:39

Nic to nie daje

Remek 01-09-2011 10:59

hmm, a działa Ci w ogóle dźwięk w grze?
edycja xorga, zmiana sterowników na starsze/nowsze/nouveau?


Bartq 01-09-2011 11:50

No dźwięku nie ma, ale na razie nic nie chciałem pisać o tym. Sterowniki są najnowsze.

Remek 01-09-2011 12:38

A odpal przez ten program http://aa25assist.sourceforge.net/
Ciekawe, co wyjdzie z tego :)

-misiu 01-09-2011 12:40

Cytat:

Napisał Bartq (Wiadomość 289784)
No dźwięku nie ma, ale na razie nic nie chciałem pisać o tym. Sterowniki są najnowsze.

Dzwiek ci nie dziala, poniewaz nie masz oss/emulacji oss. W googlach znajdziesz jak sobie z tym poradzic. Prawde mowiac nie mam pojecia dlaczego wyrzuca SIGSEGV, dlatego;

a) sprobuj naprawic sobie dzwiek, moze jest to jakos powiazane
b) napisz na forum swojej dystrybucji, jest szansa, ze tam ktos wpadnie na lepszy pomysl

Dodatkowo, jak Remek pisal, sprobuj przez AA25Assist. Odnosnie braku dzwieku - rada na przyszlosc, przydatna nie tylko na tym forum - pisz, nie zatrzymuj faktow dla siebie, im wiecej informacji udzielisz, tym lepszy mamy obraz problemu. Oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku ;)

Bartq 01-10-2011 15:14

Ten program AA25Assist nic nie daje, po wpisaniu loginu i hasła wyłącza się. Napisałem temat na forum Ubuntu ale nikt nie raczył odpisać :/.

Remek 01-11-2011 22:48

zainstaluj starsze sterowniki?

Bartq 01-12-2011 18:28

Próbowałem, nic nie pomagało.


Czasy w strefie GMT. Teraz jest 03:28.

Copyright ©2002 - 2010 AmericasArmy.pl